Av , , Bli först att kommentera 5

Det har talats om oväder i dom här trakterna , men än har det då inte varit så farligt . Väldigt varmt på förmiddagen . 22 grader. Och för en stund regnade det häftigt . Lite stormigt verkar det annars vara bland dom styrande istället…. Talmansfrågan …..och sen allt det andra .

Men , jag tycker annars att det går bra , som vanligt . Man märker inte , att vi egentligen saknar regering ….. Saknar o saknar …… Det är förstås fel uttryck .

Frågan är om inte dom gör sig umbärliga . Eftersom man inte märker nån skillnad . Det är osynligheten som är farlig . När ingen märker frånvaron .

Men för att tala om nåt helt annat ……. I går kväll hade jag surströmmingsfest här med trogna vänner .

Det var mycket gott . Med hembakat tunnbröd förstås från en bakande svägerska och andra självklara tillbehör . Vi tyckte alla att i år var det särskilt gott . Kanske för att jag skippade förrätten …. Man ska nog inte hålla på med sånt tjafs , när surströmmingen står på menyn .

Ni får ha en bra helg !

I morgon ska jag gå på första Filmstudiofilmen för säsongen !

Bli först att kommentera

Lång valvaka

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja , efter vad jag sett och läst så är resultatet fortfarande preliminärt ….. Nästan en vecka efter valvakan . Felräkningar , felskickningar , datorer , som pajat ihop .

Eftersom TV gärna vill showa upp en sån här händelse vore det väl bättre att man flyttade fram valvakan en vecka .

Som till exempel i morgon kväll på bästa sändningstid …

Alla distrikt kunde vara färdigräknade . Man lämnade in resultat efterhand . Vi tittare kunde följa det hela på ett helt annat sätt med spänning .

Nu har det varit så långdraget att man mer eller mindre tröttnar …..

Hå, håjaja  !!

Bli först att kommentera

Dan efter dan

Av , , Bli först att kommentera 4

Valet alltså ….. Skönt att det är över . Man slipper höra dom evinnerliga debatterna med alla tvärsäkra löften om hur bra man ska få det .

Idag känns det ungefär som igår . För mig i alla fall . Valet gick väl ungefär som väntat . Är glad för att SD inte gick fram så mycket , som dom själva trodde skulle ske .

Själv röstade jag på Vänsterpartiet ….. Har tidigare varit Sosse . Men det är några år sen nu .

Dom har glidit alldeles för långt mot mitten . Alldeles för långt från det som annars kunde engagera människorna . Alldeles för tveksamma när det gäller privatiseringar och avregleringar av olika verksamheter . Jag litar inte längre på dom .

Självklart borde Löven avgå som statsminister …… Dom tappade ju massor med väljare ….. Han förstår nog inte hur förbannade folk är för den bortglömda ideologin . Det bevisas inte minst av hur LO-kollektivet röstade !

Dom har det alldeles för bra , dom som sitter på makten !!

Bli först att kommentera

Oj , oj , oj

Av , , 1 kommentar 5

Nu är det längesen jag skrev …. Det var då när vattenkokningen började . Men nu är det över . Vi nåddes av ett positivt besked i början på veckan . Så nu har ju även vattenförsäljningen återgått till det normala . Men , det här med det stundande valet tycker jag är långt ifrån , vad man kan kalla normalt .Det haglar med vallöften , som till och med en femåring kan förstå är ren bluff . Extra semestervecka för föräldrar , billigare bensin …… Snart garanterar väl nåt parti …. ” Gratis bensin ” !!    Orkar inte lyssna mer på sånt . Men , på en punkt måste jag ge Sverigedemokraterna rätt … Och det är när deras ledare Åkesson säger : ” Vi lever i ett splittrat land ! ” Och just det där med splittringen , är just det Partiet upphov till ! Som dom basunerar ut hur dåligt vi mår ….. Hur dåligt allting är …. Skola , äldreomsorg , sjukvård , kommunikationer och gud vet allt som ingår i deras domedagsbeskrivning !!    Olyckligtvis går folk på det svamlet ….. Har själv under olyckliga omständigheter kommit i nära kontakt med sjukvården på senaste månaderna . Och jag har då inget att klaga på !! Ibland tror jag , att det för den skull verkligen är nåt fel på mig . Full service både från sjukvården och även hemtjänsten,som jag tillfälligt behöver !!

Solidaritet och helt vanlig medmänsklighet är INTE nåt utmärkande drag i det partiet !!

På tal om sjukvård …..  I går var jag i Skövde på sjukhuset för röntgen och läkarbesök igen … och blev av med den stödjande , stora halskragen … Lycka ! Efter 3 månader … Natt och dag !    Så nu måste jag ju visa en bild på den mjuka kragen , som jag själv kan ta bort och avveckla efter träning … Härligt !

IMG_20180829_151706

1 kommentar

Vattenhamstring

Av , , Bli först att kommentera 2

I går kväll nåddes jag av beskedet att alla Lidköpingsbor ska koka dricksvattnet !   E-colibakterier har uppmätts …..

Jaha . Inte helt ovanligt , efter vad jag förstått . Man hörde ju talas om hur det var i Östersund . När det nu var ?!

I morse kom jag på att det vore ju bekvämt att ha lite vatten på flaska i kylen . Utan att behöva koka först … Alltså köpa i affären  Men , då kom jag att tänka på hur det var när Lidköpingsborna hamstrade jäst …..

Det var nog i början på 70-talet .Transport hade nån strejk , så det skulle inte komma leveranser till affärerna , som vanligt . Min husbonde , som var facklig ombudsman , kom hem och sa att det blir nog kanske svårt att få tag på bröd framöver ……

Jamen , då köper jag väl lite jäst och bakar , svarade jag ……. Till min förvåning var det soprent på allt vad bröd hette i den närmaste butiken ! Mjukt , hårt , allt ! För att inte tala om JÄST !!    Den var borta för längesen !

Folk , som aldrig bakade köpte jäst , som aldrig förr ….. Man nästan slogs om jästpaketen . Det gick så långt att i vissa affärer sålde man endast jäst vid kassorna . Jag kan inte komma ihåg varför det gällde just bröd . Men så var det i alla fall .

Alltnog ….. Det här med att köpa vatten ….i affär …sms-ade en kompis på morgonen och sa att om hon åker och handlar idag kan hon ju köpa några vattenflaskor .

Hon ringde sen och sa att hon varit på den närmaste butiken och så mycket folk hade det aldrig varit där samtidigt . VATTEN ….. var ALLA ute efter . Pratade med några grannar senare i dag . Dom hade också varit i affärer . Inget vatten kvar . I en butik stod det en skylt , som talade om att en ny leverans kommer i morgon .

Det är precis , som jag kommer ihåg från jästhamstringen !!

Kan det vara så att Lidköpingsbor är mer hamstringsbenägna än folk i andra landsändar ??

Bli först att kommentera

Valkompass

Av , , Bli först att kommentera 2

Inte för att jag behöver den . Har redan en inbyggd Kompass , som visar hur jag ska lägga min röst . Men . av ren nyfikenhet ville jag se hur en sån valkompass var utformad .

Kunde ganska snart förstå att den inte var särskilt objektiv . Hamnade på tidningen Expressens kompass . Men , har förstått att alla media med självaktning kör med den sortens ” hjälpmedel ” inför valet …..

Huvvaligen … säger jag bara !

En stor del av frågorna rörde sig på olika sätt om flyktingar , integration osv …… Inget som helst utrymme för frågor som kunde härleda till sånt som Humanism , solidaritet och frågor som har med sociala betingelser att göra .

Nej ….. Tydligen är det enda som gäller : Hur vill DU ha det just nu ?       Man ska inte tänka utanför boxen …. Inte tänka på allas bästa !!

Något har gått snett i samhället !

Bli först att kommentera

Missen

Av , , Bli först att kommentera 4

Sista EM-dagen satte jag mig vid TV-n för att se Duplantis-pojken hoppa stavhopp ….. Så spännande !

Men , plötsligt ….. Slut !! Men inte kan dom väl sluta sända därifrån nu … när det är den mest spännande händelsen på hela veckan för svenskt vidkommande ?!

Joho det kunde dom ….. Inget , som talade om , varken i text eller med röst vart man kunde fortsätta följa det hela !! Kan tv-ledningen inte ta reda på när  ett sånt evenemang slutar , så man sänder så länge det pågår …. Ynkligt !!

Idag såg jag att man kunde ha hittat fortsättningen på tv 24 …..Men ,vem kunde gissa det !!

Kunde sen se på nyheterna hur bra han hoppade och vann .

Men , det var ju just då man ville se det !! När det hände !!

Bli först att kommentera

Skönt väder

Av , , Bli först att kommentera 3

Som högst 20 grader …..Nu 15 … Härligt ! Just vad åtminstone jag har längtat efter … Går hellre och småfryser .Tar hellre fram OS-filten , ( fast det är EM ) , vid TV:n .

Idag var det mulet . Senare bröt åskväder ut … En kort hagel-och regnskur , som jag inte sett maken på . Det bara smattrade mot fönster och väggar . Men , som sagt kort . Nu är det mulet , men ser inte ut som det skulle regna igen …. För mig får det gärna regna en månad i sträck , dag och natt .

Men , det beror förstås på min belägenhet just nu .

Har haft sjukbesök idag av före detta grannar . Bar med sig nyinköpt fikabröd . Något , som jag har märkt att sjukbesökare alltid tar med sig . Då kom jag på att det ju är väldigt bekvämt … för mig .

Frågan är om man inte redan nu , skulle tänka på att förlänga sjukskrivningen , även när jag blivit av med den här stödkragen !

Det kan ju vara så att det blir en viss rehabilitering . Krävande , även den !

Gläder mig åt en gammal , blommande orkide , vaktad av min favorittomte …. Tom T. Från http://hackspetten.nu….eller www.hackspetten.nu

Trevlig Helg !

 

IMG_20180811_170610

Bli först att kommentera

Hjulafton

Av , , 1 kommentar 2

Som vanligt är i augusti , är det i kväll Hjulafton i Lidköping . Har skrivit om det evenemanget tidigare . Det vet jag med säkerhet . Men , det tål att upprepas . På grund av mitt ( som jag hoppas ) , tillfälliga handikapp , går jag inte ut i trängseln .

För trängsel , det är det … Unga , gamla , halta , lytta . stora och små . Man går man ur huse när det här pågår .

Dessutom har man insamling till cancerfonden . Inte det heller fel … Men , annars GRATIS !! Ni förstår att det lockar … Dom bilder jag kommer att visa är från föregående år … Hoppas ni ursäktar .

Hade tänkt sluta skriva om ” Sommarpratare ”. Men idag …. En så himla rolig person !! Just vad jag väntat på …. ROLIGHETER .

Jonatan Unge . Komiker , satiriker ,van radiopratare …. Och det märktes . Att han var van pratare . Ska nog lyssna till hans program en gång till . Så bra tyckte jag att det var !

 

Hjulaftonsbilder :

 

DSCN1526

1 kommentar

Berömt stuprör

Av , , Bli först att kommentera 6

I min , som jag hoppas , tillfälliga handikappbelägenhet , så har jag hjälp av kommunens hemtjänst . Städning varannan vecka och duschning två ggr i veckan .

Mycket bra ….. När jag ska duscha krävs det två personer , som ska byta den stationära kragen mot en duschkrage . Mycket viktigt . Jag får inte röra huvudet åt något håll .

När det är någon personal , som inte varit här förut undrar dom alltid … Hur gick det här till ?

Jag drar då historien ….. Satt och halvsov vid TV:n . Ungefär vid 11- tiden . Då ringer ett barnbarn och undrar …. Kan du öppna porten ? Han skulle in och hämta något och såg att jag hade öppet balkongdörren . Alltså inte gått i säng .

Jag reste mig . Gick iväg som vanligt … ( Man måste ner en trappa för att låsa upp porten . ) Halvvägs nerför trappan kom plötsligt trappstegen bara hastigt emot mig och jag visste inget .

Utanför stod barnbarnet och hörde smällen när jag föll och kom inte in !!

Han sprang runt huset och klättrade upp i stupröret och kom in den vägen till balkongen .Han hade ju sett att det stod öppet !

Jag vaknade inte till förrän han och en kille som bor över mig stod lutade över mig och frågade vad som hänt …. Jag försökte förstås lugna dom med att om dom hjälpte mig upp så var det ingen fara…… Som tur var protesterade dom och tillkallade ambulans .

När jag vid upprepade tillfällen berättat händelseförloppet för hemtjänstfolket går dom ut på balkongen och tittar på stupröret som klättringen företogs på ! Jag bor på andra våningen ……

Därför har det stupröret blivit väldigt uppmärksammat !!

Bli först att kommentera