Limhamn och Jesus…

Limhamns kyrka skrev i sin adventskalender på Twitter den 1 december: ”Kungörelse! Jesus från Nasaret har nu utsett en av sina efterträdare, nämligen Greta Thunberg.” Det blev visst ett väldans rabalder från kristna inkl Ann Heberlein, naturligtvis (höll jag på att skriva) – att så många kristna tagit illa upp och till och med velat gå ur kyrkan. Så nu lämnar Limhamns kyrka Twitter och det med en ursäkt: ”Kära twitter, Har vi sårat någon ber vi om ursäkt, det har aldrig varit vår mening. Vår mening har varit att på vårt sätt tala om Jesus Kristus. Nu lämnar vi arenan. Tack för engagemang, glädje och debatt. Gud välsigne er! Jonas Persson, församlingsherde”

Jag tycker att den första tweeten var härlig och skriven både med glimten i ögat och allvar. Jag tror om Jesus har koll på läget så välkomnar han säker Greta och tycker att hon är en fin lärljunge. Det var ordet ”efterträdare” som var stötande. Jesus gillade i alla fall inte bokstavstrogna utan sa någon gång, fritt citerat, att man måste ha en större tro än en bokstavstrogen. I Expressen om Ann Heberleins uttalande efter Limhamns kyrkas beslut att lämna Twitter:

”Författaren och teologen Ann Heberlein som var en av kritikerna välkomnar nyheten.

– Det tycker jag låter som ett bra beslut. Ödmjukhet är en kristen dygd, det kräver självrannsakan och det tycker jag Jonas visar prov på här, säger hon.”

Det är nästan parodiskt – från den agiterande Ann Heberlein; ödmjukhet och självrannsakan. Ann är säkert en super-duper-människa, jag bara reagerar mot att att gå till full attack (när man kan skriva några försynta rader på en liten blogg istället:-)

Nu lämnar jag arenan…

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>