”Att komma ut”

25085_347156154058_4727130_n

När jag var 15 år gammal så körde man moped och drack öl då och då. Hängde på fritidsgården ibland och så gick man till Skellefteå Isstadion och kollade på hockey, riktig hockey. Att vara kristen i min värld var inte riktigt klokt. Kände till några som var kristna men man tyckte de var lite utanför, eller var dom egentligen det? Det kanske var så att vi var utanför?

Förra helgen döpte sig flera ungdomar i våran kyrka. Fler och fler ungdomar söker sig till de samlingar som bla Stephan Jagerfors håller i! Jag tycker det är enormt starkt av dessa att stå emot andra saker och dessa ungdomar kommer heller inte från kristna hem. Dessa ungdomar väljer hellre att ha roligt med Stephan och de andra än att exempelvis tillbringa helgen med att sitta vid datorn och pimpla i sig Red Bull. Det måste vara väldigt tufft för en exempelvis 17 åring att höra ”va ska du bli kristen också” eller ”haka på och drick några öl sedan far vi på stan” Vad ska man välja? Jesus eller Satans ord? Vi har dagligen , varje timme varje minut ja varje sekund ett tillfälle att göra ett val. Ibland livsviktiga val. Ibland blir det rätt och ibland totalt fel men då finns vännen Jesus där och drar dig tillbaka.

Jag beundrar ungdomarna för hade jag hört när jag var 15 år ”Berra, haka på till ungdomsfest hos CFP med Stephan” Nej nej det hade jag inte gjort, givetvis hade jag kanske varit intresserad av vad dom höll på med. Men bli kristen och vara på kristna tillställningar, vad skulle den och den säga? Man får ju inte göra det man tycker är skoj längre!

Idag står det på Facebook Utmana Stephan på dans. Priser utlovas. De som tar med sig en (ny) kompis är med i utlottningen av en biobiljett 🙂 Utmana Stephan på dans. !!! Tid 20.00 Plats CFP:s lokal på Ersboda Folkets Hus.

”Att komma ut”som kristen behöver inte vara så krångligt som man tror. Jadå jag får fortfarande göra allt som är skoj samt lite till.

31837_398929092850_2052898_nStephan Jagerfors är en av ledarna till CFP:s ungdomssamlingar.

 

6 kommentarer

  1. S.H

    Tycker inte om din rubrik ”att komma ut”. Att komma ut handlar om att komma ut som gay och jag tycker inte du ska hålla på och förlöjliga vi som älskar människor av samma kön.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag trodde det skulle vara slut på de disskusioner som förts ang homosexualitet. Nu är det du som tar upp detta ämne. Jag tror att ”komma ut” som kristen kan vara lika jobbigt som att ”komma ut” som exempelvis homosexuell. Sedan så måste jag ha rätt att sätta vilken rubrik som helst till mina inlägg. ”Att komma ut” har gayrörelsen patent” på den frasen, eller? Hoppas du får en bra dag-

      • Johan Olofsson

        Bäste Bertil,

        Jag skulle hjärtans gärna hålla med dig. Jag är beredd att gå långt i min medkänsla med ungdomar som känner utanförskap – särskilt under tonåren.

        Ett sådant utanförskap kan bero på många olika saker, och sexuellt intresse är inte nödvändigtvis vare sig ett större eller mindre problem för den enskilde tonåringen än andra slag av minoritetstillhörighet. Att ha fötts med missbildning på grund av att ens mor råkade bli ordinerad medicin – kanske innan hon ens förstått att hon var gravid – eller att vara adopterad och ha anletsdrag och hudfärg kan också vara problematiskt för en ung människa, precis som det kan vara jobbigt att komma från en familj och en släkt där alla är nykterister, fastän få eller ingen av skolkamraterna delar den erfarenheten.

        Att däremot av egen fri vilja sluta sig till en grupp, bäste Bertil, det är en helt annan sak än att uppleva ett inre eller yttre annorlundaskap som är medfött. Att sluta sig till en grupp, må den vara aldrig så mycket av ett utkantsfenomen, det är precis vad tonåringar brukar göra.

        Jag kan bara önska att du så småningom inser att du denna gång förilat dig.

        Guds frid!

        • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

          Finns många saker som kan räknas som utanförskap och vissa saker rår man ej för. Minns att jag var väldigt spinkig och en kompis pappa undrade om jag hade polio! Min mamma är från Österrike och folk undrade om man var jude!!!
          Visst är det så att om man blir kristen så är det ju något man valt. Vissa andra saker väljer man inte exempelvis det du nämner. Viktigt är att man tillåter alla att vara sig själv och accepterar dem.
          .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.