Jul=dricka?

Att inte dricka alkohol är för mig en självklarhet och det innebär för mig en sk Vit Jul. December är annars en månad då alkoholkonsumtionen ökar. Hela julhelgen och nyårshelgen kan Anders Borg gnugga händerna.

För många är detta ingen trevlig upplevelse. Många barn mår dåligt och är oroliga inför den frågan om det ska bli samma visa i år igen. Med alkohol ökar olyckor och bråk i hemmen det vet vi. Polisen har mer att göra och även akuten. Mest synd är det om alla barn.

När jag var liten dracks det knappt någon alkohol hemma hos oss men jag minns att jag tyckte det var jobbigt då man såg någon granne som hade tagit ett glas för mycket. Den tysta grannen som helt plötsligt blev förändrad, ja det var jobbigt. När man blev lite större så var det viktigt att dricka en massa alkohol under julen och nyårsafton. Helst skulle man köpa lite finare flaskor då och lite större mängder.

Har min åsikt och ställningstagande med min kristna tro att göra? Både och faktiskt. Jag slutade dricka alkohol långt innan jag tog steget att följa Jesus.

Det är bra att fler tar detta beslut, med alkoholen alltså!  http://blogg.vk.se/fanny/2013/12/14/vit-jul/

default

10 kommentarer

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Visst kan jag väl gå krogen, jag ser väl inget förbud i detta. Det jag bara tycker är tråkigt är att alkohol ställer till tråkigasaker i samhället men jag ser inget förbud. Det är upp till var och en att fatta egna beslut. Gå på krogen var nog i mitt fall evigheter sedan. Händer jag är på O’learys och ser på sport men det är inte ofta. Eftersom jag vet vem du är ”Kalle” så har du aldrig sett mig på någon krog. Du försöker bara anonymt sprida rykten och tyvärr så lyckas du inte så bra med det. Kommer du själv att ha en ”vit jul”?

      • Kalle

        Va fan har du med det och göra) Tycker du ska ta din bibel och lägga av med din och dina påhitt . Religion är enbart något påhittat och rena hjärntvättningen.

        • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

          Jag trampade tydligen på en öm punkt för dig. Som du vet så accepterar jag dina åsikter och tänker inte pracka på dig något. Jag hoppas i gengäld du accepterar mina.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Du är inte sämre människa men det jag skriver om är att alkoholkonsumtionen generellt ökar under jul/nyår och att många far illa av detta, speciellt barnen.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Har bara varit på en festgudstjänst i höst och igår hade jag annat för mig. Jobbar oregelbundet men igår var jag upptagen med annat. Man mäter knappast tron i antalet gudstjänster.

  1. Halleluja

    När man tänker efter var det länge sedan man såg dig på möte. Din fru är ju alltid där och gör ett bra jobb med fikat. Varför engagerar du dig inte i församlingsarbetet?

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Tidsbrist och har heller inte tillfrågats. Jag arbetar väldigt oregelbundet och mycket helger. Har varit på en gufdtjänst i höst och då kokade jag kaffe bl.a. Bättre du frågar mig när du ser mig eller ringer. Dom som känner mig vet att jag är föreningsmänniska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.