Heja på i Dorotea !!!

      Ni har tydligen läst boken " Säg Ifrån "  . Skriven av en fransman som är 97 år och tycker att ungdomen ska reagera på orättvisorna i världen .

                  Men man måste ju börja nånstans . Och det gläder mig att man börjar i en liten ort som Dorotea . Dessutom har jag jobbat och bott där i några år i min ungdom .

                                Så " Heja på " ! Pengar finns det till vården . Det är bara frågan om vad som prioteras !!

               För att tala om nåt annat så kan jag tala om att jag har varit borta några dagar i veckan . Därför så långt uppehåll i skrivandet .

           Jag har en vänninna med sommarställe på västkusten och hennes friggebod hade börjat ge sig och grunden hade börjat sjunka . En manlig bekant hade då gett henne rådet att hissa upp huset med domkraft och lägga något under . " det kan du göra själv " , hade han sagt . ( förmodligen för att han skulle slippa hjälpa till ) .

                            Alltså lånade vi domkraft , fick med oss lecastenar och brädor av olika dimension och for ner tre pensionärskvinnor .

                     Vi gjorde efter instruktioner . Lyfte , la under stenar , tjärpapp och brädbitar och det fungerade ….. Åtminstone tillsvidare . Vi får väl se hur det är när det börjar tina i marken .

                 Vi blev så fixerade vid det svajande taket att vi sen tyckte att taket såg likadant på en alldeles nybyggd sommarstuga intill . Men vi motstod inpulsen att börja hissa upp även det huset !

              

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.