ILSKA !!

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu känner jag att jag måste smida medans järnet är varmt ……

Igår , förstod jag ingenting . Idag , förstår jag mer . Därför börjar min ilska stiga . Alltså frångår jag min vana , att inte skriva varje dag .

Det här med it-skandalen ….. Har undrat … vad är det som gör att det har blivit den här sk . skandalen ?

Idag halkade jag in på DALADEMOKRATEN .SE. Hittade där en krönika , skriven av Carl Tham , som handlade om Transportstyrelsens it-hantering .

LÄS DEN ……  Mycket talande . Beskriver hur ALLA partier sedan lång tid tillbaka , gått med på att godkänna den rådande privatiseringsiver , som råder !

Man har helt enkelt lagt ut det jobbet till privata storföretag , som opererar i andra länder , istället för att behålla dom tjänsterna här i landet . Det blir billigare !!

Det , som retar mig mest just nu är ……. Finns det något tjänsteområde , som inte flyttats ut , på samma sätt ?

Kan nämna färdtjänsten … Folk hamnar i Moldavien ,när dom vill beställa färdtjänst ….. Med olika framgång . Istället för att man kunde ringa taxi på ort och ställe ! Vilka dårfinkar har beslutat om sånt ?!

För att inte tala om den nedrustning , som sker inom telefonibranschen !!!

Folk , som bor inne i landet , har snart inte möjlighet att bo kvar eftersom dom riskerar att bli helt isolerade , utan möjlighet att tala med nån på telefon .

Blev just uppringd av en släkting i Västerbottens inland . Ett samtal , som efter en stund bara började försvinna . Man kan få ringa om upprepade gånger , för att få sagt det man skulle !

Ska det vara så ……. Ingen har bett om den sortens teknikinnovation !!

Bli först att kommentera

Jag förstår ingenting !!

Av , , 1 kommentar 3

Vad är det som händer  ?

Befarad regeringskris ….. Jag förstår ingenting !

Läckor i säkerheten …. Jag förstår fortfarande ingenting !

Kan nån tala om vad , som har läckt …..

Har idag lyssnat ganska intensivt på nyheterna i radion , men jag blir inte mycket klokare …… Kanske är det saker och ting , som vi vanliga , dödliga medborgare inte ska bry oss om !

Och , det retar mig ännu mer !

Skulle vilja veta på vilket sätt en vanlig människa som jag är drabbad av detta ?!

Som jag uppfattar det , är det på nåt sätt ett spel för galleriet ….. Dom som sitter vid makten och laborerar på olika sätt . Helst då sätt , som dom kan ha nytta av !!

En ständigt återkommande replik från dom intervjuande är  - ” RIKETS SÄKERHET ” !    Förstår inte …….

Det lilla jag har förstått hittills är , att vissa personer i regeringen , ministrar , har inte skött sina jobb ! Men , ge dom då sparken !

Det andra jag har förstått , är att det här har pågått länge …. Till och med när den förra regeringen satt vid makten . Då lämnade man ut hanteringen till privata företag . Och det kanske är därför det blivit , som det nu är i dag !

Alltså …….. vi borde avsätta ALLA Sveriges politiker !!!

 

1 kommentar

Minnesträning……

Av , , 1 kommentar 2

I dag var jag på kafferep till en Panschokompis . När jag och en väninna klev in där , så sa han ” Jag har tappat bort min hörapparat ”!

Jaha , sa vi då ….. ” Nu medan jag går ut och möter dom andra två gästerna måste ni leta efter den ” ! sa han .

Självklart , sa vi !  Han hade förlagt den när han stod och lagade mat en annan dag .

Ja …… Vi letade alltså i närheten av spisen . Ulla , letade till och med igenom soporna . Jag gick igenom en liten låda med kvitton och sånt , och begav mig även ut i hallen och drog ut byrålådor ….. Det kändes nästan som om vi var med i det där TV-programmet  - ” Vem bor här ” ?

Utan resultat !!

Det där med rubriken …. Minnesträning ….. Värden hade för ett par veckor sen varit på SPF:S kursgård i Gysinge . Han la fram en broschyr från stället ifråga . Och det var där jag läste att dom hade kurser i just …… Minnesträning !!

Det är nog något , som vi skulle behöva till mans .I den här åldern ….. Men , skulle även ha behövt , mycket tidigare .

Drar mig till minnes hur jag gömde luftgevär när sonen hade skaffat sånt . Dom gömde jag när han skulle vara ensam hemma . ( Avtalet var , att dom fick inte användas utan att någon förälder var hemma . ) Men , vilka problem jag hade att hitta dom varje gång .

En luftpistol , hittade vi aldrig ……… Inte ens när vi flyttade !!

Undrar hur kursen skulle se ut , som kunde reparera såna skador på minnet !!

1 kommentar

Hallå hallå…..

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu är jag igång igen ! Vet inte vad det beror på , men ibland glömmer jag bort detta skrivande . Men , samtidigt känns det som ett sorts behov att kontakta mitt ursprung .

Sist skrev jag ju om den här raggarfesten , ” Power Big Meet ” , som gick av stapeln förra helgen .

Kan rapportera , att den avlöpte mycket bra . Inga som helst incidenter . Vi ortsbor hade hört talas om KAOS . Alltså , stora bokstäver ! Därför såg vi i lokalbefolkningen till att hamstra i god tid . Så vi inte skulle lida svältdöden ….

Den risken fanns inte ….. Jag var inne i en Willysaffär på fredageftermiddag , när det hela hade kommit igång …. Det var en helt öde affär . Kassörskan talade om , att i början på veckan hade man haft en rekordförsäljning , liknande den vid jul !

Där ser man vad rykten kan ställa till …… Men , vad jag har förstått , var dom besökande mycket nöjda .

Men , nu till nåt helt annat .

Vädret är fortfarande somrigt här . Vi väntar nog egentligen på regn . Mycket torrt .

Har i veckan haft besök av yngre släktingar från Vännäs och dom trakterna . Då påpekar mina mindre barnbarn : ” Hur pratar du Farmor ” ? Saken är den att jag direkt faller in i Vilhelminadialekten . Det räcker att jag får syn på dom .

Hur som helst ….. En mycket trevlig vecka med dessa ungdomar !!

Ni får ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Nu är vi igång !!

Av , , Bli först att kommentera 5

Power Big Meet !!

Jajamensan !       Är just hemkommen , efter att ha tittat på fincrousing . En folkfest utan like . Eftersom jag bor nära centrum och även då nära crousingslingan , så befinner jag mig så att säga i händelsernas centrum .

Annars , så är samlingspunkten för det bilburna folket ett flygfält i utkanten av stan .

Men i kväll så gick Lidköpingsborna verkligen man ur huse , för att beskåda evenemanget …. Många fina bilar . Även många ovanliga .

Och publiken då ….. stora och små , gamla och unga …… Serveringar i alla gathörn . Så man behövde inte gå hungrig hem heller .

Tog många bilder med kameran , men den verkar strejka när jag ska flytta över bilderna .

Så ni får helt enkelt tro mig på mitt ord . Att det är en folkfest för alla !!

Bli först att kommentera

Power Big Meet ….. Här i Lidköping !!

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu börjar det så smått dra ihop sig ….. Man kan se en och annan stor bil glida fram på stans gator . Men , det är ju bara början . Folkmängden ska fördubblas två gånger , enligt dom som vet .

Själva staben i Kommunen höll i dag en presskonferens för att vi ska få veta vad som gäller .

” Det blir en prövning ” , säger Kommunchefen . Men , det verkar som om alla krafter samarbetar på ett bra sätt , för att få allt att fungera . Både polis och sjukvårdsfolk deltog också i presskonferensen .

Vädret visar sig också från sin bästa sida …… Lagom varmt , runt 20 , med omväxlande sol och moln .

Sen är det bara att vänta på torsdan , när det drar igång på allvar !

Återkommer med rapport när det börjar hetta till !

Bli först att kommentera

Lars Lerinbesök igen .

Av , , Bli först att kommentera 6

I går blev det återigen ett besök i Karlstad . På Sandgrund . Var där vid  ungefär samma tid förra året . Nu tänker nog nån …… Kan det vara nåt roligt att åka 20 mil och titta på samma tavlor omigen ?!

Men , se det är det !

Dessutom kände vi inte igen en del konstverk . Och vid samtal med en guide , så fick vi reda på att en del av tavlorna var nya . Så det var alltså , som vi trodde .

Och man kände sig lika imponerad även denna gång .

 

Visar några bilder på sånt som jag tyckte stack ut ……..

 

DSCN1659DSCN1653

Bli först att kommentera

Vilken envishet !

Av , , Bli först att kommentera 4

Alla har väl hört den glädjande nyheten om den kidnappade svensken Johan Gustafsson , som efter att ha suttit i fångenskap i 6 år , nu har kommit hem….

Vilken lättnad det måste vara för alla inblandade . Inte minst för han själv och hans släktingar .

Lyssnade just på ekonyheter på radion , som talade om detta . Men , vad som retar mig är reportrarnas upprepade försök att till varje pris ta reda på hur det gick till ! Har det betalats lösensumma ? Och i så fall , hur mycket ? Frågorna kretsade hela tiden runt detta . Inte ens Margot Wallström , har gått fri från att få den frågan . Något , som hon konstant har vägrat att svara på .

Till och med jag förstår att man inte kan gå ut och redovisa sånt . Med tanke på att det finns , och i framtiden kommer att finnas personer , som behöver diplomatisk hjälp , för att fritas från fångenskap .

Vi får helt enkelt lita på dom som kan sånt , och vara glada när dom lyckas !!

Bli först att kommentera

Plötsligt händer det !

Av , , Bli först att kommentera 2

Tro inte nu att jag har vunnit på triss ….. För så brukar det stå i deras reklam .

Nej , det här handlar om nåt helt annat .

Jag hade bestämt mig att fira midsommar utan några som helst arrangemang . Gick bara till en närliggande park och tittade på när det spelades och hissades midsommarstång .tänkte också titta på dom finklädda barnen när dom dansade runt stången . Men , då kom regnet . Och vips försvann alla firande . Och så gjorde även jag . Gick hem och åt min sill och färskpotatis i godan ro .

Skönt !

Men . i dag började tristessen göra sig påmind ….. Ska jag kanske ringa nån ?!

Innan jag hann göra det , ringde ett barnbarn …. ” Ska du med ut till torpet och grilla med mamma och hennes sällskap ?”

Såklart !

Genast var jag på bettet . Längre behövdes inte vilan !

Den lilla mopshunden Nils , fick också hänga med …. han , som hänger så här utanför fönstret när det inte går för fort !

 

DSCN1650

Bli först att kommentera

Långrandiga personer

Av , , Bli först att kommentera 4

Jag vet inte vad det är , som gör att jag tycks ha en fallenhet att dra till mig långrandiga personer . Det vill säga människor , som kan prata hur länge som helst , innan dom kommer till vad dom egentligen vill ha sagt ……. Ja , så länge , att när dom kommer till slutet , har jag glömt , hur det började !

Kanske har det med mitt Norrländska ursprung att göra . Jag kommer ihåg när min mor var på besök härnere en gång för länge sen , och det var en sån där långrandig granne , som kom in …… Mor sa sen – ” Va folk pratar mycket här ! ”

Det kan vara grannar , som ska rapportera vad som hänt i närheten ….. bilar , som parkerats fel , andra som kör fram o tillbaka , för att nämna några iakttagelser, som kan vålla funderingar . Jag , som i regel beter mig som om jag är både blind och döv . Ser inget . Hör inget …… Skulle vara världens sämsta ögonvittne . Som tur är har jag inte heller behövt agera som ett sånt .

Mitt intresse ligger inte åt det hållet .

Ibland , kan man ju också råka ut för långrandigheten i telefonen . Men , där har jag ett knep för att få ett stopp !

Går till dörren sticker ut handen och ringer på ringklockan ….. Då måste ju samtalet sluta . Jag måste ju öppna …..

Nu har jag kommit på att man kan ju göra det omvända …. Alltså tar jag med den bärbara telefonen . Säger att , är tyvärr upptagen med ett samtal ….. Men , det ter sig svårare . Men jag får prova mig fram .

Annars , börjar det lugna ner sig nu . Vädret börjar gråna till idag , som bilden visar . Kanske är det bara bra . Lite regn kan kanske dämpa en överdriven midsommarglädje .

Måste också visa min blommande balkong . Det är ganska enkelt att ha en sån här , eftersom det varje onsdag och lördag säljs blommor på det stora torget , som vi har här i Lidköping .

Ha en TREVLIG MIDSOMMAR !!DSCN1643DSCN1644

Bli först att kommentera