Kvällsläsning

Läser numera oftast i Apostlagärningarna innan jag ska sova och igår var inget undantag. Apostlagärningarna kommer efter de fyra evangelierna i bibeln. Den handlar om apostlarnas tid efter Jesu korsfästelse med bl.a berättelse om församlingsutbredning. I kapitel 9 står det om Paulus. Han förföljde kristna men fick möta Jesus och blev efter denna händelse kristen. Paulus har skrivit stora delar av Nya Testamentet.

Det är ganska otroligt att det som hände för 2000 år sedan fick sådana konsekvenser att evangeliet spred sig över hela världen. Det har visserligen inte fått fäste överallt men vi kan ställa oss frågan hur kunde kristendomen få sådant fäste? Varför försökte man stoppa de kristna för 2000 år sedan? Varför korsfästes Jesus och hur kunde han uppstå? Ju mer man läser så kommer övertygelsen. Jesus var Guds son, apostlarna visste att det var så och därför spreds budskapet. Det finns många idag som tror att detta är påhittat för att imorgon vara av annan åsikt. Det finns många ”Paulus” på våran jord…..

Kristna möter svårigheter även idag och i vissa länder kan det vara lika med döden att inneha en bibel. Tack och lov inte här. Jag tror jag har 7-8 biblar i mina ägor.

thumb

 

 

2 kommentarer

  1. keijo

    SÅ sant att idag världen behöver ljus i mörket och Guds kälek in i stället för hat och fel instälning till livet med Jesus kristus och frälsning i hans blod som är gåva till alla folk idag igen och himmelska fader väntar och väntar att han kan frälsa och ger nyt liv in den Heliga Ande kraft och förlåtelse från synder och från hatet i dödens skugga i många olika livs situation .Tack med välsignelse i kristus
    .keijo södertälje

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.