Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Ner med företag..

..som har fas 3 som affärsidé, och alltså profiterar på arbetslösa, som jobbar gratis för att parasiterna som driver dessa s.k. ”företag” ska bli rika på människors utsatthet. Och det enklaste sättet av bli av med dessa företag är att lägga ned fas 3.

Det är bara under en borgerlig regering som vinstjagande parasiter tillåtits tjäna grova pengar på utsatta arbetslösa, i meningslösa uppgifter som bara har ett syfte: mer pengar i företagsägarens ficka. Jobb har det inte lett till. De arbetslösas dagliga tillvaro kunde ägare till sådana här företag inte bry sig mindre om. Det är också därför vi i nyhetsinslag efter nyhetsinslag kunnat få ta del av diverse berättelser om homeopati, filmtittande, målande av redan ommålade stolar m.m m.m.

Det som skett i praktiken är att människor gratis producerat vinst till en ägare/flera ägare. Om det inte är parasitism så vet jag inte vad som är det. Det rätta vore att dela ut vinsten till deltagarna. Ja, det kommer inte att ske tyvärr, men en vacker dröm är det. Och en berättigad sådan!

En får trösta sig med att denna typ av företag helt raderas när fas 3 avskaffas. Mer meningslös, och skattemedelsparasiterande verksamhet än så här får en leta efter. Låt oss först rösta ut alliansen.