Johannes 14:6

images

Jag hade en bekännande tro ett bra tag innan den där novemberdagen då min kropp skulle sänkas i vatten. Detta innebar att jag inte alls hade förväntat mig någon skillnad förutom att man skulle officiellt gå med i församlingen.

Jag hade funderat på dopet länge och det kan nog Pastor Roland Pettersson intyga. Det fanns saker som bromsade mig. Var jag så perfekt som alla andra kristna verkade vara? Vad händer om man döper sig och sedan ev syndar? Vad liknar det?

Jag hade bra länge ibland sagt till mig själv ”Jesus om du finns, ge mig ett tecken”. Vad förväntade jag mig egentligen? Skulle döda resa sig ur gravstenarna eller vad? Nu märkte jag ibland efter det att jag bad för mig själv att saker hände. Jag kände mig även mentalt starkare.

Jag minns när min mor hade en kort stund kvar att leva. Jag bad till Jesus att ”Visa att du finns”. Jag kände mig lugn oerhört lugn trots min mor var i det tillstånd hon var. När hon sedan avlidit och jag var i hennes rum tillsammans med en katolsk präst (min mor var katolik) och en bror så såg jag att min mor inte var där. Det var ungefär som någon ätit en banan och lämnat skalet. Jag var helt övertygad att min mor fanns någon annanstans. Prästen höll med om mitt resonemang medan min bror förmodligen inte tänkte så mycket på vad jag sa eller att det kanske slagit om helt för mig.

Nu följde en tid då när många kände en sorg så kände jag en glädje. Inte en glädje över att min mor var död utan en glädje av att hon nu var hos vår herre. Jag funderade hur jag kunde ha den känslan och jag är helt övertygad om att detta är bara ett av de tecken som jag velat ha.

Ich-bin-der-Weg-rand

När jag ett tag senare tog en promenad så sa jag för mig själv att ”bevisa att du finns”. I samma veva fick jag nästan samvetskval för det var ju så att flera av varandra helt oberoende saker hade skett. Vad mer ska han bevis? Klart han finns!

Johannes 14:6 Jesus svarade: ”Jag är vägensanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Det finns bara ett sett att hamna i himlen och det är genom att följa Jesus. Det spelar i övrigt ingen roll vilka goda gärningar du gör om du inte följer honom. Du kan lägga allt du har i kollektskålen men du kommer inte till himlen om du inte följer Jesus. Du kan fara land och rike runt och göra goda gärningar men följer du inte Jesus så kommer du inte till Fadern.

Blev det någon förvandling av mig efter det jag döpte mig? En sak som direkt inträffade var att jag slutade svära. Utan någon som helt ansträngning så upphörde det. Att svära är att tillkalla den onde. Jag vet en del som helt utan pardon slutat röka eller dricka alkohol sedan den dagen de döptes.

I och med dopet föds man på nytt i Jesus. Jag har upptäckt att när jag läser Bibeln så ser jag det med helt andra ögon än tidigare. Jag har faktiskt efter det jag bestämde mig att följa Jesus fått en mer acceptans för andra människor än tidigare. Jag har lättare att förstå varför exempelvis många människor inte har någon tro och lever som de gör.

Vad händer då jag syndar? Ingen människa är syndfri och det är ingen skillnad på synd och synd i Herrens ögon. Jesus kom till Jorden för att ta på oss min och din synd. Jag och alla andra gör dagligen fel saker och det räcker bara med att det är en tanke. Men svordomar finns inte längre för mig såvida jag inte citerar en annan människa.

DSC_0039

10 kommentarer

  1. Kennet Lundgren

    Intressant att en del kan exempelvis sluta med missbruk genom att följa Jesus när andra far ut och in på behandlingshem utan att lyckas.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Mycket handlar också om vilja skulle jag tro. Men viljan är inte allt. Man måste hitta något som är bättre. Det är där Jesus kan komma in i bilden.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag umgås med alla sortens människor. Inga människor räknar jag som tvivelaktiga personer. Jag umgås med de människor jag trivs med och om de är tvivelaktiga så får det stå för dig.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Sedan bloggen startat så har jag förstått vad du tycker. Din kommentar är inte överraskande.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Tack ska du ha. Jodå det är många som är inne och läser och jag vet att det finns folk från bägge läger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.