15-åriga Greta Thunberg gör vad varje ansvarsfull vuxen borde göra…

Elever i Australien har påverkats av klimataktivisten Greta Thunberg som i augusti började sittstrejka utanför Sveriges Riksdag under parollen ”Skolstrejka för klimatet”.

I Aftonbladet, citat: Nyheten om den svenska 15-åringen har skapat ringar på vattnet. Filmstjärnan och ex-guvernören Arnold Schwarzenegger har bjudit in henne till ett klimatmöte. Nu har skolelever i Canberra i Australien också valt att gå i Thunbergs fotspår. I en debattartikel i australiska The Guardian uppmanar hon unga som vill se förändring att aktivt göra något åt det.” Slut citat.

Greta gör exakt vad varje ansvarsfull vuxen borde göra – om de inte vore så förblindade av alla grejor och bekvämligheter. Det är inte så kul att höra att man är en klimatbov om man flyger titt som tätt, tar bilen överallt och fullkomligt struntar i hur jorden ser ut om sisådär trettio år. Jag tror faktiskt att människor i medelåldern är de mest bortskämda personer som finns. Man går in i sin lilla kokong av trygghet och vägrar att lämna den. Det är ungdomarna som bävar för vad klimatet kommer att få för effekter. Det är ungdomarna som vill ha en framtid. Det är ungdomarna som skapar opinion, inte presidenter eller politiker med makt. Allt är så svårt. Det tar så lång tid att förändra. Måste vi? Hur ska vi ta oss till Ikea?

Det är svek mot ungdomar och barn. Greta hon vet allt det där, men Australiens premiärminister Scott Morrison fördömer demonstrationerna i Australien och tycker att eleverna borde hålla sig i skolorna. Wake up – lyssna på Greta…

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>