Torgdag

+ 10 och solsken .Ingen vidare blåst .Detta föranledde mig att ta en promenad till Lidköpings stora torg . Har väl tidigare talat om att man här ståtar med ett av Europas största torg ! Annars , så vet ni det nu .

Det är så kallad torghandel varje onsdag och lördag .Handel som bedrivs av tillresta sk. knallar . Infödda Lidköpingsbor , särskilt då det gamla gardet , har för vana att alltid gå till torget dom dagarna ……Det kallas att ” gå fram ” ……dvs gå fram till torget !

För mig , som är att beteckna som inföding , känns inte behovet direkt påträngande .Jag ” går fram ” när det är nåt jag vill köpa just där och då .Det som jag ofta tycker är problemet med att vistas där dom dagarna är att man förväntas stå och prata med med dom flesta bekanta man stöter på . Jag vill helst bara gå rakt fram och uträtta det jag kom dit för .Det är nog mitt Norrländska ursprung , som gör sig gällande .

Ibland har det hänt att någon man inte sett på flera år hejar på mig ….. Ofta tänker jag då … Herregud , va den har blivit gammal !!  Men , det räcker att jag tittar mig i spegeln när jag kommer hem för att det fenomenet ska gå över .

Har läst och hört att reportern Carina Bergfeldt fått en professur vid Umeå Universitet idag . Roligt ! Hon är född och uppväxt på Kinnekulle i grannkommunen Götene . Alltså Skaraborgare från början .

Ha en bra helg !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>