Väntan

Av , , Bli först att kommentera 4

Sitter i bästa TV-fåtöljen och väntar på en liten övernattningsgäst . Samtidigt , som jag tittar på VM i slalom .

Kom då på att jag nog kan skriva några rader samtidigt . Man är ju lite flexibel . Och det här med utförsåkningen ,är ju inte detsamma , som under Ingemar Stenmarks tid . Då fick det inte vara några störande moment …. Det har liksom inte varit detsamma efter den storhetstiden ! När folk gratulerade mig eftersom vi pratar samma dialekt . Jag , som är och alltid har varit rädd för höga backar . Men , jag behövde ju inte bevisa något eftersom här i Lidköping finns inga backar . Totalplatt !!

Men , snart börjar ju VM i längdskidor …. Då blir det att lägga sig under VM-filten !

Nu kom just nattgästen ! Då får jag fixa till lite mat åt honom . Han har varit och roat sig i badhuset .

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Tekniska problem

Av , , Bli först att kommentera 5

När jag nu skulle till att skriva på min blogg ville inte datorn vara med . Eller rättare sagt … Musen . Ingen kontakt . Bytte batteri . Samma svarta lampa .Eftersom jag ibland tappat den i golvet , så tänkte jag att det kanske hjälper om jag tappar den en gång nu också . Men nej !

Försökte ett tag med att pilla på den stora fyrkanten och på så sätt flytta pilen . Men det har jag lite svårt för .

Efter en stund gick inte det heller …… Milde tid ….. Vänliga veckan kändes inte så vänlig längre !

Då kom jag plötsligt på ett knep , som jag sett min dataexpert göra , när datorn ibland hängt sig , som det heter .

Vände på apparaten och tog ut batteriet . Och se ………. När jag tryckt in det igen så fungerade alltihop !! Musen lyste glatt med sin blåa lampa .

Annars kan jag tala om att det är rena vårvädret här nu . Snön bara kvar i vissa små drivor och solen värmer när den behagar lysa . I dag var det 9 grader plus .

Till och med så att min favorittomte gömde sig bakom gardinen …. Han är förresten framme hela året !

 

IMG_20190213_174358

Bli först att kommentera

Vänliga veckan……

Av , , Bli först att kommentera 4

Läser att nu börjar vänliga veckan . Så då får man förhålla sig till det . Inte ge sig till att skriva elakheter om några företeelser . Något , som jag annars gärna vill göra .

I artikeln om vänligheten påstås att man mår mycket bättre om man är vänlig .

Och det är nog sant ….. Men samtidigt läser jag , att Årets Tema i snällhetens tecken är …. Att vara snäll mot sig själv !!

Det anammar jag nu direkt och tar fram flaskan med portvin , som jag har i kylskåpet och tar en liten skvätt när jag skriver . Då har jag åtminstone uppfyllt den kvoten, snäll mot mig själv !

Annars har min snällhet idag gjort att jag ihop med dottern varit och hälsat på en 93-årig bekant , som bor på ett äldreboeende .

Men , det är egentligen inte alls frågan om någon uppoffring , eftersom hon är rolig att hälsa på . Det är mest hon , som påminner mig och håller reda på när mina nära och kära har bemärkelsedagar . Inget fel på minnet där inte .

Till min stora förskräckelse upptäckte jag vid besöket att det hade rivits en många byggnader , som hör till verksamheten .Det ska byggas helt nytt .Jag börjar genast undra om inte det istället hade varit ide att reparera …….

Ibland ser det ut som rena slöseriet med våra skattepengar !

Sedär , nu föll min snällhetstanke ….. Bäst att sluta nu i tid .

Ha en bra söndagskväll !  ( vänligheten )

Bli först att kommentera

Ishalka

Av , , Bli först att kommentera 3

Tror att jag har gått i ide …. Förstår djur som gör det . Som sover sig igenom vintermånaderna .

Annars har vi ju inte mycket snö här . Beroende på att det kom regn i förrgår . Som i sin tur ledde till blåis . Och sen lite snöande , som sen frös på .

Det är detta eviga växlande mellan plus och minus som är tröttsamt här . Bättre när det är stadigt kallt . Det är ju ändå vinter .

Men , jag ska egentligen inte klaga . Har ju tak över huvudet . En skön säng att lägga mig i på kvällen . Tänker på alla hemlösa . Som finns överallt , även i vårt land .Trots att vi inte är drabbade av varken krig eller naturkatastrofer .

Hur kan det bli så ?!

En hemlöshet , som även drabbar flyktingarna ,som genom den nya gymnasielagen ändå fått uppehållstillstånd . Med ålder över 18 år .Som anses vuxna och ska klara sig själva . Varken kommunerna eller Migrationsverket bryr sig inte !! Trots att det finns lokaler som står tomma ….

Tror att vi gör dom till brottslingar …. Nöden har ju som bekant ingen lag !!

 

Bli först att kommentera

Men nu……..

Av , , 1 kommentar 6

Datorn bröt ihop för ett tag sen . Som tur är har jag en expert i släkten . Han kunde dessvärre inte få ordning på den här hemma hos mig , utan han tog med sig den för vidare reparation .

När jag sen fick tillbaka den hade jag problem med att hitta det jag sökte . Bland annat den här bloggen .Kunde inte logga in .

Det ska erkännas att jag har väldigt svårt för det här med lösenord !!  Förmodligen gjorde jag fel . Har retat mig på detta och försökt om och om igen . Utan resultat . Så ikväll , kom ett annat barnbarn , ( tur att man har dom) på besök . Satt då framför datorn och höll på . Talade om bloggbekymret …..

Han löste det åt mig !!!!!

Vilken lycka !

Även om jag tror att Svenska folket nog säkert kan klara sig utan mina åsikter , så känner jag ändå ett visst behov av att tillkännage dom.

Alltså …. Nu är jag igång !

Väderläget är kyligt , med några minusgrader och ganska snöigt . Men ändå inte som i norra delen av landet och på ostkusten .

Vi hörs snart igen .

Ha en bra söndagskväll !!DSCN0960.jpg

1 kommentar

Missöde

Av , , Bli först att kommentera 4

Dessbättre är detta en berättelse om ett missöde , som inte drabbat mig .Men desto värre för dom drabbade .

Det handlar om glömda , tappade föremål. Något , som annars brukar hända mig , Men , jag har alltid haft en rent sagolik tur att få tillbaka vad det än gällt . Plånbok , handväska , nycklar osv .

Dottern brukar säga …. ” Det är bra att man ibland tappar eller förlägger saker ….. Man blir ju så himla glad när sakerna kommer tillrätta !! ”    Sant !

Nu till senaste dramat …… Ett par som varit på besök hos barnen i Stockholm . Tåg och buss . När dom sitter på bussen från Skövde till Lidköping på hemväg , kommer hon på att hon glömde handväskan på tåget ….. Panikkänslor ….. Han börjar plocka i fickorna efter mobilen …… Ingen mobil !! Kvarglömd i Stockholm hos sonen !

Min inblandning föranleddes av att vi bor grannar och dom lånade min telefon för att ringa barnen . Som genast tog tag i hela den procedur , som det blir med spärrande av bankkort och kontakter med SJ och gud vet vad !!

Och dan efter kom deras son nerkörande med mobilen …. Heder åt honom !

I går fick jag reda på av den lyckliga ägarinnan  att väskan är på väg per post …… Nu återstår bara att konstatera om allt finns kvar .

Det verkar som om även detta borttappande slutar bra .

Det finns faktiskt gott om ärliga människor !!

 

Bli först att kommentera

Men GOTT NYTT ÅR !

Av , , Bli först att kommentera 2

Och hej igen ……..

Jaha , då ska vi alltså starta om igen . Knepigt ….. för den här dan känns inte annorlunda , än den som var igår . Fast lite däven är man ju . Även om firandet gick lugnt till. Men , man måste ju vaka in det nya året …. Det hör ju till så att säga .

Har nu hängt upp en ny almanacka . Så man vet vilket år det är .Ger inga nyårslöften . Det får bli som det blir .

Men , det här med miljön …. Det hänger över mig .  Överkonsumtionen …..Det helt vansinniga handlandet . Den ständiga oron över att det räcker inte med det som jag har . Måste jaga efter mer och mer !!

Måste vi drabbas av någon naturkatastrof innan vi förstår vad som håller på att hända !? Att jordens resurser inte är oändliga ? Jag tror det .

Nu blir det väl i allafall lugnt i januari . Folk har ont om pengar . Sen startar väl karusellen igen .

Ja , huvvaligen … jag löser inte det här i kväll .

Men , igen GOTT NYTT ÅR  önskar jag alla !!

Bli först att kommentera

Det här med IT…..

Av , , Bli först att kommentera 5

Trots att jag fortfarande känner en viss misstro mot hela datorsamhället med allt vad det innebär , så är jag ju numera en ganska flitig användare .

Men som sagt , med en viss motvilja . Det följer så mycket jäkelskap i dess spår . Ungar , som inte kan existera utan en mobil i händerna .

Och förresten , inte bara ungar ….I går upptäckte jag efter flera timmar när jag tittade på mina meddelanden i mobilen , att en yngre släkting hade sänt ett sms . Och dessutom ringt …. Och jag hade inte svarat . Varken på det ena eller det andra . ( Han avsåg ju att hämta en sak hos mig ! )

Men , nu är det ju så att jag går inte med mobilen i händerna hela dan !!

Det är ju ett av problemen …. Att man ska vara uppdaterad för jämnan !!    Man kan ju behöva lugn och ro !

Och det är ju inte bara det . Efter ivriga påstötningar från en nära anhörig , har jag gått med på att skaffa internetbank för att betala räkningarna .Efter två övningstillfällen skulle jag idag göra det själv . Tänkte jag . Men , efter en timme gav jag upp . Dessa eviga kod- och sifferuppräkningar gör mig helt stirrig . Tänkte att varför går jag inte och hämtar postgiroblanketterna och gör som jag brukar !

Ringde dottern och sa som det var ….. Hon påstod att hon skulle ändå ta en promenad . Så nu är det avklarat och lagt till handlingarna för denna gång .

Det känns ibland som om jag helt består av nån kod …. Istället för namn .

Men , för att nu avsluta med nåt positivt ….

Fick i julklapp av dom stora barnbarnspojkarna en jättebra grej …. En liten dosa , som dom körde in på nätverket , kopplat till TV-n , som gör att jag nu kan ligga raklång i bästa fåtöljen och titta på filmer , SVT-play och allt möjligt ……

Sånt gillar jag !

Bli först att kommentera

Julstök…….

Av , , Bli först att kommentera 5

Fast egentligen ganska lugnt. Men det är ju vissa rutiner som ska genomföras inför dopparedagen .

Tunnbrödet har anlänt från min trogna svägerska i Storuman . Hon bakar själv . Vi kör alltid dopp i grytan på julafton . Och det ska vara tunnbröd . Annars doppar befolkningen här brödkakor eller vörtbröd . Men , det är inget för mig .

Annars är det 1 minusgrad och lite småfruset och småhalkigt . Bäst att vara inne .

Nu ska jag stryka Julduken och lägga på bordet .

Jag är väldigt trög i starten på morgonen , så det gäller att vara förberedd .

Önskar er alla    EN RIKTIGT LUGN OCH SKÖN JULHELG !IMG_20171210_174000

Bli först att kommentera

Va tröttsamt !!

Av , , Bli först att kommentera 5

Den här evinnerliga regeringsfrågan ……Hörde just Annie Lööf säga i en intervju  – ” Bra att vi får lite tid på oss för regeringsbildningen ! ”

Det vill säga tills fram i januari ….

Men är det inte just det dom har haft hittills . TID !    Var det inte i september vi hade val ?!    Och resultatet är fortfarande oförändrat !! Tror att riksdagen enbart består av maktgalna människor . Som till varje pris måste bli vinnare !

Trots att sanningen helt enkelt är att ….. INGEN VANN !!

Börjar tro att vi helt enkelt skulle sopa bort HELA riksdan och göra om alltihopa i ett nyval !! Hålla på så här med förhandlingar hit och dit . Kompromisser om människors väl och ve ….. Alltmedan det känns som om allt håller på att rämna .

Nu krävs det ÄRLIGHET och IDEOLOGI  , om man nånsin ska kunna känna förtroende för politiker !!

Efter att jag nu vädrat min ilska , kan jag tala om att vädret inte heller går att lita på ….. Ibland snö , omväxlande med regn .

Bli först att kommentera