Tro inte på allt!

skvaller_431_sp08c32a

När Jesus satt på korset sa han Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör.” (Luk. 23:34). Idag förekommer lätt ryktesspridning och vad syftet är vet jag egentligen inte. Det kan i många fall bero på att man själv vill skyla över egna brister eller att man helt enkelt ”vill krossa” den ryktet handlar om. Helt enkelt vuxenmobbning.

Igår blev jag uppringd av en god kamrat som i sin tur blivit kontaktad av någon som inte känner mig. Ett allvarligt rykte hade uppstått om mig. Min kamrat trodde förmodligen inte på det som påstods och det som påstods hade jag tidigare fått mail om anonymt och även bloggkommentarer om helt anonymt. Jag har fått påståenden om många andra saker men jag har ingen anledning att kommentera detta och speciellt när människor försöker vara anonyma. Eftersom jag inte brydde mig om att bemöta detta så verkade vederbörande lägga om taktiken och kontaktade då folk som knappt känner mig. De blev givetvis oroliga och visste inte vad de skulle tro så de kontaktade min kompis.

Ryktet om mig tog stopp där. Vad ska jag säga om det hela? Det var ju bra att jag fick chansen att förklara eventuell bakgrund till ryktesspridningen men jag har ingen som helst förklaring än att någon vill försöka krossa mig och tycker inte om det jag gör. Men som sagt jag kommer att fortsätta att göra det jag gör för mig ändrar man inte på i första taget.

4 kommentarer

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag känner till det ordspråket men nu är det så att det finns ingen eld. De som känner mig vet hur allt ligger till, det är det viktigaste. Vi har ofta en förmåga att tro på osanningar speciellt då vi inte ens är insatt i någon form av fakta.

  1. Broder i tron

    Men varför ser man dig aldrig i kyrkan nuförtiden du vet väl att det är viktigt att prisa vår herre tillsammans med församlingen.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag prioriterar just nu andra saker exempelvis arbeta. Jag behöver inkomst och även du. Sedan så kan du inte mäta tron i antalet kyrkobesök. Vet inte om du bara är ute för att provocera när du använder påhittat alias. Tala med mig då du träffar mig istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.