Följa rätta spår

DSC_0376

Cyklade till gymmet idag och underlaget är inte det bästa. Nysnö och is under snön. Sannolikheten att vurpa är hög. Ändå sätter jag mig på cykeln för att trampa de ca 5 minuter det tar till träningsanläggningen. Av någon konstig anledning så begriper jag att jag inte kommer att cykla omkull om jag cyklar i de spår som redan finns. Risken ökar om jag cyklar utanför de spår som redan finns.Visst har jag vurpat tidigare och det tror jag var förra veckan. Då följde jag inge som helst spår och nu har jag tagit lärdom av detta.

1 Petrusbrevet 2 :21 Det är vad ni har kallats till, ty också Kristus led, för er skull, och gav er ett exempel för att ni skall följa i hans fotspår.”

Det är det som det kristna livet handlar om och mycket går att läsa i Apostlagärningarna. Jesus har stakat vägen och följer vi hans spår så går det väl. Det är när vi är ute i svag terräng som det blir problem. I bland så tvivlar vi och det blir felaktiga beslut men trots detta står han där och drar oss tillbaka. Att vi ska följa Jesus som är den rätta vägen kan man läsa om i  Johannes 14:6 ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.