Arbeit macht frei

hämtning (1)

Under det andra världskriget myntades uttrycket ”Arbeit macht frei” dvs Arbete ger frihet. Stora skyltar slogs upp ovanför de arbetsläger som tyskarna introducerade. Folket som arbetade fick arbeta till döds. Det är det värsta som hänt i Europa då bl.a över 10 miljoner judar, homosexuella, kommunister och motståndsmän fick möta sina sista dagar.

Jag ska arbeta 70 timmar de närmaste sex dagarna. Har ändå planerat in ett träningspass varje dag. Det bör funka om jag ser till att äta ordentligt.

Man ska vara glad att man har arbete. Tänk på de stackars Volvoarbetarna eller i Grekland och Spanien. Där har man 25% arbetslöshet. Arbetslösheten är något även vi i Sverige måste få bukt på. En viktig valfråga där det gäller att gå från ord till handling.

En viss frihetskänsla är det då man arbetar. Man får en lön och dessutom har jag oregelbundna arbetstider vilket också ibland har sina fördelar.

8 kommentarer

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Det ena utesluter ju inte det andra. Det är nog viktigt för oss alla att lyssna på kroppen och ta det lugnt ibland. Gillar Gunde Svans kommentar under stafetten för en massa år sedan då han skrek vid sidan ”Åk Torgny, åk! Du kan vila sen!”

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Accepterar din åsikt. Viktigaste är att man trivs med sig själv och livet i största allmänhet. Jag har tillräckligt med erfarenheter i livet för att kunna känna det så.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Ja det är viktigt att alla har möjlighet att arbeta. Men hur skapar vi arbeten?

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Tror inte du läst inlägget så noga. Tycker du att arbete = slaveri? Det är viktigt att alla har en inkomst och i de flesta fall sker det genom arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.