” Depressioner ”

Börjar inse att depression är en folksjukdom som härjar i vårt land ….. Vill på inget sätt misstro människor som angrips av detta svårmod , men eftersom det är allt fler i min omgivning som drabbas  och att det nästan dagligen talas om just depressioner i olika slags media , kan jag inte låta bli att ta upp ämnet ……

Börjar tro att det är nåt grundläggande fel på mig !!

Jag känner mig inte deprimerad . Fast jag kanske borde … Om jag tänker efter finns det händelser som absolut borde göra mig nedstämd ….

Men , vadå !!    Jag kan inte vara hela världens mamma . Alltså , är jag glad åt , att jag är som jag är . Kan stiga upp ur sängen för egen maskin och klara mig själv .

Är helt enkelt nöjd !!    Får man egentligen vara så naiv !?

Allt detta föranleder mig att plocka fram min , av dottern fådda bok ” Tankar om glädje och vardagslycka ”…( vet inte om hon hade nån baktanke ) .

Hur som helst . Boken handlar om ” Positiv psykologi ” . Att man inte bara ska undersöka negativa företeelser , utan istället intressera sig för vad som får människan att må bra …Sånt gillar jag . Jag vill skratta och ha roligt . Att kunna ha roligt i vardagen när man pratar med andra människor . Det behöver inte vara nån påkostad nöjesföreställning .Man har det ofta i närheten .

Det har jag nu … Har varit och sett en film i den Filmstudio , som jag är medlem i . En allvarlig sådan . Men i den absoluta tystnad som infann sig i biosalongen , kom jag att tänka på en historia som stod i NLT , ortstidningen , som jag , för att muntra upp det hela vill återge …

Den hände sig under början av förra seklet . En stor orkester skulle komma till staden och framföra ett klassiskt musikstycke . I den sortens musik kan det ibland bli ett uppehåll med absolut tystnad . Efter ett Crescendo .Detta hade inte en grosshandlarfru riktigt hum om . Hon tyckte inte vidare om underhållningen , utan satt och diskuterade matrecept med en väninna ….- ” SJÄLV BRUKAR JAG STEKA DOM I SMÖR ! ”  ……Tänk er .. I tystnaden  !

Sånt tycker jag är roligt !!

 

2 kommentarer

  1. Victoria

    Om man läser din blogg ”lugn och ro” och även denna, så kan man se vart alla depressionerna fötts ifrån. Det finns ingen riktig vila längre. Det finns ingen plats att koppla av och se inåt (i så fall får du betala jäkla dyrt för det). Allt handlar om det yttre. Alla ska ta plats och tävla om att synas, höras och vara bäst, snyggast, störst eller även värst, elakast, hemskast. Det viktiga är bara att man SYNS för då finns man.
    Hela vårt informationssamhälle har motarbetat sig själv med alla retuscheringar, då menar jag inte bara de bildliga. Inte konstigt det blir biverkningar/sjukdomar med allt som ska hinnas med. Förr var det en fullständig vilodag, det borde införas igen så kanske svenska folket skulle börja må bättre.
    Kram kära du 🙂
    Vic

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.