Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Riedls kritik av kyrkans påskupprop!

"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a communist." – Dom Helder Camara

Såg detta citat i kommentarsfälten under en artikel i VK där moderate politikern Riedl är kritisk till att kyrkan agerar för de utsatta. Jag hade tänkt skriva en lång harang men citatet säger mer än tusen ord!

En fråga bara: Man agerar partipolitiskt om man tar ställning för de utsatta i samhället? Eller är det så att det är ifrågasättandet av en politik som skapar fattigdom och utsatthet, som stör moderaterna och Riedl??? Jag som trodde att någon som tar ställning för fattiga och utsatta agerar humant och humanistiskt..men där ser man..moderaterna har lärt mig något nytt.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer

  1. JonasE

    Den enda som gjort detta partipolitikt är Edward Riedl själv.
    Jag var på mötet och det var väldigt opolitiskt tills ER gick upp i talar stolen och började med sin partipropaganda, och med tanke på de många och högljudda bu-ropen så är jag knappast ensam om den uppfattningen!!.

  2. Conny Forsström

    Svar till JonasE (2011-04-30 12:50)
    Håller helt med dig. Hur Riedl kan kalla det partipolitik att agera för de utsatta, som kyrkan gör är skandalöst! Det är nog så att Riedl och övriga alliansen inte vill att de utförsäkrade ska lyftas fram..för det innebär ju dålig publicitet för alliansen. Må vi nu alla fortsätta debattera detta så att förändringar sker, för både utförsäkrade och gällande nästa valresultat!

  3. JonasE

    Hörde en intervjuv med Ulf Kristersson på nät radon idag och han håller inte heller med Edward Riedl, om att det kyrkan gör är partipolitikst!!.

    Så sammanfattningen blir: svammel från Edward Riedl!!.

  4. Conny Forsström

    Svar till JonasE (2011-05-01 04:37)
    Ok, då tycker åtminstone Kristersson att kyrkan ska få uttala sig men faktum kvarstår att moderaterna inte gör särskilt mycket åt situationen för de utförsäkrade.

  5. Forskare

    Som vetenskapsman blir jag förvånad över att alliansen och Moderaterna i synnerhet inte tycks ha förstått det välkända empiriska sambandet ORSAK & VERKAN.

    Med det har jag sagt allt.

  6. JonasE

    Är själv utförsäkrad til 50%, har 50% förtidspension också, enligt de nya reglerna.
    Sitternumera på Aktivitetsstöd, men AF kan inte göra mycket mer äen vad dom kunde tidigare så jag hade tidsbegränsad sjukersättning och var i samvekan mellan AF och FK, så skillande för mig och de flesta som blivit utförsäkrade är att man numra sitter på AF och har mindre pengar, och mer tjafs men till ingen som helst nytta, än att hyfsta statistiken då jag inte är kvar på FK längre!!.
    Hur jag räknas i statistiken för min 50% förtidspensionering vet jag inte!!.

    Slutligen så hörde jag en intressant intevjuv men Stig Orustfjord, en tjånsteman på FK som alltid tycks prisa regeijngens nya politik för sjuka!!.
    Han sade att egenligen så var Regeringens reform onödig så FK redan nått Göran Perssons halveringsmål!!.
    Förmodligen råkade han försäga sig där, men det är då man får höra sannigen tydligen!!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.