Lite trött på allt …..

Av , , Bli först att kommentera 5

Fy fasen ! Vart har våren tagit vägen ?

Idag har det snöat tidvis med stora flingor ….. Ständig halka , även om det bitvis är bart och rent på vissa trottoarer … Men , bara ibland . För rätt som det är så snöar det igen .

Inte blev man heller gladare av att se det där schlagerspektaklet i gårkväll  ! Har inte sett programmen tidigare , men tänkte att man får väl följa med lite och åtminstone se vem som vinner .

Såklart att det blev den kändisungen !     Finns det något TV- program som inte nån från den familjen är med i ?!     Tröttsamt är ordet .

Tyckte annars att låten som blev tvåa var bäst ! Han som sjöng var också bra .

Men , jag röstade då inte heller . Så då kanske man får skylla sig själv .

Sitter annars och väntar på hunden Ture , som ska hälsa på ett tag ……. Det blev till att ta fram en varm jacka med luva för promenaderna som vi ska ut på .

Ha en bra söndagskväll !

Bli först att kommentera

Varmare

Av , , Bli först att kommentera 5

Eller ….. rättare sagt … mindre kallt . Trots allt så är det fortfarande minusgrader dygnet runt . Men , som nu bara 3 grader . Men ljuset . När man inte behöver tända lamporna förrän efter klockan fem . Och , som idag , när en svag sol visade sig så smälter det i alla fall lite i iskanterna .

Annars har det varit fullt upp halva dan idag med Vasaloppet . Som för min del gör sig bäst bakåtlutad i bästa TV-fåtöljen . Man får sån bra överblick när den stora massan skidåkare väller fram .

Kan aldrig sluta förvånas över hur dom i Dalarna kan få detta enorma evenemang att fungera . Alla tusentals klädpåsar som ska tas tillvara och återbördas till rätta ägare ! Och allt annat …… Jag beundrar Dalmasarna för detta .

Och så kallt som det var i år .

Men , folk verkar nöjda och glada !

Bli först att kommentera

Menar dom allvar ??

Av , , Bli först att kommentera 7

Det som mest retat mig den här veckan är försvaret som kommer med krav på en massa extra MILJARDER till att försvara landet ?!

Enligt män av hög rang , med varierande mängd streck på axlar och kragar , befinner vi oss i ett utsatt läge försvarsmässigt .Varifrån hotet främst kommer har jag inte fått nån uppfattning om . Och som medborgare tycker jag  att man har rätt att få veta .

Har starka misstankar om att herrarna verkar i eget syfte . Kör med skrämselpropaganda för att få som dom vill .

Tänk om sjukhuspersonal ginge ut på samma sätt…… ” Om inte vi får extra miljarder kan vi inte hjälpa människor , som behöver vård !!” Något , som åtminstone jag tycker vore mer befogat än dessa ständiga krav på ett utökat försvar .

Vad vi behöver försvara oss emot är den ständigt försämrade miljön , som dessutom är ett reelt hot . Men , som förmodligen är svårare att uppnå eftersom det ligger starka ekonomiska krafter som hinder .

Att utbilda militärer som kryper i buskarna lär inte hjälpa oss om nån av dom styrande galningarna i andra länder trycker på den utlösande knappen !

Det räcker om vi installerar en telefonsvarare som säger : ” Vi ger oss !”

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Efter OS

Av , , Bli först att kommentera 5

Nu får man ju börja ägna sig åt annat , kanske nyttigare göromål , när man inte kan sitta under OS-filten halva dan .

Men , den känns onekligen ganska trist och motbjudande .

Som idag . När jag kom på att det nog är dags att frosta ur frysen . Lämpligt dessutom , eftersom det ständigt är ganska många minusgrader . Då kan man ju ställa ut det frusna på balkongen medans det tinar ur skåpet .

Och tinar det gör det !!

Att det kan bli så mycket vatten från ett enda frysskåp ….. Det får mig att fundera över hur det ska bli när all snön smälter hos er i Norr .

Blir det översvämningar både här och där då tro ?!

Bli först att kommentera

Kort rapport

Av , , Bli först att kommentera 4

Rapport från södra delen av landet …

En ihållande kyla , som inte vill ge sig . Inte mycket snö , bara så att det lyser upp dagen lite . Mest mulet . Ibland dagsmeja . Men ,det svåra är ishalkan , eftersom det tinar lite på dagen och sen fryser på om natten .

Hörde idag på skaraborgsradion  att några tranor hade siktats . Dom måtte frysa .

Men ,ljuset ….. Behöver inte tända lampor förrän vid 5-tiden . Härligt !

Ska bort på lördag och spela det roliga spelet ” När då då ? .

Rapport från den träffen kommer senare !      Ni får ha det !!

Bli först att kommentera

Sportlovsslut

Av , , 1 kommentar 8

Härnere har skolbarnen haft sportlov  denna veckan . Man skulle ju önska att det varit lite mer snö . Då med tanke på dom mindre barnbarnen . Dom älskar verkligen när det finns snö !   För några år sen , när det var snörikare här , höll dom på och skottade snön fram och tillbaka . Dom höll på tills alla drivor på gården hade smält .

I år har det mest varit blötsnö , men idag snöade det väldigt ett tag , med stora härliga flingor .

Men , som sagt … nu är det nog över . Och skolan börjar i morgon igen .

Annars har jag ju fullt upp med OS .Men , gu va dåliga herrarna är ! Gick upp tidigt i morse för att se herrarnas stafett !!   Katastrof ! Det är bättre att dom nuvarande lägger av så att dom yngre förmågorna kan få en chans . Tur att vi har starka tjejer !!

Har annars haft fullt upp med logistiken när det gällde flytten av en 92-årig bekants möblemang . Bakgrunden är den att hon nu vid sin höga ålder var tvungen , ( av olika skäl ) att lämna sin lägenhet på tredje våningen …. Utan hiss !   Inte förvånande egentligen …..

Hennes släktingar boende i Stockholmstrakten , var nu här i helgen för att flytta hennes möbler , som hon ville ha på äldreboendet . Dom är i 70-årsåldern . Men , jag som då har närkontakt med starka ynglingar ( barnbarn , pojkar , den äldre gruppen) , lovade så klart flytthjälp . Detta skulle ske igår , lördag .

Som väl alla vet , kan ungdomar sova länge  . ( Och även jag ) . Alltså hade jag lasagne som lockbete till alla tre pojkarna kl 12 . Jag vet ju att frukost , det är ett okänt begrepp i deras värld ….. Fungerade perfekt …. Dom tre plus sonen med sin store pojk åkte dit och vällde in i lägenheten och sprang som myror och fyllde snabbt deras kärra med grejor …….

Fick sen på kvällen ett samtal från en av 92-åringens släktingar , med tacksägelser om denna otroliga hjälp  !

Men , det är klart …. När det som då strömmade upp 5 starka personer som i skytteltrafik kunde bära ner möbler och kartonger , då blir man glad .

Så även jag …… Undrar om jag kanske ska starta ett bemanningsföretag ?!

 

1 kommentar

Hej o hå …..

Av , , Bli först att kommentera 5

Brukar gå in på spotyfi och lyssna på musik i lurar när jag skriver här . Så även i dag . När jag kom in där frågades det : Fest eller chill ?

Det där ordet CHILL ….. Har jag lite svårt för . Även om jag hört det många gånger från barnbarn i lämplig ålder .

Det får alltså bli chill för min del i kväll !

Börjar så smått krya på mig efter förkylningen . I går kväll när jag satt och småslumrade vid Antikrundan ringde telefonen …. ” Du måste köra hem oss ”! Sonens röst . ”Jag har tappat glasögonen !” ( Han och en av sönerna hade varit på boxningsträning ) . Och eftersom han är närsynt såg han inte så bra . Hem till mig fick sonen , som var med tala om vad han såg ! Dessutom stod den mindre sonen och väntade på hämtning …..

Ok …. Tog på mig , gick ut och körde iväg med dom … Efter en stund kom det en kommentar från baksätet …. Men , Farmor , du kör ju riktigt bra !!

Då kom jag på …. Har ju faktiskt inte kört på länge . Kanske ett helt år sen . Men , kanske är det på samma sätt som med cykling . Har man en gång lärt sig så sker det automatiskt .

Faktum var … jag tänkte inte . det gick bara av sig själv !

Ingen kunde vara gladare än jag !!

Bli först att kommentera

Under OS-filten

Av , , Bli först att kommentera 4

Har varit drabbad av en svårartad förkylning . Dock inte den vanligtvis förekommande så här års , influensan . Utan en för i år värre förkylning med svår och långvarig hosta och trötthet . Detta enligt en läkare , som säger att folk har tagit influensaspruta i onödan . Eftersom den inte hjälper mot denna förkylning .

Så , nu vet ni det !

Men , jag klagar inte …. Jag har ju tid att vara sjukskriven !

Dessutom , pågår ju OS . Väldigt bra taimat !

Ligger utsträckt i bästa fåtöljen under OS-filten och hejar på våra Svenska kämpar . Gläder mig ihop med alla vinnare . Även om det inte är nån Svensk . Man kan ju inte vinna jämt … Eller hur ?! Alla länder har inte en Stina Nilsson eller Charlotte Kalla !

Sen trycker jag av programmet direkt … Gillar inte att lyssna på tradiga analyser !

Huvvaligen !

Bli först att kommentera

Lagom snöyra ……

Av , , Bli först att kommentera 5

Några minusgrader och lite snöfall  med vidhängande blåst .Det är den snöyra som vi här i Skaraborg har haft ett par dar .

Det är inget i jämförelse med det som drabbat Hälsingland och Västernorrland . Men , i går var jag inte längre än till soptunnan .

Idag , måste jag ändå ut och känna på kallblåsten . Åtminstone köpa en kvällstidning och läsa lite nyheter . Knappt några människor ute .Nyheter , förresten ..

Aftonbladet skrev sex , 6 , helsidor om den förestående melodifestivalen , som ju börjar i kväll . Det var deras satsning på nyheter . Och värre lär det väl bli i morgon , efter evenemanget .

Men då tänker jag inte köpa tidningen !

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Massmedia

Av , , 3 kommentarer 5

När jag ändå är igång lite med ilskan …… LITE förresten . Känner mig närmast desperat !

Har en absolut känsla av att massmedia rapporterar om såna saker , som ingen behöver veta . Eller ens vill . Men det görs ändå .

Ta till ex …. Farmen …. Vem fn bryr sig ?!     Intriger , halvtokiga individer , som vill bli kändisar !!

Och nu det kommande schlagerspektaklet ….. Det skrivs helsidor . Rena krigsrubrikerna !

Alltmedan vattennivån stigit 4 meter i floden Seine i Paris ….. Det råder BRIST på vatten i Sydafrika , Kapstaden !!

Tror dom som medverkar i massmedia att vi är helt fördummade ?!

Förmodligen kan även VI drabbas på ett eller annat sätt . Vi kan nog inte låtsas att vi lever i nåt sorts vaccum hur länge som helst .

Ursäkta , min pessimism . Men ibland blir det för mycket av trivialiteterna !

3 kommentarer