Brottsligheten har liksom ändrat karaktär.

Som ni säkert känner till har jag under lång tid varit nämndeman i Hovrätten för Övre Norrland. Ett mycket intressant uppdrag. Men samtidigt rätt tragiskt när man liksom får se lite av samhällets skuggsida.  Har dömt många mål som t ex Hagamannen, Svärdsmålet etc etc. Tycker mig se en förskjutning i samhället när det gäller brottsligheten.

De senaste decennierna har brottsligheten i Sverige ändrat karaktär. Den grova organiserade brottsligheten ökar. Dödskjutningar sker på öppen gata mellan rivaliserande gäng. De särskilt utsatta områdena har ökat från 15 till 23. I 61 stadsdelar har kriminella nätverk en avgörande påverkan på lokalsamhället. Det gör också att föräldrar inte vågar släppa ut sina barn att leka. Att oskyldiga människor skräms till tystnad och får sina liv begränsade Det här kan inte fortsätta. Vi ska inte behöva vara rädda för kriminella, kriminella ska vara rädda för polisen.

Kristdemokraterna har flera förslag för att polisen ska kunna agera kraftfullt. Tillåt vittnen att vara anonyma så att fler vågar vittna. Underlätta för kameraövervakning. Slopa straffrabatterna som gör att kriminella kommer ut på gatan alldeles för fort. Skärp straffen för gängkriminella och ge Tullen mer resurser. Sist, men inte minst behövs 10 000 fler poliser. Man måste kunna vara trygg när man går ute på gatan. Det vill jag jobba för. Bara du gör ditt.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.