Stolt mamma

Det var med varmt hjärta jag läste lördagens VK om ungdomarna i Sorsele som skejtar och åker snowboard. Att sonen dessutom råkar vara med på ett hörn gjorde inte reportaget sämre!
Att vara femton år och bo i Sorsele var inte särskilt kul, vill jag minnas, och inte mycket har ändrats till i dag. För att bo här och ha en meningsfull fritid ska man helst spela fotboll eller möjligtvis åka skidor, så har det alltid varit. MEN nu finns det faktiskt alternativ tack vare driftiga ungdomar, för ska man få något gjort i kommunen får man göra det själv…

Skejthallen är ett bevis på att våra ungdomar kan och vill. Min förhoppning är att vi i kommunens ledning har ett vettigt alternativ till den lokal de får hyra nu den dagen ett företag kommer och vill hyra den istället. Har efterlyst detta men ännu inte fått något svar.
Som mamma och politiker gäller det att lägga fram allt på ett så positivt sätt som möjligt, men att säga att det finns gott om vacker natur i Sorsele hjälper föga för en skejtsugen tonåring! Därför hoppas jag innerligt att jag en dag slipper säga till honom att lokalen ska stängas och att vi tyvärr inte har någon annan att erbjuda. Då slutar jag vara politiker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.