Fri från synd?

imagescasrmkv0

Det finns många fördomar mot kristna människor. När du är kristen så får du inte göra si eller så. Det är många som påstår detta och jag kan förstå att de säger så. Jag trodde likadant tidigare. När man bekänner sin tro så är det totalt förbjudet att göra fel.

Gud skapade människan till sin avbild. Men han utrustade oss alla med en fri vilja. Du kan välja fritt här i livet men du måste vara beredd att ta konsekvenserna av ditt handlande. Jag kan exempelvis välja att stanna hemma från jobbet för att det är bra på TV men jag måste vara beredd att min arbetsgivare tar sig en funderare.

Jag skulle kunna gå på kiosken och köpa ett paket cigaretter och börja röka men jag måste vara beredd att jag förmodligen blir sjuk och får både dålig kondis och ekonomi.

Jesus tycker om dig i alla lägen även om du skulle strunta i jobbet eller börja röka. Men som sagt du måste vara beredd att ta konsekvensen av ditt handlande.

Men en sak som gäller många kristna är att har de bestämt sig för att följa Jesus så brukar de allra flesta stå i ganska enkla valsituationer. Inte kanske jämt men i de flesta fall. Det är i alla fall så för mig men jag gör många fel dagligen ändå.

När man följer Jesus och får en kristen tro så bekänner man att Jesus dog på korset för våra synders skull och att han sedan uppstod på den tredje dagen.

Under Gamla testamentets tid så gällde lagen. Denna lag kunde ingen människa följa och det kan ingen heller idag. Man trodde helt enkelt att följa lagen och offra var vägen till himlen.

När Jesus kom till jorden så sa han att enda sättet att komma till himlen är att följa honom. Synden fick en helt annan innebörd.

I Johannesevangeliet kapitel 8 kan man läsa om när en kvinna skulle stenas till döds. Jesus såg detta och gick fram till männen och sa: ”Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne.”

Ingen kastade en sten på henne utan de släppte sina stenar och gick där ifrån. Jesus gick sedan fram till kvinnan och sa ”Kvinna, vart tog de vägen? Var det ingen som dömde dig?” Hon svarade: ”Nej, herre.” Jesus sade: ”Inte heller jag dömer dig. Gå nu, och synda inte mer.”

nyheter-05s08-jesus_234322w

2 kommentarer

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jesus ser ingen skillnad på synd och synd. Tjuven som bryter sig in i en villa och tar guldsmycken eller den ”präktige” som råkar fylla i sin deklaration på ett otillåtet sätt. Om vi kan göra exakt vad vi vill? Inte riktigt. Det finns ju lagar som styr dvs du får inte köra för fort eller exempelvis ta saker utan att betala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.