Ett evinnerligt firande …..

Det låter kanske som om jag är en väldigt prominent person . men så är inte fallet .

Det är bara det att i första halvan av månaden mars fyller en massa anhöriga år . Det har hopat sig . Och så är det ju förstås varje år .

Först är det svärdottern , sen jag själv . Som egentligen inte vill ha nåt firande . Men andra vill . Dan före min dag ett barnbarn , som i år till råga på allt fyllde jämna år … 20 år  !

Och idag har vi varit hela klanen och firat en ständigt närvarande 94-åring . Hon är inte släkting , men på grund av låång vänskap och beroende av att hon inte har egna barn , har hon blivit en del av familjen . Ganska oumbärlig kan jag säga . Hon har ett jäkla minne . Det är hon , som håller reda på hur gamla mina 5 barnbarn är . Jag måste ibland rådfråga henne .

Och emellan dessa firanden har det varit en mindre rolig tillställning . I fredags . Begravning …. En av symöteskompisarnas man , som gått bort på grund av cancer . Alldeles för tidigt .

Den finaste begravning jag bevistat ….. Borgerlig …. Har inte varit på nån sån tidigare . Tänkte först att så konstigt …. inga nummer på psalmverser på tavlorna i kapellet . Men sen . Det kommer in en person i kostym . Inte präst . Då började jag förstå vartåt det lutade .

Ingen domedagsmusik på kyrkorgeln . Vacker pianomusik med Benny Andersson . ” Tröstevisa ”. En Christer Sjögren inspelning . Frank Sinatra-musik .

Så vackert ….. En mycket ljus och vacker tillställning , som mycket bra stämde in på den person vi mindes !!

Ha en bra söndagskväll !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.