Hej å hå !!

Efter en viss turbulent vecka känner jag att jag behöver lite kontakter . Inte minst med mina vänner i norr …..

Har faktiskt FÖDELSEDAG i dag !

Firade emellertid redan i lördags . Ihop med ett barnbarn som fyllde arton och sonhustrun som fyllde nåt på 40 …… Har en känsla av att det nog är sista gången , som 18-åringen vill fira ihop med oss . Vilket är ganska förståeligt !

Kort , men intensivt , som alltid med dom nära och kära  ! Inte minst nu , när 18-åringen ville prova andra nöjesställen än Mormors !

Men , inte mig emot …. Jag gillar korta sammankomster . Man ska sluta när det fortfarande är roligt !

Eftersom mina anförvanter har retat sig på min sega mobil ,(som är av den höga åldern , 3 år !) , har dom i present köpt en splitter ny sån till mig .

I dessa teknikens tidevarv är det ju nu inte bara att trycka på en ny apparat , utan det krävs ju en del åtgärder för att det ska fungera .

Ett litet kort av nåt slag ,,,,,,  Simkort , kanske det heter …. Det togs ut från min gamla mobil … dottern skulle ta ut från sin nyare , förstås . Hon kunde inte öppna sin mobil utan verktyg …. Men , dom kom på att en VISP  gick bra att peta med !

Vid det laget hade jag gett upp !!

Det beställdes ett nytt sånt där kort , eftersom det kort , som fanns i min gamla mobil var alldeles för stort . Outgrundliga äro den nya teknikens värld !

Men , det löser sig säkert !!

 

 

2 kommentarer

  1. grandmother

    Kvinnosynen i Afghanistan är väl bland världens värsta har jag förstått. Fortsätt du att stödja flickan. Ha känslor för henne, man kan väl inte umgås utan att det utvecklas känslomässiga band? Hon är ju dessutom bara ett barn, ensam i ett främmande land. Krama henne en extra gång från en tant i norr.
    Jag känner, har en afghan mer eller mindre i familjen, tycker om honom men förstår inte allt hos honom. Kram

  2. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

    Tack , snälla grandmother ….. Du förstår mig . Min son har haft en pojke från Afganistan boende hos sig , sen han kom till Sverige för ett och ett halvt år sen . Han fick lära sig att det är sonens fru som bestämmer , men det tog nog emot lite , men nu är han väldigt anpassad .
    Mig , har han alltid visat väldig respekt . Jag som äldst …. Mitt ord är lag , även om jag är kvinna !?
    Han har även blivit kompis med min lilla flicka , utan några krav på henne .
    Mitt mål med henne är att hon ska ha SJÄLVFÖRTROENDE .
    Talar ständigt om för henne att det är just hon som bestämmer över sitt liv !
    Och till min glädje märker jag att hon anammar mina påståenden. Pojkarna från Afganistan , kan jag ju inte göra om , ( även om jag har lust ) . Men där måste samhället få dom att förstå dom mänskliga rättigheterna ! KRAM !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.