Billigt eller rentav gratis !

Har i eftermiddag varit på Lidköpings Filmstudios premiärfilm för vårsäsongen . Som vanligt ett billigt nöje . Man får se 7 filmer för 200 kr . Visningarna sker varannan lördag kl tre . Vi är ett gäng på fem personer som träffas en timme före över en fika . Något som nästan numera kan beskrivas som ett behov . Både fikat och filmen .

Ibland är filmen jättebra , och ibland enligt min smak av en mer sövande art . Vilket gör att då somnar jag tidvis , eftersom fåtöljerna är sköna att luta sig bakåt på . Men , även det kan jag acceptera .

Nu kommer rapport om det som är gratis ….. Från och med årsskiftet får alla som fyllt 65 år åka buss GRATIS i kommunen .Tidigare var åldersgränsen 75 år . Men , nu är den alltså sänkt . Förståndigt , eftersom bussarna ändå för det mesta kör tomma runt ,runt.

Har redan åkt utan att betala . Dessutom kan man även åka gratis med nåt som kallas närtrafik . Det fungerar så att man ringer och beställer vart man vill åka . Destinationen måste vara till en plats , som inte bussen går till . Det vill säga , för lång väg till en busshållplats . Vet inte om sån närtrafik finns i andra delar av landet .

Har ni det till exempel i Umeå ?

Jag frågar av ren nyfikenhet !      HA EN BRA HELG !

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

    Nej , Anncharlotte . Jag skojar inte . Bor i Lidköpings kommun , Västra Götalands län , för att förtydliga det hela
    Men , det här med gratis bussåkning för pensionärer finns ju i många kommuner häromkring . I tex Borås har man haft det i många år . Här har man varit snåla och haft åldersgränsen vid 75 år . Men nu gäller 65 .
    I min nästa blogg ska jag berätta om dom billiga sätten man kan roa sig på som panscho här i Lidköping !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.