Vägen tillbaka

68427_374559489305410_550852742_n

Var ner på stan och besökte X-Cons idag. Jag tänkte bara ta en kopp kaffe där men blev kvar en bra stund. Ett par ungdomar var på besök och det var trevligt att prata med dem. De berättade att de hade ”Lanat” i lokalen hela den gångna helgen. Riktigt skoj att höra vad det går ut på. Tydligen kopplar man ihop några datorer och spelar spel i flera timmar ja hela helgen som jag förstod. Man sover tydligen också en stund och sedan spelar man igen. Kan låta lite ”crazy” men faktiskt är det bättre att detta gäng håller på med detta nöje än andra tokerier.

X-Cons vad är nu det? X-Cons är en idéell förening som vill försöka hjälpa missbrukare in i samhället. Föreningen är obunden i religiösa och partipolitiska frågor. Jag tycker det är väldigt bra att det är på detta vis. Är man som jag kristen så kan man tro att det kristna budskapet ska räcka men jag vet att kommer du från en missbrukarvärld så kan för de flesta det här med religion kännas totalt ointressant. Föreningen har sedan en tid tillbaka en egen lokal som är trevligt inredd med biljardbord och soffor samt en kaffebryggare. Där finns X-Cons Umeås ordförande, Tony Hagström, om dagarna. Han är spindeln i nätet. Tack Tony för kaffet och de goda kakorna samt tröjan!

Missbrukare som försöker komma tillbaka till samhället måste få allas stöd. Tyvärr har många en väldigt dålig bild och attityd till människor som har eller har haft ett missbruk. Det är mycket märkligt. I min värld är det ingen skillnad på ”Kalle 23” med flerårigt missbruk eller ”Ragnar 25” mäklare. Alla människor är lika värda. Det är så man ska se på saken och det är så en kristen bör se på det hela.

Har nämnt det tidigare och det tål att nämnas fler gånger. Alla som jobbar och drar sitt strå till stacken till att förebygga missbruk och hjälpa ska ha en stor eloge. Det handlar om att bry sig om sin näste. Det finns många organisationer som gör ett fantastiskt arbete och många kyrkor stöttar på ett beundransvärt sätt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.