Biståndspengar till korrupta terrorister. Nej tack!

Man blir illa till mods när man ser Löfven skaka hand med Abbas vid besöket här i Sverige häromdagen. Abbas välkomnar förstås från sin sida att Sverige har erkänt Palestina som stat.

Löfven han skakar sen på huvudet och förstår inte varför relationerna till Israel är sämre när Sverige erkänt staten Palestina. Och Margot Wallström fick som vi minns inte komma in i Israel men detta tonades ner av regeringen av att hon hade annat uppdrag samtidigt. Och så kan vara fallet men mer troligt är att det är ett smart drag för att slippa stå där i skamvrån och inte vara välkommen till landet.

Men vad som ger mig ännu mer ont i magen är att Löfven och regeringen utökar biståndet till Palestina. Han vet nog mycket väl att del av biståndet har gått till terrordömda fångar och korruptionen är påtaglig. Jag vill inte som svensk att biståndspengar ska gå till korrupta terrorister.

Visst Löfven hade litet medskick men ytterst svagt. Och Abbas menade att han lyssnar på sina vänner, syftar alltså på Sverige i detta fallet. Denna man har dock sagt väldigt mycket han inte stått för sedan och varför kan han inte utlysa demokratiska val? Är det för att han är rädd att inte komma på tal. Nu har han visserligen lovat utlysa val men vi har osett det ännu.

Inte bidrar Sverige till att minska konlikten meellan dessa två länder. Nej Sverige som land har helt plötsligt tagit ställning i konflikten. Det är precis så en av parterna med rätta upplever det. Nej Sverige borde istället ha intagit en medlarroll. Då hade jag högaktat Löfven och Wallström.

Lars Adaktusson vår EP-parlamentariker har skrivit en läsvärd artikel i frågan.

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    I tusentals år har mellanöstern präglats av etniskt grundade konflikter och strider som ofta tar religiösa förtecken, men som i själva verket bottnar i en klan- och stam-kultur. Vi kan se detta utvecklas fritt i Syrien nu, där både rebellupproret och nationella försvarsorganisationen sönderfaller i fraktioneringar. För närvarande kan vi räkna upp ca dussinet olika stridsgrupperingar bara där.

    Att Sveriges regering inbillar sig kunna bli en lugnande part i målet mellan det terrordrabbade Israleliska folkslagen och det ockupperade Palestinska dito, förefaller mig uppseendeväckande naivt.
    Hur många gånger har Svenska skattemillioner återuppbyggt raserade bostäder i Palestinska områden, vilka snart nog åter raseras som vedergällning för upprepade missilattacker inifrån de palestinska områdena Gaza och Västbanken?
    Nog finns det mer behjärtansvärda saker att ta hand om här hemma, kan jag tycka.

    Till vad nytta det skulla vara att Svenska regeringen tar partsställning i frågan är för mig svårt att se !

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Framför allt är det ju enormt naivt att säga om Sverige erkänner Palestina så blir det lättare för dem att komma sams. Det har ju förts sådana resonemang. Så Sveriges regering kan inte stoltsera med sån stor klokskap i denna fråga. Trodde faktiskt bättre om Wallström med den roll hon tidigare haft.

  2. Lars Appelfeldt

    Hej
    Håller helt med, Kd är inne på rätt väg. Stå på Er och lämna DÖ uppgörelsen och sen startar resan mot 10%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.