Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Droger och brott ökar..

i ett samhälle där stor ojämlikhet råder. Borgarna vill HA ett ojämlikt samhälle där den starke vinner. Men detta medför också högre kriminalitet och ökad droganvändning. Så samtidigt som högern gastar om hur bra ett ojämlikt samhälle är där marknadens osynliga hand råder som ska ställa allt tillrätta (enligt högerns ideologi i alla fall, i verkligheten är det inte så, det vet vi andra) och brott och droger ökar till följd av ojämlikhet, SAMMA höger gastar om fler poliser! Snälla, det är ju den typ av samhälle NI vill ha som mångfaldigar droger och brottslighet!

Så ni vill alltså bli skyddade från konsekvenserna av er egen (mar-)drömvision. Budskapet från er sida torde med andra ord vara, utläst klart och tydligt: Låt fåtalet behålla sin rikedom, låt samhället vara ojämlikt och gärna fler poliser så att vi kan bevara status quo! 

Se på ert drömsamhälle USA. Ojämlikheten är SKYHÖG, brottsligheten SKYHÖG, antalet poliser SKYHÖGT! Har detta skapat ett bättre samhälle? Nej, så det är alltså, som i mitt förra inlägg, en fråga om ideologi, en fråga om människo- och samhällssyn där högern förespråkar ojämlikhet. Men i ett sådant samhälle kommer problemen som på beställning! Låt oss vara kloka och rösta ut partierna som vill ha detta samhälle även här!

Som jag sade i förra inlägget; den ideologi med vilken samhället byggs, avgör också hur väl samhället kommer att fungera. Nu kan jag bara ana att kommentarer om Sovjet kommer från högern. Och nej, jag vill INTE ha ett Sovjet eller Kina här. Ett jämlikare samhälle, med en utjämnad resursfördelning, det är mitt idealsamhälle. Och det GÅR att skapa, nyliberalernas mantran om att inget går att förändra, till trots!

Så, precis som jag skrev i förra inlägget, därför måste vi diskutera ideologi!

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Mr Z

    ”Ett jämlikare samhälle, med en utjämnad resursfördelning, det är mitt idealsamhälle. Och det GÅR att skapa” Hur det du det? Existerar detta idealsamhälle någonstans? Om inte, hur kan du då säga att det går att skapa? Vidare undrar jag hur utbildning, lönesättning, kunskapsnivå etc. ska värderas i detta idealsamhälle? Vad ska locka människor att vidareutbilda sig om alla ska ha exakt samma lön? Även i detta idealsamhälle lär det finnas människor som är arbetslösa. Ska dessa ha exakt samma ersättning som de som är lyckligt lottade och har ett arbete?

  2. Mr Cool

    Conny har tidigare tydligt talat om vilket land han menar är idealsamhället och det är VENEZUELA. Men eftersom han inte varit där (det har jag varit) så vet han inte hur genomkorrumperat samhället är, hur narkotikan flödar samt nivån på kriminaliteten.

    Men det Conny egentligen är ute efter är MERA PENGAR från de som jobbar. I nästa andetag menar han att färre poliser skapar ett mindre kriminellt samhälle. Det är lika begåvat som att tro att hastighesbegränsningarna följs bättre på vägarna om trafikövervakningen försvinner. Och knarkliberala ideologiska bröder har han som ”släpper väder”.

  3. Mr Cool

    Det är också så att det är skillnaden i ”belöning” som får oss människor att prestera saker. I Connys flumvärld skulle alla fotbolls och hockeymatcher dömas oavgjorda i rättvisans namn och alla som ställde upp i OS skulle få guldmedalj. De är bara extrema flummare som då tror att någon vill träna hårt och viga sitt liv åt idrotten på dessa premisser. Men Conny tror i sin enfald att denna modell fungerar även i arbetslivet. Men jag förstår att det ideologiskt kan te sig läskande att som div 5 spelare i fotboll få den högsta utmärkelsen. Detta är vad vänstern kallar solidaritet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.