Hej å hå …..Sommar !

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag har förstått att ni även har sommar i norr nu , med allt vad det innebär . Men , mycket vatten förstås .

Här är det verkligen fin sommar nu . Häggen doftar , syrenerna börjar så smått slå ut , även kastanjerna börjar blomma så jag ser inte längre kyrkklockan från min lägenhet . Men , klockor har jag inne så det gör inget . Fint är det . Och många gröna nyanser i naturen .

I går kväll bad jag några vänner komma hem till mig för att få sällskap vid TV:n med Eurovisionsfinalen . När jag ringde den ena och frågade om dom två , ( hon har en särbo ), skulle se programmet ifråga fick jag till svar :” Nä , inte om vi kan slippa ”!

Men , dom kom gärna , och nu slapp dom inte heller . Men alla tre som var här gav upp och gick hem före röstningen började . Men först hade vi en intern röstning om vilken låt vi tyckte var bäst .

Ingen vann ! Fast jag kom närmast eftersom jag satte Österrike först . Men , nära skjuter ingen hare . Förövrigt var det ett himla segt program med oändliga snabbrepriser .

Idag har jag återhämtat mig hos en väninna boende en bit utanför stan med en helt ljuvligt fin trädgård…..Hon är inte så petnoga med skötseln utan låter vissa partier växa fritt med blommor av olika slag som spirar både här och där . Gamla stora äppel – och bärträd . Fåglar som sjunger och badar i fågelbad . Till och med en hackspett kom det fram .

Ja , där mådde man inte illa av att sitta ….. Ljuvligt !

 

IMG_20180513_135815IMG_20180513_135910

Bli först att kommentera

Lidköpingsreklam !!

Av , , 1 kommentar 4

Med risk för att vi invaderas av pensionärer från hela landet , känner jag att jag nog ändå  får göra reklam för hur bra vi Panscos har det här .

Bakgrunden är den att jag pratade med min svägerska boende i Hälsingland häromdan . Hon skulle till Bollnäs på nån SPF -konferens . Förstås inför det stundande valet . Jag kom då att nämna om vissa fördelar som vi åtnjuter här i Lidköping .

Nu kommer reklamen :   Vi har nåt som heter ” Mötesplatser för seniorer ” . Totalt 11 st . En del utanför tätorten . Dit kan man gå och äta lunch för 55 kr . Man kan gå in på kommunens hemsida och läsa matsedeln och utifrån den välja vart man vill gå . Dessutom är det en massa olika aktiviteter man kan delta i , om man har lust .Bingo , gymnastik och ibland underhållning på träffstället mm .

Personer över 65 år åker buss GRATIS inom kommunen …. ( Min dotter säger :” Panschosar åker runt ,runt gratis och äter och blir tjockare och tjockare ” !) Kanske finns det ett visst fog för det !

Och sen har vi ju FIXARBRANDIS !    Om man har svårt att klättra och byta gardiner , byta glödlampa osv , ringer man ett telefonnummer och det kommer en kille och gör detta …. GRATIS !!       Men det ska ju inte vara nåt som hemtjänsten gör .

Allt detta administreras av Lidköpings Kommun . I syfte att hålla pensionärerna så pigga som möjligt …. Och jag måste nog tillstå att det är lyckat !

När jag hade kommit så långt i min redogörelse för Svägerskan hade hon helt tappat målföret av förvåning . Hon hade aldrig hört talas om nåt liknande , och hon skrev noga upp allt och skulle framföra hur bra det kan vara .

Nu börjar jag undra hur det är i Umeå med omnejd ?? Har ni sånt ?

Annars får ni ut och demonstrera i övermorgon !!

1 kommentar

Besök av hackspettar

Av , , Bli först att kommentera 3

Det  låter ju förstås underligt . Hackspettar är ju inte vårfåglar precis , men det här handlar om sjungande och spelande såna .

Släktingar dessutom . Fru hackspett är min systerdotter , uppvuxen i Mellansel , innanför Örnsköldsvik . Dom är synnerligen musikaliska , och idag har dom gjort ett uppskattat framträdande på ett av träffställena för oss Panschos .

Dom Hackspettarna behöver man inte skämmas för . Tvärtom ….. Jag kan sola mig i glansen .

Det är nästan som på den tiden när Ingemar Stenmark var som bäst . Folk gratulerade mig ! Ibland blev jag så övermodig att jag sa : Han kan nog åka baklänges och ändå vinna !   Men , jag vet inte riktigt hur det mottogs …. Men roligt var det . Tyckte jag i alla fall .

Annars är det ju mest dom långbenta tranorna det handlar om här i Skaraborg just nu . Har inte varit och tittat på dom i år . Jag vet ju både hur dom låter och ser ut .

Annars går det lite trögt med våren … Kallblåst från Vänern . Men vitsippor har slagit ut . Och även på björkarna kan man se grönska .

Så det är inget att klaga på .

Bli först att kommentera

Sommar !!

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag har det varit varmare ute än inne ….

Värmen kom som vanligt överraskande . Och så himla varmt dessutom …. Man vill söka sig till skuggan helt enkelt . Men , som pessimisterna brukar säga … Det blir snart kallare . Sen blev det en tilltagande vind . Men en ljummen sådan . Härligt , måste jag tillstå !

Björkarna har inte slagit ut än , men fortsätter det så här är det inte långt borta med det heller .Nu hinner jag inte skriva mer idag för snart börjar mitt favoritprogram ” Lets Dance ” .

Ha en bra helg !

 

 

Bli först att kommentera

Loppis som lördagsnöje .

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja , varför inte !    I går åkte jag med en kompis till Vara .Det var ett större Loppis i en idrottshall . Privatpersoner som hyrde bord för sina försäljningsobjekt.

Va mycket grejer man kan få se !! Inte för att man själv behöver köpa på sig nåt , men det är alltid roligt att se vad andra samlat på sig för onödigt .

Men , sanningen är ju att man skulle kunna stå där själv med en hel del prylar .

Några saker köpte jag ändå . En blusjacka . 50 kr ….. En gammaldags liten tavla till torpet , 30 kr ….. Ett blommigt smyckeskrin till present , 10 kr …. och dessutom filmstjärnebilder 10 st ….. 50 kr . ( vad jag nu ska med dom till ?)

Som ni ser billigt ! Sånt gillar jag !   Dessutom gillar jag det här med återanvändning .

Går hellre till sekonhandbutiker , än affärer med nya prylar ….. Det känns på nåt sätt mer legitimt .

Ha en bra söndagskväll .

Själv ska jag titta på ett favoritprogram i TV …. Mästarnas mästare ! Hejar förstås på Norrlänningarna !!

Bli först att kommentera

Ibland blir man glatt överraskad !

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag bor i en hyreslägenhet . Det innebär att man inte själv behöver åtgärda något som går sönder eller behöver bytas ut . Men man betalar ju mer i hyra då istället .Det är som vanligt , både för och nackdelar .

Nu var det så att mitt balkonggolv börjar ge sig . Det  är ingen pensionärskuvös till balkong , utan helt öppen för väder och vind . Och det gillar jag . Jag vill se himlen .

Men i fjol när en av ynglingarna ( barnbarn ) satt och gungade på på en stol , så brakade det till och dom som var där då sa att det här har ju börjat ruttna !!

Alltså har jag skrämt upp husägaren med detta , att nån kan ramla igenom , och det kan stå honom dyrt .

Men ni vet hur det är …. Hyresvärdar har inte världens bästa rykte ….. Fast jag kan egentligen inte klaga på den vi har till detta huset .

Men i söndags , när det var varmt och fint väder ilsknade jag till och skickade ett sms med stora bokstäver !

Jag behöver ju balkongen NU !

I går kom Hyresvärden med en snickare , som skulle titta på projektet ….. Snickaren välkomnade jag särskilt varmt ! Jag blev överraskad att jag hörsammades så snabbt .

Sen får vi väl se när det blir gjort .

Den skämtsamma snickaren sa att jag lovar det är färdigt till jul !

Bli först att kommentera

Grillpremiär ….

Av , , Bli först att kommentera 5

Varit till torpet och grillat korv för första gången i år .

Så himla skönt väder  ! Det berodde förstås på att det inte blåste , vi satt på solsidan . Det var ändå inte klart solsken . Molnslöjor . Men ändå varmt .Härligt !

Dottern satt till och med i shorts ett tag …. Det ni !!

Men nu ska jag inte reta er mer med mina vårkänslor . Mer än att jag tog fina kort på snödroppar och krokusar som blommar . Tänkte visa dom här , men jag får inte tekniken att fungera vid överföringen från mobilen … Mycket irriterande … Va gör jag för fel !!

Får nog kalla på nån expert !!

Och på tal om expert ….. Det är väl nån som skulle behövas i den där församlingen som heter Svenska Akademin !? Vad håller dom på med ?

Läste nånstans att Kungen skulle rycka in…. Undrar om det inte då kanske blir ännu värre …. Eller är jag för elak nu ?

Hur som helst …. Ha en bra söndagskväll !

Bli först att kommentera

Våren är här !!

Av , , Bli först att kommentera 2

Det började i går …. Plusgrader på natten , och förstås hela dan . I dag har det varit 10 + , trots att det varit mulet och lite regn .

Absolut snöfritt …. Ingen halka !       Jag vet att ni i Norr dras med mycket snö , men lugn ….. det är nog på väg även till er. Här är en helt annan luft nu när det inte är kalla nordanvindar .

Jag är medveten om att det säkert blir bakslag , men man ska ju glädjas åt den dag som är . Faktum är att här i Lidköping brukar det vara kallblåst från Vänern nästan till midsommar …… Men , det tänker vi inte på nu !

Återkommer med bilder på vårblommor som väl snart ska sticka upp .

Var vid gott mod !!

Bli först att kommentera

Årets påskpinne

Av , , Bli först att kommentera 3

Mitt intresse för påskpynt är ganska begränsat. Påsken är ju snabbt förbi och man väntar istället på vårvärme .

Inte ens påskris bryr jag mig om längre . Men i fjol när jag var i skogen hittade jag en fin , grov pinne , som jag satte lite pynt på i en vas . Perfekt ! Fick en hel del beröm för den Påskpinnen .

Men , i år har jag inte ens varit i skogen . När jag före helgen gjorde en liten städning fick jag syn på en pinne i paraplystället ….. Förmodligen någon av småpojkarna som har sparat den för kommande behov . Den lånade jag . Den får duga trots att det är en lite förminskad version , jämfört med fjolårets . Bild kommer .

Annars är det fortfarande kallblåst här . Trots en värmande sol . Minusgrader på nätterna .

Men , det går ju i alla fall åt rätt håll !

Påskpinnen

 

IMG_20180329_190353

Bli först att kommentera

Ledig igen !

Av , , Bli först att kommentera 4

Det vill säga ,,, ledig från att vara hundvakt ! När man annars inte har nån hund är man ju inte van att gå ut vid halvåtta  på morgonen , och sen passa upp lite då och då med promenader .

Efter att hunden Ture varit här drygt två veckor , känns det nästan som om jag inte kan gå en promenad utan koppel i handen …..

Jag får väl göra som Gösta Ekman i filmen ” Jönssonligan ” , ( när han blivit knäpp )….. Gå ut och gå med dammsugaren !!

Vårvädret har återigen försvunnit . Kalla nätter och väldigt KALLA vindar !

Bli först att kommentera