Varför undrar NI?

åsikter

Man får sig ett skratt då man läser olika kommentarer som man får på bloggen. Det verkar som att folk håller reda på om jag är i kyrkan eller inte!? 🙂

Två roliga kommentarer

Jesus4ever
15 december, 2013 kl 08:11

”Såg dig inte igår visst var det länge sedan du var på Cfp?”

Halleluja
15 december, 2013 kl 11:15

”När man tänker efter var det länge sedan man såg dig på möte. Din fru är ju alltid där och gör ett bra jobb med fikat. Varför engagerar du dig inte i församlingsarbetet?”

 

Jag har sagt att när det gäller mig så lägger jag ut kommentarerna. Av IP adresserna att döma är det två stycken Umeåbor som har exakt koll på vad jag gör och inte gör. Nu kanske man kan tro att det bara är någon som skojjar men det är det inte.

Det finns alltså människor som går i den egna kyrkan som ifrågasätter varför man inte är i kyrkan. Förmodligen inget illa menat egentligen men denna blogg är ju ingen sk ”Chatt”.

För det första är det bra att min fru får beröm. Hon och en kompis till migs fru är ansvariga för serveringen under CFP.s möten. Det tar nog en hel del tid att göra inköp och samla ihop folk till bemanningen men samtidigt så tycker de nog att det är roligt. De känner dessutom att de har tid med detta.

Jag är inte så engagerad i församlingsarbetet? Vad är engagerad? I min situation med oregelbundet arbete vore det idioti att försöka ta på sig uppgifter som kräver att man är på plats. Jag har hjälpt till med lite evangelisation som församlingen haft i somras och sedan hjälpte jag min fru på en gudstjänst med kaffekokning. Jag arbetar som sagt oregelbundet och har bara haft möjlighet att närvara vid en gudstjänst i höst. Vi har två stycken varje månad och jobbar man även helger ja då är sannolikheten stor att man missar. Jag har heller inte blivit tillfrågad om något större engagemang. Dom som känner mig vet att jag är en föreningsmänniska och att jag säkerligen skulle synas mer på fältet i olika uppgifter om jag exempelvis arbetade måndag-fredag 07.00-16.00.

En människas tro mäts inte i antalet gudstjänster eller vilka ”stora” eller ”små” uppgifter man har. Den som exempelvis sopar golvet kan ha ”större” tro än pastorn eller en mötesvärd. Man kan inte mäta sådant. Till och med den som bara går i kyrkan en gång per år kan ha större tro än en som alltid medverkar! Man kan inte mäta hur kristen en person är.

Igår? Varför jag inte var synlig igår undrar signaturen Jesus4ever! Mycket beror på att vi inte var på samma plats. Jag var ledig i går afton men hade annat för mig och jag var i en annan kyrka. Är detta förbjudet? Man kan inte vara överallt och dessutom var det arrangemang jag var på mycket tidigare än det som var i Pingstkyrkan i stan. Jag hade sedan tidigare redan bokat upp mig till detta Event dvs långt innan det blev klart med att det skulle vara något i Pingstkyrkan.

Vad som får en att skratta en hel del är att hur kan folk sitta i en kyrka och ifrågasätta och nästan anteckna vilka som är där eller inte. Fråga mig rakt ut nästa gång, det är bättre än att skriva kommentarer som låter som att man inte har någon tro längre!

Hörde en kristen musikant säga ”Jag spelar inte alls ofta i kyrkor för det är så många frälsta där redan” Det tycker jag är bra sagt för det finns många kristna som av en eller annan anledning inte är utanför kyrkans värld.

8 kommentarer

  1. Emil Säfvenberg

    Till er som klagar: om ni går så mycket i kyrkan själva varför är ni då så bitter för? Fungerar inte guds ord för er?

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Det är inte så mycket att bry sig om , jag ser det hela lite mera som komiskt. Kyrkans värld avspeglar ibland samhället i övrigt. Tyvärr så sätter ofta ikke troende större krav på kristna än sig själva. Ex hur kan han köpa en lott och vara kristen? Hur kan han göra si eller så. Att vara kristen innebär att man tror på att Jesus dog på korset för att våra synder skulle bli förlåtna. En del människor har fått för sig att om man blir kristen så får man inte göra en massa saker som man annars får. Man har en föreställning att man lever efter en form av syndakatalog. Men så är inte fallet. Aposteln Paulus säger: ”Allt är tillåtet men allt är inte nyttigt” Att vara kristen är att vara fri och samtidigt ta ansvar för varandra och skapelsen.
      Jesus har fått tillnamnet Kristus (Jesus Kristus). Kristus står för den korsfäste och från Kristus kommer ordet kristen. En som tillhör Jesus den korsfäste. Med andra ord är tron på Jesus Kristus grunden för att man ska kalla sig kristen. Men det är i stort sett det enda. Hur man sedan väljer att forma sitt liv är upp till var och en. Vad betyder en kristen tro för dig?

        • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

          Ja det är det. Men det kan vara svårt att leva upp till, ingen är perfekt i det fallet. Till och med jag har defekter som borde putsas bort. Jag försöker se alla genom samma ögon dvs alla har ett lika värde.

  2. Mirja

    Tidigare för kanske 20 år sedan fick man ofta en massa utfrågningar om man inte dök upp på möten. Att vara med i idrott en söndag var inte önskvärt från vissa. Jag märker att många som varit i församling hela sitt liv även idag är relativt gammelmodiga. Det är bra att du tar upp att tron inte mäts i kyrkobesök. Det är bra man ser dig på andra platser där du säkert också behövs. GOD JUL

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Som sagt så skrattade jag åt kommentarerna och tog bara upp det för jag att det handlade om mig och inget annat. Ja jag har förstått att det var tufft att var med i en kyrka för 20 år sedan. Jag håller med dig att det ibland kan vara skillnad på gammelmodighet i synsätt om du varit medlem i en frikyrka i hela livet eller inte men det gäller inte alla. Vi har ex två pastorer som varit kristna hela livet och de är rätt öppen för hur livet ser ut.Samhället idag består av skiftarbetande folk med oregelbundna tider. Men jag önskar självklart jag hade möjlighet att deltaga mer i min församling.

  3. Berit

    Ja, det kan ju vara av omsorg de frågar, men inte på en blogg! Jag vet ju att du har haft otur med att jobba varje gång vi har gudstjänst, men du är inte mindre kristen för det! Tänk vad mycket evangelisation du sprider t.ex. på gymmet när du är där, om människor som är möteskristna skulle vara ute på fältet om möta människor utan tro i lite mera skulle världen bli godare!
    Men kul att se att gudstjänsten jag och Tina gör med fikat uppskattas!!!

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Otur? Jag känner en enorm glädje av att arbeta och att hinna vara och gymma eller annat, det vet du 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.