Jag , miljöboven .

Läser i dag en artikel av en ung tjej , kolumnist i tidningen Metro .

Sammanfattningsvis , så tolkar jag det som att hon menar att det var 40-talisterna , som började förstöra miljön . Och till den skaran hör jag .

Hon har förbaske mig rätt !!

Det var vi som började den hysteriska överkonsumtionen . Mer eller mindre , förstås beroende på hur god ekonomi man hade . Men vi var helt förblindade av just detta att skaffa sig så mycket grejer , som möjligt . Oavsett om man hade behov av grejorna eller inte .

Resandet utomlands var också en sån statusgrej . Nåt som helst miljötänk , det fanns inte . Samhällsutveckling , kallades det .

Nu förfasas vi över ungdomarnas köphysteri , som ofta omfattas av att dom ständigt måste uppdatera sig med dom absolut senaste modellerna när det gäller mobiler , datorer och för att inte tala om kläder och andra prylar .

Vad hjälper det då att jag , 40-talisten , numera helst köper kläder och prylar på loppis . Att jag numera har med tygkassar till mataffären för att inte belasta miljön med plastkassar . Att jag numera inte har nån bil . Att jag lämnar saker som jag inte längre behöver , eller använder till nåt loppis .

DET SKULLE JAG HA TÄNKT PÅ TIDIGARE !

” Försent skall syndaren vakna !”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.