Mot Norr ……..

Av , , Bli först att kommentera 4

Ska i morgon åka tåg till Hudiksvall . Ska till min siste brors begravning . Inte roligt . Men , man får ställa upp en sista gång . Inte minst för hans anhöriga  och även för min egen del .

Vi ska åka tåg . Dottern är med . Eller , rättare sagt … jag är med henne !

Glad att nån annan håller i taktpinnen . Vi får åka från Skövde till Stockholm och sen byta norrut .

Med tanke på den snö , som nu fallit och med tanke på hur tågen numera fungerar , så verkar det som ett äventyr av oanade mått .

Tur att begravningen är på fredag . Så vi har lite marginal !

Rapport från färden på söndag !!

Bli först att kommentera

Om ……..ingenting

Av , , Bli först att kommentera 2

Ibland känns det som att det kvittar . Har inget att skriva om i den här bloggen .Som nu .

Men ,så börjar jag tänka efter ….. Joo , jag har . Före detta postverket . Numera Postnord , tror jag att det heter , är en inrättning , som jag idag har försökt etablera kontakt med .

Bakgrunden är den att jag har en väninna , 90 + , boende i en lägenhet på 3:dje våning utan hiss . Men nu har verkligheten hunnit ikapp henne och hon är på väg till äldreboende .Av en ren slump fick vi för några år sen  veta att posten bars upp och sattes utanför dörren om mottagaren var över 80 år .Och stoppades alltså inte i facken på första våningen , som annars brukligt är .

Den servicen skulle vi nu ändra på , eftersom hon nu inte är hemma , och det är ju inte bra att ha post samlad vid dörren , som signal på bortovaro .

Tänkte då att jag letar reda på telefonnummer på datorn och ringer posten .

Trodde i min enfald att det måste ju gå att prata med nån människa på posten HÄR i Lidköping .

Men , tydligen finns det inga telefoner på detta ställe . Trots att man jämt ser folk gående med sina apparater överallt . Men Postfolk är nog undantagna från den tekniken .

Efter ett omfattande granskande av en massa rubriker utan att hitta vad jag behövde så ringde jag då Postnords Kundtjänst . Ett 0771-nummer med lång kö … Var i landet är oklart .Men , hon lovade i alla fall att uträtta önskemålet .

Varför ska man inte numera kunna rikta sig direkt  till ort och ställe som är ansvariga för just den tjänsten det är frågan om ???

Jag misstänker att det just är för att man INTE ska kunna hitta nån ansvarig man gör så här !!

Och så är det ju inom dom flesta områden…….. Vi är helt överkörda känns det som !

 

Bli först att kommentera

Den Svenska Välfärden !

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu kommer min ilska fram igen !

I kväll kommer det ett program på TV 1 , som heter just som min rubrik …. Den Svenska Välfärden !

Jag säger bara det ….. Missa det inte !!

Vad beror det på att välfärden så sätts ifråga ?       Såklart valår ………. Kan vi skylla på invandring ?       Flyktingar ?………… Skönhetsoperationer ?….. Privatiseringar ?………

Är vi för bortskämda ?      Läste nånstans om svenskar , som flyttat till Thailand , som INTE har råd att söka vård !! ( Förstås äldre MÄN , som flyttat dit på grund av tjänstvilliga Thailändskor !” )    Där kommer särskilt min ilska fram !!    Gubbar !

Men ……. Det faktum att dom rika , blir rikare och rikare , måste ändå ha en avgörande betydelse .

Det är , som alltid en fråga om prioriteringar …….      Och det jag tycker är  avgörande i sammanhanget , är …. hur ser representationen ut ? Jag menar då , dom Folkvalda i Riksdag och Landsting ?!

Kan inte för mitt liv förstå VARFÖR dom ska åtnjuta förmåner , som ger dom gräddfiler åt alla möjliga håll …… Och nu blir min ilska riktigt påtaglig !

Istället borde dom bevisa att det INTE är för PENGAR , dom engagerar sig utan för IDEOLOGI !!!!

Men , sånt finns inte !

Det här med sjukvården …. Måste tipsa om en bok av Nisse Simonsson  !     Så himla bra !   Läs den !IMG_20180108_185514

Bli först att kommentera

Slutet på julen ?

Av , , Bli först att kommentera 5

I går var jag på skogspromenad med en kompis ……

Vad fick vi se då ?

Jo , en prydd gran med sittande tomte i …..Nån lustigkurre som hade haft energi till att göra julpynt i skogen . Detta föranledde mig att ta kort på företeelsen .

Kan ses här nedan . Annars har det inte hänt så mycket , här i alla fall .

Har i dag hälsat på hos sonen …… Träffade katten Sture  , som lekte i den nya klätterställningen. Bild nedan ….

Men , vid ett tidigare besök hittade jag den bok jag länge letat efter . Har läst om den nu , och insett att den är så himla bra !!

Jag köpte den för att antal år sen på grund av TITELN …. Den säger allt !

Läs den !!

 

IMG_20180107_112446IMG_20180108_115948IMG_20180108_185514

Bli först att kommentera

Mellandagar……

Av , , Bli först att kommentera 5

Det är inte utan att den här stillheten börjar ta på krafterna !

Man kommer sig liksom inte för nånting . Före jul . När man greps av julstressen , tänkte jag ……. Va skönt det ska bli när allt är över .Men nu börjar jag tröttna även på den sortens ledighet …… Jag , som ändå är ledig för jämnan !

Man slöar till på nåt obeskrivligt sätt ….. ” Om jag skulle ta och städa torktumlaren ?! ”

” Nää , det river jag inte till med nu !”

Bättre är det nog förstås att ta bort julsakerna . Men har då inte gjort det än . Men , kanske på söndag eller måndag .

Det stundar ju Trettondagshelg nu också !

Ha en bra sån helg önskar jag er !!

Bli först att kommentera

Laser – fyrverkeri !!

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu blir det lite reklam , mitt i eländet ……..

Vet inte om ni har uppmärksammat det att Lidköping är EN AV TVÅ KOMMUNER , som istället för raketer och annat buller detta år har LASERFYRVERKERI !! Tror att Boden var den andra kommunen .

Inget som jag har satt mig emot .

Detta hände alltså i går kväll . Nyårsafton . Hade inbjudit fyra nära väninnor . För att ha nåt nytt , som skulle glätta upp väntan på tolvslaget hade jag inköpt ett spel , som jag tidigare spelat hos sonen. Och som jag då tyckte var roligt . Som ledde till många diskussioner .

Men , nu var ju saken den att DOM hade inte spelat det förut . Och jag kom ju inte ihåg reglerna ! Vilket ledde till mycket dividerande hit och dit . Nästan så att en del deltagare näst intill blev osams !!

Hur roligt som helst ! Tyckte åtminstone jag …… Men hur det nu bar sig , så lyckades vi genomföra ett spel .

Sen BRUKAR vi kunna se fyrverkeriet från min balkong eller fönster . Men så icke i år . En av mina gäster hade hört på radion att det MÅSTE ses från platsen . Alltså torget .

Det var förmodligen därför man idag körde en repris på det hela kl 16 .00 . Men då tyckte jag att det var för ljust .

Men , alla som var på torget i natt vid tolv-tiden är helt lyriska .

Hade besök av min Afganska flyktigtjej , som beskrev det som ett underbart tak i olika färger …. Bättre än det traditionella alltså .

Önskar er en God Fortsättning på 2018 !

Bli först att kommentera

Oanade tråkigheter

Av , , 4 kommentarer 4

Så här dan  före nyårsafton , hade jag tänkt skriva nåt helt annat …… Hade tänkt mig en betraktelse över året som gått …. Men , Ibland händer det sånt , som får en att tänka på annat .

Som nu på min ende kvarvarande bror , som gått bort i veckan . Nu är det bara jag kvar av 6 syskon .

Han , min siste bror , som bott i   Hälsingland ganska många år . Efter att ha varit boende i Stockholm i ännu fler år   . Den närmaste i åldern . 3 år äldre än mig . Idrottsfantast , som följde all möjlig idrott , skrev noga upp resultat osv . Nåt , som jag , när vi var i skolåldern , tyckte var roligt att i smyg , gå in och ändra på .

Jag var nog lite av en retsticka ….. Men , jag får säga ….. Han slog mig aldrig . Även om det ibland var nära !

Kanske var det mitt fel att han svarade fel när han skulle kvala in till tv:s tiotusenkronors-fråga … ?

Men , det får jag leva med .Jag hörde i alla fall ingen klagan från honom . Men , envis det var han  ! Men det tycker jag ärligt talat är en bra egenskap !

Hans envishet ledde till ett långt arbetsliv inom Stockholms lokaltrafik ( Bussar ) , vad det nu heter . Ända till pensionering .

En liten fru från Hälsingland , som födde två älskade söner  . Som övertog idrottsintresset …. Kan man önska sig mer !?

Jag tror att han somnade in ganska nöjd !!

Med det önskar jag …. Kära Vänner …. GOTT NYTT ÅR !!

4 kommentarer

Årets julklapp…. i min snäva krets !

Av , , Bli först att kommentera 4

Årets Julklapp hos mig , var ingen elcykel . Utan istället en nyckelring med vidhängande gul Kalkon , som vid tryckning på magen försökte komma ut med ett ägg …. 10 kr  ! Present inköpt av min dotter till 11- åringen i gänget . En mycket populär grej , som alla ville prova .

Sen , efter utdelningen var kalkonen försvunnen ….. Det slutade med att ägaren och fadern fick gå ut till soptunnan och leta i skräpet . Och hittade den !! Stor lycka !

Det där med borttappade grejor är tyvärr en slags ritual i min familj ….

Förutom kalkonen var det nycklar , som hade försvunnit för 18-åringen i gänget . Saken är den att dom flesta åker bort en sväng och är sen tillbaka rätt som det är . Så höll det på även denna gång .

På juldagen när jag satt här i lugn och ro fick jag förfrågan om nycklarna ….. ” Har du sett mina nycklar ?”     Både hem till mamman och flickvännen ! Milde tid ! Jag letade på alla möjliga och även omöjliga platser ….. Till och med i tvättkorgen , eftersom ungdomarna uppenbarligen trivs väldigt bra på toaletten . Jag misstänker att dom sitter och knappar på sina mobiler då . Ibland får dom nästan krypa ut , eftersom benen har somnat vid stillasittandet .

Men , inga nycklar . Hela släkten var involverad …… Men , idag fick jag meddelande ….. ” Hittat nycklarna ”!     Skönt !

Det känns som en befrielse när såna saker kommer tillrätta . Därför är det nog egentligen ganska BRA att saker och ting försvinner ibland ! Hela dan är räddad sen !!

Bli först att kommentera

Oldsberg , Oldsberg , Oldsberg !!

Av , , 1 kommentar 2

Vad är detta  ?  Så fort man går in på nätet , oavsett det är att läsa tidning eller att kolla på facebook , så kommer detta om Oldsberg upp !!!!!

Vem fn bryr sig !?

Hur bär han sig åt karln , för att få sån uppmärksamhet  !?

Har han flytt över haven för att rädda sitt liv ?      NEJ !     Han har endast bärt sig dumt åt , efter vad som framkommit . ( Och dessutom tycker jag att han börjar bli gaggig ) !

Men , nu till nåt helt annat ….

Var i förrgårkväll på julkonsert till Skara Domkyrka . Enligt en tradition , som jag ihop med min dotter med kompis brukar göra . Det finaste den här gången var ett luciatåg med sång , som genomfördes UTAN några förstärkande högtalare .

Denna fina sång , som steg upp i dom höga valven ….. WAOW ……. Så obeskrivligt vackert !

Sen fortsatte det . I och för sig fint med kör – och solosång av olika julsånger . Men varför måste dom ha högtalare där ljudet blir så skrikigt ? Även solisterna trodde nog att det var nåt slags Idolprogram , där man måste skutta runt på bästa sätt !      Nää , sånt tilltalar inte mig !

Men , det underligaste av allt …… Förra året när vi var där upptäckte vi att det vid ena sidan av kyrkan stod 4 svarta clubfåtöljer vid ett bord där ingen satt … Då satte vi ju oss där !

Samma i år . När vi kom in var det väldigt mycket folk samlade . Ingen satt på våra bekväma fåtöljer ….. Så vi satte oss där igen .

Men , jag måste erkänna att jag väntade hela tiden att nån skulle komma och säga att där får vi inte sitta . Men icke !

Vi hörs !!

 

1 kommentar

Lägesrapport……

Av , , 3 kommentarer 5

Kort rapport , då jag håller på att sy färdigt en julklapp , som tar lite tid .

Saken är den , att jag är en sistaminutenmänniska . Tar det väldigt lugnt , alldeles för länge . Men ,jag har bättrat mig sen jag blev panscho .

I går var det snö ibland och ibland regn . Var borta på risgrynsgröt på kvällen . Skulle egentligen bort ikväll på glöggmingel , men avstod då det känns , som om en förkylning är på gång . Vill inte smitta värdparet med sånt . Dom ska åka utomlands om några dar .

Idag är det -4 …… Har inte varit utanför dörren .

Så här rörigt är det nu i mitt syrum . Jag syr ny klädsel till en kontorsstol åt min son . Dom har två ouppfostrade kattor som har rivit sönder den ursprungliga klädseln  . Detta syr jag av kasserade jeans . Det finns inte bättre tyg att sy i . Tvättat , krympt och hållbart .

Dessutom är jag mycket för återanvändning …… Och gratis !

Måste förstås visa min nya hallmatta , som jag sytt av samma material !

 

IMG_20171217_180617IMG_20171217_181904

3 kommentarer