Låt oss tala om kärlek…

Jag inser att jag många gånger när jag skrivit har gått i klinch med män och mansrollen; mansplaining, brott. etc, etc. Det är sällan jag kritiserar kvinnor. Kanske är det för att jag ser kollektiv mot kollektiv och att faktiskt har den ena halvan makten över den andra halvan. Den som inte erkänner det har något att jobba vidare med. Som jag ser det borde varje människa ha sitt livsspace, en fredad och inmutat ruta där man har och får ta plats. Det är inte något man måste försvara – utan det ska vara självklart.

Jag skrev någon gång om Amy Winehouses låt Love is a losing game och några rader lyder: And now the final frame. Love is a losing game. Kanske kan det kännas så ibland, men utan kärlek vore vi ingenting. Inga skratt, inga glittrande ögon, inget djupt själsskap eller samtal som för en vidare i livet. Det behöver inte vara så märkvärdigt eller svulstigt – det är mera en känsla om att den finns runt omkring. Den är levande och för det mesta ej digital och utmärkande. Man kan inte poängsätta eller tävla i kärlek. Så less jag är på all denna tävlingsmentalitet, appar och dylikt, tävla mot sig själv, tävla mot andra. Jag ger fullständigt den i att tävla mot andra. Jag skulle ändå bara förlora. 0 parmiddagar de senaste åren. Känn på den – jag som ändå är en fena på fyrmansvist och TP. En självklar vinnare, ju.

Låt oss tala om kärlek istället för tävlingar. Snart kommer våren. Love is in the air. Det är inte könet som är avgörande, det är hur man är. Låt alla små barn växa upp i förvissningen om att de är de bästa som finns. Oavsett vinster och förluster. Kärlek kan aldrig vara ett förlorande spel – utan kärlek finns helt enkelt inga vinster alls.

I feel it in my fingers, I feel it in my toes, Christmas is all around me, and so the feeling grows…

Etiketter:

2 kommentarer

 1. Kane

  Jag är förtidspensionär efter många års sjukskrivning för att jag återkommande mår så dåligt över all mobbning och elakhet jag upplevt från människor genom livet. Har drömt om kärlek ända sen början av tonåren, bara få uppleva något annat, godhet…Känna mänsklig värme från någon. Nu har jag insett att det aldrig kommer hända då ingen kvinna kommer välja en om man inte har något jobb, eller någon annan form av status. Då är man bara en förlorare. Har försökt i 25 år att bara hitta en vän därute och har tappat räkningen nu på alla som har ratat mig. Ingen har någonsin valt efter personlighet och om man har ett gott hjärta eller inte. Oavsett kön. Det kommer väldigt långt ned på allas lista. Folk har t.o.m. mer acceptans för någon som behandlar de illa och trycker ned dem, om personen bara har status och är framgångsrik i omvärldens ögon. Och jag har sen länge nu insett att har man bara snällhet i den här världen, så har man ingenting.

  Världen överlag är mycket simpel. Det återgår fortfarande till naturen; kvinnor värderas fortfarande främst efter utseende, då det i djurvärlden handlar om att vara attraktiv för att locka till sig en hane. Därför mår massor av kvinnor dåligt över sin kropp och utseende och tycker sig aldrig duga. Och män värderas efter jobb, styrka och status, då det i naturen handlar om att kunna skydda avkomman och honan mot hot. Moral har aldrig något med saken att göra, då det i naturen inte finns något gott eller ont utan bara styrka och svaghet. Vilket även många människor inte gör någon skillnad på.

  Jag hatar tävlingar och har alltid gjort det. Jag trodde man skulle vinna något på snällhet och att alltid finnas där för andra i vått och torrt. Men jag hade fel.

  • Britta (inläggsförfattare)

   Först och främst – vilket språk och uttryckssätt du har. Det är inte många som kan formulera sig på det sätt som du gör – oavsett jobb, utbildning etc. Kanske är världen simpel, men ändå, även om vi tycker det har vi en chans att göra världen annorlunda. Jag tror att alla försöker så gott man kan. Livet är sannerligen inte enkelt….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>