Stilla veckan ……

Av , , Bli först att kommentera 4

Vet inte om den är mer stilla än vanligt …. Tycker nästan att den verkar livligare än nånsin . Folk far runt som galningar för att hinna med påskförberedelserna .Ändå är ju inte påsken så kravfylld som julhelgen . Men , det ska ju förstås vara påskägg med lite smått o gott .

Och här är det ju full fart på planterande . Våren är ju så sakteliga på intågande . Idag var det köer hela tiden framför kassorna till blomsterhandlarna .

Och jag var ju förstås inte sämre … Måste ha några blommor på balkongen nu när frosten verkar ha släppt greppet .

Annars inget nytt under solen .

Hörde förresten på radion att man inte ska säga glad påsk förrän EFTER PÅSK .

Alltså gör jag det inte nu !

Bli först att kommentera

Hallå , Hallå !

Av , , Bli först att kommentera 4

Så var det då fredag igen ….. Trots att man är Panscho , tycker jag att det är måndag o fredag , nästan jämt .

Idag har jag varit och lyssnat på Herr och Fru Hackspett . Ett musicerande par , som börjar bli smått Världsberömda i Skaraborg . Dom har till och med spelat in en cd-skiva . Frun är min systerdotter , bördig från Mellansel . Den familj , som jag hela livet har umgåtts med väldigt mycket . Därför är det väldigt roligt när dom landar här med sin spelning … Vilket dom gör och har gjort väldigt ofta .

Idag hade jag också med mig en del symöteskompisar …. Efter framträdandet satt vi och fikade och kom att prata om situationer när man gjort bort sig .

Och det kan ju vara en hel del . Ett av dom bästa jag vet är när Ewa ( symöteskompis ) , berättar om när hon gick in i fel lägenhet !!

Hon hade flyttat till en ny lägenhet . Tog hissen . Hon bodde på tredje våningen . Men , i hissen pratade hon med andra personer och gick sen ut samtidigt som dom .Gick till den dörr som hon trodde att hon skulle in i . I hallen kom det en karl i kalsonger ….. Han uppvisade en förvånad uppsyn och sa :” Vad du göra här ? ”

Hon blev lite chockad , och tänkte först….. hur kan han ha flyttat in i min lägenhet ?!!

Ni vet , man tänker ju inte alltid helt logiskt ….

Hon påstod att han nog hade blivit mer störd … Han hade åkt bort i flera månader efter detta !

Ett gott skratt förlänger livet !

Visar en bild på Hackspettarna ……

 

IMG_20190412_150910

Bli först att kommentera

Av , , Bli först att kommentera 6

Så är det då söndag igen  En hel vecka har gått innan jag kommer mig för med denna sysselsättning igen . I går kväll var jag och gratulerade en blivande 81-åring . Min svägerska , som jag umgås med en hel del . Herregud … 81 år ! Ja , det är ju inget att göra åt . Vi blir ju alla äldre . Ingen kommer undan det . Eftersom hon bor en bit utanför stan fick jag åka med ett par andra bekanta , som också skulle dit . Det var frun i den familjen , som körde . Säkert beroende på att mannen var lite krasslig , förstod jag ganska snart . Men , han hade i alla fall inget fel på talförmågan . Han hade hela tiden koll på hennes körsätt . Och inte bara koll ….. Kommenterade vad hon skulle se upp med i trafiken . Dessutom hade dom en ganska ny bil med en massa nya finesser , som gjorde att hon ibland pillrade på en del knappar , som hon inte borde . Jag försökte leda in samtalet på andra företeelser så att hon skulle få köra ifred . Men det var svårt . Varför ska män alltid anse sig som vägens mästare ?!   Jag känner igen tecknen på den härskarmentaliteten , som jag också var med om på den tiden när min husbonde satt bredvid . Men fram kom vi utan missöden . Annars kommer våren med stormsteg … En värmande sol . Men vinden är kylig . Blommor spirar .

 

IMG_20190405_160955

Bli först att kommentera

Svenska Mästare !

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu har vi alltså varit Svenska Mästare i bandy en hel vecka …. Segerruset visste inga gränser . Hyllning på det stora torget när spelarna kom hem . I går kväll var det nåt slags hyllningsparty på arenan .

Detta utan nåt som helst engagemang från min sida … Fast det är klart … Det var ju roligt att dom vann … Västerås verkade enligt min mening ganska stöddiga och säkra på seger …..

Idag har man istället fått ägna sig åt att ställa om till Sommartiden .

Inget känns som vanligt . Jag brukar känna av den här tidsomflyttningen i flera veckor .

Hoppas att detta snart , dvs om några år , enbart är ett minne .

Annars är det soligt väder här . Men an kall nordanvind sveper runt öronen . Så promenaderna blir inte så långa .

Ha en bra söndagskväll !

Bli först att kommentera

SM-final i Bandy !!

Av , , Bli först att kommentera 1

Men nu !! Snart börjar det ….. Milde tid …..Villa LIDKÖPING i final ….. Igen …. Nu måste dom väl efter fjärde försöket vinna !

Det hör man ofta från fansen . Dom fans , som jag inte riktigt tillhör , måste jag tillstå .

Har aldrig sett en enda match . Kan inte se var bollen är . Tycker mest att dom åker hit och dit utan nån som helst ordning . Det lila jag nu sett av den sporten på tv .Gillar bättre skidskytte , som jag just nu tittar på samtidigt , som jag skriver .

Men det här med bandyn …. Hela veckan har varit upphaussad av denna föreställning . Det planeras ett firande på stadens stora torg i morgon kväll … Om dom nu vinner ! Vad som ska hända om dom INTE vinner , vet jag inte ? Då blir det väl som om en våt filt lägger sig över bygden …

Har förresten aldrig förstått mig på namnet … VILLA …… Då tänker jag ju på småhus .

Dom borde byta namn till enbart LIDKÖPING . Så folk visste var dom kommer ifrån . Vet att från begynnelsen var det ett bostadsområde , som gav namnet . Men ändå …

Tittar nog hellre på den viktiga fotbollsmatchen . Där kan man ju följa bollen .

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Fortsatt firande

Av , , Bli först att kommentera 5

I söndagskväll drabbades jag av dåligt samvete för att jag inte ställt upp mer och hjälp till vid firandet av 94-åringen . En tillrest släkting från Uppsala och en annan bekant här stod för fiolerna .

Alltså åkte jag dit till äldreboendet idag vid lunchtid för att erbjuda min hjälp . Tänkte ibland att jag kanske bara ses som en inkräktare .

Men , det visade sig genast inte vara fallet ….. Jag togs emot med öppna armar …. Inte minst av själva födelsedagsbarnet . Hon fyllde ju idag  ! Dom andra två hjälpredorna hade just fått en utskällning för att dom kom alldeles för sent …. 3 minuter ! Efter deras egen utsago ! Saken var den att det väntades släktingar från Trollhättan , som skulle anlända om en halvtimme . Och Gerd , 94-åringen , anser att det ska vara färdigt i tid !

Och när jag klev in , kom hon av sig och fick då annat att tänka på….. Bland annat av att påpeka vilken fin jumper hon fått av oss och som hon hade på sig .

” Sätt dig här nu och prata ”, sa hon …. Men ,jag tänkte jag skulle hjälpa till , sa jag . Nej , det kan dom göra , tyckte hon !

Där ser man vad ett oväntat avbrott kan betyda …..

Släktingarna , 3 personer anlände , och vi åt smörgås och hade det allmänt trevligt . Som ofta sker när det är panchos , som träffas blir det prat om vilken tid dom går upp på morgonen …… Då blir jag väldigt tystlåten …. Jag är väldigt trött på morgonen , och har jag ingen tid att passa , så kan jag ligga länge . 9 , halv tio , tycker jag är en lämplig tid att gå upp .

Har aldrig förstått varför det ses som något heligt det där med att gå upp tidigt på morgonen .

Tycker att kvällarna är roligare .

Bli först att kommentera

Ett evinnerligt firande …..

Av , , Bli först att kommentera 3

Det låter kanske som om jag är en väldigt prominent person . men så är inte fallet .

Det är bara det att i första halvan av månaden mars fyller en massa anhöriga år . Det har hopat sig . Och så är det ju förstås varje år .

Först är det svärdottern , sen jag själv . Som egentligen inte vill ha nåt firande . Men andra vill . Dan före min dag ett barnbarn , som i år till råga på allt fyllde jämna år … 20 år  !

Och idag har vi varit hela klanen och firat en ständigt närvarande 94-åring . Hon är inte släkting , men på grund av låång vänskap och beroende av att hon inte har egna barn , har hon blivit en del av familjen . Ganska oumbärlig kan jag säga . Hon har ett jäkla minne . Det är hon , som håller reda på hur gamla mina 5 barnbarn är . Jag måste ibland rådfråga henne .

Och emellan dessa firanden har det varit en mindre rolig tillställning . I fredags . Begravning …. En av symöteskompisarnas man , som gått bort på grund av cancer . Alldeles för tidigt .

Den finaste begravning jag bevistat ….. Borgerlig …. Har inte varit på nån sån tidigare . Tänkte först att så konstigt …. inga nummer på psalmverser på tavlorna i kapellet . Men sen . Det kommer in en person i kostym . Inte präst . Då började jag förstå vartåt det lutade .

Ingen domedagsmusik på kyrkorgeln . Vacker pianomusik med Benny Andersson . ” Tröstevisa ”. En Christer Sjögren inspelning . Frank Sinatra-musik .

Så vackert ….. En mycket ljus och vacker tillställning , som mycket bra stämde in på den person vi mindes !!

Ha en bra söndagskväll !!

Bli först att kommentera

Under VM-filten

Av , , Bli först att kommentera 5

Har varit drabbad av nån slags influensa, med feber , huvudvärk och besvärlig hosta .Har använt pappersnäsdukar i nästan lika stor omfattning , som i den där reklamfilmen man kan se i tv.

Nu börjar det dock ge med sig . Har inte på många år tagit den där influensasprutan som rekommenderas .Men i år tog jag den efter påtryckningar från olika håll . Och det är då jag drabbas av just influensa ….. Som jag inte haft under alla år när jag INTE vaccinerade mig !

Det vete sjutton om jag tror på att sånt där hjälper ….

Tror inte jag bryr mig om att ta sprutan nästa år .

Annars har det ju varit läge att ligga under VM-filten och se på skidåkning . Trots att det mest är Norrmännen , som forsar fram i spåren . Ska det bli några medaljer för Svensk del , så är det ju tjejerna som får stå för det ….. Det framgår ju helt klart .

Nu är det ju Skidskytte , som gäller … Och samma där …. Tjejerna är pålitligare !

Annars har våren kommit av sig nu , även här . Förra veckan var jag och plockade snödroppar .Nu kommer snöblandat regn varje dag !

Ha en bra helg !

IMG_20190228_125359

Bli först att kommentera

Ingen Miljödemonstration !

Av , , Bli först att kommentera 4

I fredags kom jag ju på , som jag tyckte glänsande iden, att jag i likhet med lilla Elsa skulle genomföra en miljöaction !

Det skulle då ha skett utanför Arenan på lördagkväll , när ändå Mellon skulle gå av stapeln .

Skickade sms till dottern om detta ärende . Om vad hon tyckte ….. Fick då svaret att :” Du måste förstå att lilla Elsa är sötare än du ! ” Vadå , meningen var ju inte att det skulle te sig som nån skönhetstävling…..

Senare så ringde hon också och sa att hon hade talat om vad jag ville göra för den hemmavarande sonen .

Hans kommentar var …. ” Folk kommer bara att tro att hon är en tiggare från Rumänien ” !

Alltså lade jag ner hela projektet .       Men , det kan ju komma fler tillfällen

Jag ska nu i allafall läsa boken om lilla Elsa .

 

IMG_20190225_191832

Bli först att kommentera

Nu bryter det ut !!

Av , , Bli först att kommentera 3

Tyvärr är det inte frågan om någon MILJÖACTION …. utan Melodifestival här i Lidköping ….

Kanske skulle jag ha tagit tillfället i akt och satt mig utanför arenan där hela spektaklet ska äga rum …. Vilket massmedialt genomslag det kunde bli !! Och , det är ju inte försent än …. Men , jag tror att det är tveksamt att jag kan få med mig andra personer i min ställning . Dvs panschos .

Jag ska sova på saken …. Det är ju i morgon det går av stapeln !

Hade tänkt skriva om nåt helt annat , men nu kom jag av mig när mina tankar gick åt detta hållet .Jo vi ägnar oss åt spektaklet en stund . Alla stans kafeer har ballonger och glitter och jag vet inte allt fånigt , som man hängt upp . Nu bor jag som tur är på andra sidan ÄLVEN .

Det här med ÄLV , måste förklaras ….. Det är egentligen ingen ÄLV , utan en Å . Lidan ….. Men man får inte säga Å …. Då blir Lidköpingsborna väldigt förnärmade . Vattendraget är ju rakt inte som Umeälven eller andra breda älvar i Norrland .

Och , som sagt …. Jag bor i Gamla staden . Här är lugnt och skönt . Ingen ballonghysteri . Kommer inte heller i morgon att gå över ÄLVEN , för att delta !

Ni får ha en bra helg !

Ska rapportera sen .

Bli först att kommentera