Aprilväder !

Av , , Bli först att kommentera 2

Ett sånt himla aprilväder …….Så mörkt , att man helst vill gå i ide . Ändå , är vi ju lindrigt drabbade här i södra delen av landet . Trots hårda regnskurar och väldigt blåsigt , är det ju inga snövarningar , som längre norrut . Man får hoppas att folk , som inte behöver ge sig ut är förståndiga och stannar hemma .

Men nu är det ju också lite längre helg som stundar ….. Valborg … Första maj ! Med allt vad det innebär .

Numera innebär det inget särskilt för min del längre . Ingen majbrasa , eller vårklänningspremiär . Men , jag är lika glad för det . Allt har sin tid .

Men , lite dans ska det i alla fall bli . Redan i morgon förmiddag faktiskt .

Har väl tidigare nämnt att jag går två gånger i veckan  på nåt som kallas ” Seniorsving ” . ( Egentligen heter det ” Lindy Hop ” , men arrangörerna döpte om det eftersom man trodde att pensionärerna inte skulle våga komma om dansen hette nåt med ” Hopp ”.) Ett helt riktigt antagande . Åtminstone för min del .

Denna seniorsvingdans är en mycket rolig och nyttig motionsform för oss panschos . Vi dansar till bra , lagom hastig  jazzmusik . Härligt !!

Infogar en bild på hur det kan se ut …..

 

DSCN1627

Bli först att kommentera

Den glada påsken över ….

Av , , Bli först att kommentera 3

Glad o glad …… Ja , jag ska inte klaga . Har varit bortbjuden på lite olika tillställningar och har även haft lite gäster här hos mig . Tycker nog att påskhelgen i stort sett är bra . Överhuvudtaget , och har alltid varit .

Om det nu inte varit för den här kalla snålblåsten som har rått här i Lidköping . Ni vet , stan ligger ju vid det stora innanhavet Vänern , och det blåser alltid kallt från sjön . Hela våren .

Men vädret kan man ju inte rå över . Man kan ju alltid sitta inne med solljuset flödande in och titta på bra serier  , på datorn . Såna som man missat under bortovaro.

I dag när jag gick till soptunnan såg jag årets första MASKROS !  Ute på gården . I asfalten . Var tvungen att gå ut en gång till och ta kort .

Annars hörde jag att Vitsipporna har börjat blomma , men det tar vi sen .

 

DSCN1625

Bli först att kommentera

Långfredagsväder !

Av , , 1 kommentar 3

Halvmörkt , halvkallt . Om inte jag hade haft våffelfrämmat av två närstående personer , hade jag nog även lagt till …. halvtrist . Men man blir ju uppiggad av såna besök .

I går trodde jag hela dan att det var fredag . Och så uppenbarar det sig ännu en fredag . Den långa dessutom .

Annars lider jag ju inte direkt nån nöd . Eftersom temperaturen visar på endast 2 plusgrader struntar jag helt i att gå ut . Här har jag skrutit om hur långt våren har kommit . Men såna här bakslag är ju ganska vanligt .

Annars har min ambitionsnivå med påskförberedelser och påskpynt sjunkit betydligt med åren .

Istället för ett helpyntat påskris har jag i år bara en Påskpinne !

Men , ha en GLAD PÅSK !

 

DSCN1623

1 kommentar

Oförhappandes .

Av , , 2 kommentarer 3

Var i fredags och såg och hörde Ronny Eriksson på Vara Konserthus . Hans föreställning hette just …. ” Oförhappandes ” . Ett uttryck , som man inte hör så ofta numera , men som egentligen är ganska användbart .

Den föreställningen kan jag rekommendera ! Han är knivskarp på att få till det på ett mycket roligt sätt . Nu var det ju i fredags , som detta sorgliga hade hänt i Stockholm . Så han började föreställningen med att prata om det och hålla en tyst minut . Sen sa han att ” vi kan inte låta oss skrämmas till tystnad utan nu kör vi i alla fall .”

Oförhappandes kom jag i dag på att jag inte har skrivit på länge .

Det berodde på att ett barnbarn kom och ville ha en finskjorta snabbtvättad . Jag utförde beställningen och när han kom och hämtade skjortan var hans flickvän med som jag bara träffat lite hastigt tidigare .

Det första hon sa var : ” Är det sant att du har en blogg ?”.

” Jaa ”, svarade jag lite dröjande , samtidigt , som jag kom på att nu är det länge sen jag skrev .

” Hon trodde inte mig när jag talade om det ” , sa pojken ……..  Vadå ?!  Tänkte jag !! Är det SÅ konstigt !

Hon undrade : ” Vad skriver du om ” ?      Jaa , vad svarar man på det ….. ” Lite allt möjligt ” , var mitt fyndiga svar !

Jag kan absolut säga att  det kom alldeles oförhappandes !!

2 kommentarer

Reklam !

Av , , Bli först att kommentera 2

Upptäcker att jag inte har skrivit på en hel vecka ….. Den här bloggen tenderar att bli nåt slags veckobrev .

Men , var inte för säkra . Rätt som det är retar jag upp mig på nåt !

I dag , är jag emellertid inte ens uppretad . Åtminstone , inte just nu .

Ska istället göra reklam för den kommun jag bor i . Lidköping .

Har i dag varit på massage på stadens gymnasieskola . Man har en linje , som heter spa och skönhet , eller nåt ditåt . Man får göra tidsbeställning på en av träffställena , som finns för pensionärer . Och gissa priset ….. 20 kr …… för en halvtimmes ryggmassage ! Hur skönt som helst . Det är eleverna , som ska tränas , och vi panschos har ju inget emot det !

Dom här träffställena för pensionärerna , som vi har här i kommunen är superbra ….. Lunch för 55 kr , aktiviteter och underhållning av alla möjliga slag ….. Bland annat dansar jag Seniorsving två gånger i veckan på ett sånt ställe . Kostar endast 20 kr per gång .

Som pensionär behöver man inte känna sig ensam . Om man inte vill .

Men , det kanske finns en baksida …… Har en dotter , som säger : ” Här går pensionärerna och äter billigt , åker buss gratis …. och blir bara tjockare och tjockare ” !

Ha en bra helg !

Bli först att kommentera

Hej å hå … igen !

Av , , Bli först att kommentera 2

Våren är absolut här ! Temperaturen är plus 10 nu när klockan är över sju i skrivande stund .

På tal om klockan …. nu ska man ju ställa om den i morgon  ! Ställas fram, dessutom ! Man förlorar en hel timme …. Jag , som ändå är nog morgontrött . Förmodligen är då klockan redan vid lunchtid innan jag är representabel …. Varför ska man behöva utstå sånt !

Kan inte förstå vitsen med den här omflyttningen av tiden . Varför kan inget få vara ifred ! Inte ens tiden .

Men , det här med våren ….. Tranorna är här . För er som bor i Norrland , vill jag tala om att Hornborgasjön , där som den stora hopen av tranor samlas ligger bara några mil från Lidköping . En liten bit bortom Skara . Har inte varit där i år , men annars många gånger tidigare . Det brukar vara nästan mer människor än tranor . Folk åker långt ifrån andra länder för att beskåda detta . Hur galna kan folk bli , undrar jag !?

Förresten …. Hur räknar man man tranor ? Diskuterade detta i ett kompisgäng . Min bästis Märta , boende i Herrljunga sa då att : ” Jag tror att dom slänger ut en massa papperslappar när det blåser , och på så vis tränar inför räkningen ” !!

Den teorin föll jag för !

Ha annars en bra helg alla läsare !!

Bli först att kommentera

Vårväder ……

Av , , Bli först att kommentera 3

I dag har det varit lugnt , soligt och sådär 8-10 grader . Men , det råder inte någon våryra direkt här i Lidköping .

Snarare präglas stan av en viss förstämning . Detta beroende på att stans stolthet , bandylaget Villa , förlorade alla tre semifinalmatcher mot Bollnäs . Jämmer och elände ! Hur kunde detta gå till ?!

Villalaget har vunnit alla matcher i serien …. Och sen går det åt pipan på målsnöret !

Men , det har skett förr . Det är precis , som om dom blir skrämda inför det stundande allvaret . Ja , inte vet jag . Och förresten , jag är ju inte ens intresserad av bandy . Har inte varit på nån match . Har väl försökt engagera mig och tittat när det varit på TV . Men , jag ser inte vart bollen tar vägen .

Gillar mer skidåkningen som man ofta kan se på TV . Har ägnat en stor del av denna dag åt det …. Härligt . Att inte själv behöva anstränga sig .

Men , vilka svärmar av Norskar . Vad ska vi göra åt dom , undrar jag ?

Vi får ta nya tag nästa vinter !

Ha en bra helg !!

Bli först att kommentera

Det här med tekniken …..

Av , , Bli först att kommentera 4

Som jag berättade om tidigare fick jag ju en sprillans ny iphone i present av barn och vuxna barnbarn . Dom hade tröttnat på att uppdatera och allt vad det nu heter för att få det att fungera bättre .

Kanske för att jag påkallade hjälp för ofta .

Hur som helst ….. Det är ju inte bara att trycka på en knapp och allt fungerar numera . Ikväll hade jag besök av dottern , eftersom det nya beställda simkortet hade kommit .

Jag påpekade då att jag gärna ville ha in en del nyhetsappar , eftersom det är sånt som intresserar mig . Men , som jag sa , jag kan ju läsa i instruktionsboken hur man gör , så kan jag fixa det själv .

Trodde jag !!    Så enkelt får det inte vara ! Boken innehöll endast beskrivning på hur man bytte simkort och andra juridiska beskrivningar på besvärligheter , som kunde uppkomma !  PÅ 21 OLIKA SPRÅK !!

Men vi fixar det .

I lördags kväll när jag fick presenten skulle dottern ordna till nåt liknande det kort som hon hade i sin mobil , varför hon måste öppna sin . Det visade sig då att det inte gick utan verktyg av nåt slag .

Det enda fungerande verktyg , som då stod till buds var en VISP !!

 

DSCN1610

Bli först att kommentera

Hej å hå !!

Av , , 2 kommentarer 6

Efter en viss turbulent vecka känner jag att jag behöver lite kontakter . Inte minst med mina vänner i norr …..

Har faktiskt FÖDELSEDAG i dag !

Firade emellertid redan i lördags . Ihop med ett barnbarn som fyllde arton och sonhustrun som fyllde nåt på 40 …… Har en känsla av att det nog är sista gången , som 18-åringen vill fira ihop med oss . Vilket är ganska förståeligt !

Kort , men intensivt , som alltid med dom nära och kära  ! Inte minst nu , när 18-åringen ville prova andra nöjesställen än Mormors !

Men , inte mig emot …. Jag gillar korta sammankomster . Man ska sluta när det fortfarande är roligt !

Eftersom mina anförvanter har retat sig på min sega mobil ,(som är av den höga åldern , 3 år !) , har dom i present köpt en splitter ny sån till mig .

I dessa teknikens tidevarv är det ju nu inte bara att trycka på en ny apparat , utan det krävs ju en del åtgärder för att det ska fungera .

Ett litet kort av nåt slag ,,,,,,  Simkort , kanske det heter …. Det togs ut från min gamla mobil … dottern skulle ta ut från sin nyare , förstås . Hon kunde inte öppna sin mobil utan verktyg …. Men , dom kom på att en VISP  gick bra att peta med !

Vid det laget hade jag gett upp !!

Det beställdes ett nytt sånt där kort , eftersom det kort , som fanns i min gamla mobil var alldeles för stort . Outgrundliga äro den nya teknikens värld !

Men , det löser sig säkert !!

 

 

2 kommentarer

Yrväder ……

Av , , 2 kommentarer 3

Både ute och inne , har jag haft yrväder ! Ja , även inombords har jag haft yrväder !

I fredags tillbringade jag mesta tiden hos den 16-åriga flickan från Afganistan , som jag är god man åt . Har förstått att hon , som ensamkommande utan föräldrar anses av pojkarna från samma land , som lovligt byte . Och det är något , som jag med alla medel försöker få henne att förstå , att så är det absolut inte !!

Men , ibland är hon av naturliga orsaker väldigt ledsen och ringer och ber mig komma . Hon ser mig som sin mamma . Hon har dessutom inte haft kontakt med sin familj sen hon kom hit .

När jag tog godmanuppdraget sa överförmyndaren att man ska INTE bli för personlig ! Men , hur skulle det då gå till . Hur ska dom kunna integreras i det svenska samhället utan att någon engagerar sig  ?!  Kan säga , att jag följer inte den rekommendationen.

Vaknade annars idag till att det är snöyrväder . Ute .

Men har även haft yrväder inne tidvis , eftersom dom minsta barnbarnen varit här i helgen . Deras föräldrar har nu kommit i den åldern att deras kompisar ska fira 50-årsdag ……

Vart har åren tagit vägen ?!

Men , nu har i alla fall lugnet lägrat sig i hemmet och man kan sätta sig vid datorn med bra musik i öronen och skriva dessa rader .

Ha en bra söndagskväll !

2 kommentarer