Annie Löfven ?!

Av , , Bli först att kommentera 3

Var det någon mer än jag som tittade på nyhetsprogrammet Rapport häromkvällen tro ?

Och såg och hörde felsägningen …. Den kvinnliga nyhetsuppläsaren skulle redovisa Centerledarens senaste utspel . Och sa i ivern …. Annie LÖFVEN !! Men ursäktade sig genast och sa det rätta efternamnet .

Nu hade hon en politisk kommentator mitt emot sig , som hade väldigt svårt att hålla sig för skratt . Men han fick ordning på anletsdragen .

Hålla sig för skratt ….. är det nog däremot många , som kan . Folk , som väntar på beslut , som kan göra deras tillvaro mer dräglig . Som tex människor som väntar på stöd till svårt sjuka barn . Nu skylls det väl bara på …. att vi har ingen regering som kan ta riktiga beslut .

Samtidigt som det är stort buller i många kommuner .

Ja , jag lär nog inte lösa problemen i kväll !

Vi hörs !!

Bli först att kommentera

Av , , Bli först att kommentera 6

Det händer så många saker nuförtiden . Mest tråkiga . Tänker inte redovisa ….. Men efter att ha kollat på den här bloggen ser jag att folk har varit inne och läst ! Och antagligen letat efter nåt nytt , som har skrivits . Alltså , får jag nu skärpa till mig . Det blir som det blir i alla fall ….. Som Hundraåringen sa ! Man gör så gott man kan . Sen kan man inte göra mer . Vad ska jag nu egentligen skriva om …. Black Friday !   Vilket jäkla påfund ! Allt för att få folk att konsumera en massa skräp , som dom kan klara sig lika bra utan . Brukar själv inte delta i den sortens jippo . Inte för att jag är särskilt redig , utan mer som en absolut protest mot överkonsumtionen , som härjar . Jag förstår ju att folk lockas att köpa när man ser all reklam : ” Köp nu . Billigast ! ”    Vid min ålder är inte behovet av den kalibern . Tycker numera inte ens om julen eftersom det mesta handlar om ” Köpande ”. Men , Advent tycker jag om ….. Just för att man kan sätta upp sin 50-åriga julstjärna i köksfönstret .

Den platsar in på ” Årets Julklapp ” !

Roligt är också att skidåkning har börjat visas på tv igen .

Ni får ha det !!

 

Bli först att kommentera

Inget pizzabak

Av , , Bli först att kommentera 2

Lovade förra gången jag skrev att jag skulle tala om hur pizzan blev ….. Joo , den gick att äta . Men , eftersom jag inte fick nåt besök under de närmaste dagarna så fick jag äta samma i flera dar . Ni vet …. Man ska undvika matsvinn !

Den här veckan har det varit tätt med aktiviteter pga höstlovet . Jag har ju barnbarn i skolåldern . Och det är ju roligt med såna besök .

Nu till nåt helt annat . Fick för några dagar sen ett brev från SIFO . Ni vet , den här undersökningen , man ofta hör talas om .Sverige Nu  , kallas den .

Speciellt utvald … Jo , jag tackar jag … Men jag tänkte att jag kan väl ställa upp …. Kanske får man någon belöning !

Idag så kom svarskonvolutet . En 40-sidig trycksak tätt,.tätt med frågor man ska kryssa i . Alltifrån vilken sorts flingor man köper till vilken tidning man läser .

Man förstår ju att tiden på 2 månader behövs för att svara !

Vid en hastig bläddring i trycksaken tycker jag att den är ganska ofullständig . Jag har i många avseenden en klar uppfattning om vad jag tycker .Men det verkar man inte få ha ?!

Ett exempel : Tränings-/Aktivitetsredskap

Har du eller planerar du att köpa följande ?

HAR            PLANERAR ATT KÖPA

Pulsklocka

Smartband

Smartwatch

 

Då ska man alltså kryssa i vilket man tänker sig att göra …. Men nu är det ju så att JAG VILL INGEN HA  ! Och det finns ingen ruta för det alternativet !

När den här undersökningen sen publiceras kommer man att tala om att si och så många personer SAKNAR tex pulsklocka ! En förvanskning av sanningen …. Jag SAKNAR ingen sån !    Jag vill inte ha nån helt enkelt !!

Huvvaligen !

Bli först att kommentera

Pizzadeg

Av , , Bli först att kommentera 4

Tänkte för ett tag sen …. nu får jag nog ta och skriva lite ! Då kom jag plötsligt på … kanske jag ska ta och göra en pizza till kvällsmat .

Numera behöver man ju inte ens rota i recept , som man har på papper . Hela datorn är ju full av såna matnyttiga grejer .

Men , då är det ju så att man samtidigt halkar in på annat  … Det kommer upp lite vid sidan om … goda kladdkakor …. fläskfile med god sås , finska pinnar , fast dom senare kan jag undvara . Dom har jag gjort förut . För längesen . Fast dom är också goda !

Alltnog . … Nu var det ju pizza , som gäller . Dottern brukar baka och bjuda på väldigt goda pizzor och min tanke nu är , att det var då väl märkvärdigt om inte jag skulle kunna göra en sån också .

Men jag ska inte ha några gäster , vill jag poängtera .

Man får ju ha lite träningsutrymme …… Kanske kan jag träna upp mig tills jag ska ha symöte . Dom brukar ju äta det mesta .Och även dricka !

Alltså står det nu en deg och jäser . Så nu hinner jag inte skriva mer för tillfället . Ska tala om hur det gick nästa gång .

Ha en bra helg !!

Bli först att kommentera

Språkförbistring

Av , , 2 kommentarer 6

Svenska språket kan inte vara lätt att lära sig .Det har jag mer och mer förstått eftersom jag har kontakt med ungdomar från andra länder .

Idag har jag haft besök av min skyddsling , Fatmeh , som  kommer från Afganistan . Har tidigare varit god man för henne , men nu är hon för gammal för att ha nån god man . Men hon titulerar mig fortfarande ” Mam ” !     Och vi träffas ofta .

Hon går nu i motsvarande klass 9 … Svenskan är mycket viktig . Och det tycker jag är bra .

Hjälpte henne med läxan idag . Hon skulle svara på frågor om ett stycke hon hade läst . I en mening sas det att flickan sprang så ” håret fladdrade som en man ” .

Fatmeh undrade …. varför har hon en MAN efter sig ? Förklarade då att det menas en HÅRMAN , med långt a…. och visade på hennes eget långa hår hur det skulle bete sig när hon sprang . Helt obegripligt , tyckte hon . Och jag kan bara hålla med .Sånt man som infödd inte tänker på.

Nästa undran var … Vad betyder MÄHÄT ? Fattade först inte vad hon sa. Sen visade hon var hon hade läst det . I ” En man som heter Ove ”.

Då förstod jag ju , och kunde förklara vad som menas med mähä . Men hur ofta är det egentligen man använder det ordet ?!

Efter en stund kom en kompis till henne , som också hade bekymmer med läxan . Nu var det enklare . Rätt ordföljd skulle sättas på olika meningar .

Jag skulle behöva ha dom här på heltid känns det som . Mycket som dom inte alls förstår och som ter sig obegripligt .

Sen är det ju också så att dom sinsemellan talar sitt modersmål .

Ordet ” sinsemellan ” …..skulle dom inte alls förstå !!

 

2 kommentarer

Torgdag

Av , , Bli först att kommentera 2

+ 10 och solsken .Ingen vidare blåst .Detta föranledde mig att ta en promenad till Lidköpings stora torg . Har väl tidigare talat om att man här ståtar med ett av Europas största torg ! Annars , så vet ni det nu .

Det är så kallad torghandel varje onsdag och lördag .Handel som bedrivs av tillresta sk. knallar . Infödda Lidköpingsbor , särskilt då det gamla gardet , har för vana att alltid gå till torget dom dagarna ……Det kallas att ” gå fram ” ……dvs gå fram till torget !

För mig , som är att beteckna som inföding , känns inte behovet direkt påträngande .Jag ” går fram ” när det är nåt jag vill köpa just där och då .Det som jag ofta tycker är problemet med att vistas där dom dagarna är att man förväntas stå och prata med med dom flesta bekanta man stöter på . Jag vill helst bara gå rakt fram och uträtta det jag kom dit för .Det är nog mitt Norrländska ursprung , som gör sig gällande .

Ibland har det hänt att någon man inte sett på flera år hejar på mig ….. Ofta tänker jag då … Herregud , va den har blivit gammal !!  Men , det räcker att jag tittar mig i spegeln när jag kommer hem för att det fenomenet ska gå över .

Har läst och hört att reportern Carina Bergfeldt fått en professur vid Umeå Universitet idag . Roligt ! Hon är född och uppväxt på Kinnekulle i grannkommunen Götene . Alltså Skaraborgare från början .

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Hallå igen !

Av , , Bli först att kommentera 3

Tiden bara går …. Mörkret faller ….. På min gata faller mörkret ännu påtagligare än på andra ställen . Detta då gatlyset inte är på . Samma tillstånd rådde för ca en månad sen . Jag ringde då och felanmälde saken till , som jag trodde var rätt instans … Kommunens elverk . Kvinnan jag talade med visste inget om detta , men skulle framföra det till nån annan , tydligen mer ansvarig .

Inget hände … Kolsvart i flera veckor ….. Då var jag på symöte till min svägerska , vars son jobbar på just … elverket . Och träffade honom och påtalade mörkret .

Han sa då att det hör egentligen till gatukontorets ansvar ….. Vem kunde tro det .Att gatukontoret har hand om strömmen ?!

Hur som helst … Han skulle åtgärda detta .Och så skedde . Dan efter så lyste det igen för fullt .

Men , nu är det som sagt svart igen !

Nu tror jag att jag struntar i att ringa …. Tänker som så , att det får väl nån annan göra !!

Eller har jag fel på tänkesättet ??

Bli först att kommentera

Höststämning

Av , , Bli först att kommentera 3

Har så till den grad kommit in i den lugna stämning , som råder på hösten att jag till och med glömmer att skriva på den här bloggen .

Tycker om hösten . När man kan få frysa lite . Och inte behöver svettas som det var i somras . Hela tiden . Fast just nu är det en släng av Brittsommar . Just nu 10 grader . Det är lagom .

Får väl bli lite TV- tittande i kväll . Fast det är då mest såna där hysteriska , konstiga tävlingsprogram . Brukar se Postkodmiljonären . Roligt att testa om man kan någon fråga .

Men förresten …… Har på senare tid retat upp mig på att dom delar ut vinster i form av resor . Har dom inte i det bolaget förstått att vi ska dra ner på flygandet för miljöns skull…… Dessutom är det väl nån miljöorganisation som deltar i det hela .

Och va många lotter en del folk har !   Det är ju en del som har tex 6 stycken .Oftast äldre folk . Pensionärer ….. Såna får hålla inne med sin jämmer om låga pensioner när dom kan lägga en tusenlapp på lotter !

Nä , nu ska jag sluta med ilskan !

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Av , , Bli först att kommentera 5

Det har talats om oväder i dom här trakterna , men än har det då inte varit så farligt . Väldigt varmt på förmiddagen . 22 grader. Och för en stund regnade det häftigt . Lite stormigt verkar det annars vara bland dom styrande istället…. Talmansfrågan …..och sen allt det andra .

Men , jag tycker annars att det går bra , som vanligt . Man märker inte , att vi egentligen saknar regering ….. Saknar o saknar …… Det är förstås fel uttryck .

Frågan är om inte dom gör sig umbärliga . Eftersom man inte märker nån skillnad . Det är osynligheten som är farlig . När ingen märker frånvaron .

Men för att tala om nåt helt annat ……. I går kväll hade jag surströmmingsfest här med trogna vänner .

Det var mycket gott . Med hembakat tunnbröd förstås från en bakande svägerska och andra självklara tillbehör . Vi tyckte alla att i år var det särskilt gott . Kanske för att jag skippade förrätten …. Man ska nog inte hålla på med sånt tjafs , när surströmmingen står på menyn .

Ni får ha en bra helg !

I morgon ska jag gå på första Filmstudiofilmen för säsongen !

Bli först att kommentera

Lång valvaka

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja , efter vad jag sett och läst så är resultatet fortfarande preliminärt ….. Nästan en vecka efter valvakan . Felräkningar , felskickningar , datorer , som pajat ihop .

Eftersom TV gärna vill showa upp en sån här händelse vore det väl bättre att man flyttade fram valvakan en vecka .

Som till exempel i morgon kväll på bästa sändningstid …

Alla distrikt kunde vara färdigräknade . Man lämnade in resultat efterhand . Vi tittare kunde följa det hela på ett helt annat sätt med spänning .

Nu har det varit så långdraget att man mer eller mindre tröttnar …..

Hå, håjaja  !!

Bli först att kommentera