Håll i hatten

Nu har man ställt bort gummistövlarna och dragit på sig hatten istället, som man verkligen får hålla i när man går ut i dag. Det blåser inte nådigt, och jag pratar inte om varma sommarvindar! I går var eleverna och jag ute och spelade fotboll och brännboll, och mina fingrar var helt stelfrusna efter att ha antecknat poängen. Varmt te i termos var mer lockande än glassen vi bjöd på.  Fascinerande att det kan vara så kallt en dag i juni. Ibland glömmer man var i landet man bor….

Nu återstår fyra skoldagar och det är med vemod jag kommer att lämna mina elever. Det har varit ett jobbigt år när jag nästan velat ge upp ibland, men har alltid tänkt om och försökt göra något bra av situationen. När jag såg dem i går spela och skratta med varandra insåg jag hur bra jag trivs med dem och kan inte mer än hoppas att det går bra för dem i fortsättningen. De har det tufft på många sätt men har varit med om saker i livet som gör dem starka.

Huset har fått ny färg på alla tak på över- och nedervåning, nya golv är lagda, tapeter beställda och i går revs en vägg i köket så nu är det så mycket ljusare. Barnens rum har fått glada nyanser av turkost, giftgrönt och knallgult, färger de fått välja själva. I dag blir det en heldag i snickarbyxorna och byggdammet. Mycket trevligt.

För er som inte ska renovera hus så kan man antingen gå på Gäddfestival i Blattnicksele eller på Kosläpp i Sandsjön! Ha en trevlig dag där ute, vad ni än hittar på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.