Radiooperatör Vogt visar krigets konsekvenser

Funker Vogt är ett tyskt elektroniskt band med en aggresiv stil. Bandnamnet översatt till svenska betyder "Radiooperatör Vogt" och är taget av en gemensam vän till bandet som tjänstgjorde som radiooperatör i Bundeswehr, den tyska krigsmakten. Generellt så har texterna temat krig och dess konsekvenser. Även om konceptuellt och under livve-sammanhang är Funker Vogt militärinfluerat med militära kläder och accessoarer. Bandet är dock starkt emot krig och menar att krig samt social orättvisa är de ämnen som de vill ta upp med sin musik.

I och med den nya skivan Blutzoll (för mig som upptäckt det nyligen är den "ny"), har Funker Vogt avslutat deras "Hero Trilogy". Första delen var "Tragic Hero" på albumet Execution Tracks och fortsatte med "Fallen Hero" från skivan Navigator och vart nu avslutad med "Arising Hero" från den senaste plattan.

För att fira att bandet släppt en ny skiva efter tre år har jag gjort en lista med mina favoritlåtar. Jag rekomenderar starkt "Compulsions", "Fallen Man", "Thanatophobia", "Babylon", "Prisoners Of War – Dance Or Die Remix" & "State Within" som är från den nya skivan och hittils den låt jag mest fastnat för. Såhär med de omständigheter som råder runtom i världen och rädslan om ett nytt storkrig så är Funker Vogt’s musik tämligen aktuell.