Från Udominate till Belgien

Svenska landslagsspelaren Josefin Vesterberg som under uppseendeväckande former lämnade Luleå och skrev på för Udominate i Umeå lyckades aldrig riktigt komma upp i nivå efter sin comeback från den svåra knäskadan.

Men det är redan nu klart att Vesterberg flyttar vidare. Ny klubbadress blir Belfius Namur i Belgien. Hon presenterades redan i går vid lunchtid (dagen efter sista SM-finalen) på klubbens twitterkonto och därefter även i belgisk media. Övergången innebär att Josefin Vesterberg att återförenas med Sofie Hendickx som spelade i Luleå förra säsongen.

Den här säsongen slutade Namur på femte plats i belgiska ligan och laget åkte sedan ut med 0-2 i matcher i kvartsfinal mot ligafyran Sint Katelijne. Förra säsongens deltagande i Eurocup slutade  för Namur med sex raka förluster.

Ny coach i Namur för kommande säsong blir Philip Mestdagh som tillika är Belgiens förbundskapten på damsidan.

x x x x x

Marknaden är nu öppen för spelarna. Noteras kan exempelvis att Zenta Melnikas agent tydligt på agenturens hemsida markerat att centern som just avslutat säsongen med Udominate ”är tillgänglig”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>