Hotfulla mail från nazisten Carl – så här ser det ut om du försöker debattera om svensk flyktingpolitik idag – under eget namn

Tre gånger i mitt liv har jag av polisen fått veta att jag finns med på listor över folk som nazisterna anser ”ska bort”.
Det sista tillfället var i samband med mordet på syndikalisten Björn Söderberg. Jag fanns i mördarnas dator tillsammans med andra. På det ”registreringskort” som nazisterna hade upprättat över mig fanns även min då 75-åriga mamma med. Och andra i min familj. Det var emellertid inte den sista gången som jag blev hotad. Det var den sista gången som polisen kunde informera mig om hotet.

Nu verkar jag har blivit hotad igen. På ett indirekt sätt. Av någon som kallar sig Carl och har två e-postadresser från samma IP-adress.

Alla kan se denna IP-adress nedan om något skulle hända mig.

Här nedan finns Carls två kommentarer till mina två senaste blogginlägg som handlar om omläggningen av den svenska flyktingpolitiken som började den 24 november 2015.

Läs kommentarerna: Så här ser det ut idag om du försöker dig på en seriös debatt om svensk flyktingpolitik – under eget namn.

 

 

Nazisten Carls kommentar nr ett

Carl
Senig.ock@hotmail.com
109.225.73.122
Postat den 2018/02/10 kl. 09:01

”Du kommer en dag ställas inför rätta när du så här tydligt predikar för att utsätta svenska kvinnor för mångkulturella våldtäkter och svenska befolkningen i övrigt en ständig risk för mångkulturellt våld.

Finns en anledning att landsgränser är upprättade, olika folkgrupper funkar helt enkelt inte ihop.
Just därför har gränser dragits för att man ska kunna leva åtskiljt.
När en del trångsynta dårar inte fattar detta så förstår man hur lätt allt kan gå åt helvete.

När Nordiska Motståndsrörelsen tar över ska du få uppleva karma, FÖRRÄDARE!
Länge leve nationalsocialismen.”

 

 

Nazisten Carls kommentar nr två

    

Carl
Exil.vk@live.se
109.225.73.122
Postat den 2018/02/11 kl. 03:22

 

”Du verkar ha missförstått mig. Det är inte så att jag bara vill ställa dig inför rätta, du kommer ställas inför rätta. Troligtvis kommer du få 6 miljoner dagar i fängelse.”

 

Min fråga till Carl

Jan Hägglund (inläggsförfattare)

Vem ska utdöma ett sådant straff?”

 

17 kommentarer

 1. Helena Siösteen

  Jag antar att du förväntar dig att publicering av IP-adressen ska verka avskräckande. Tyvärr har du fel. Det räcker att sitta bakom en VPN-tunnel, så kan du – som jag – byta IP-adress varje dag.
  Jag väljer att på det viset dölja min riktiga adress, därför att jag anser att den är en olåst dörr in till mitt hus. Du går säkert inte heller från ditt hus utan att låsa dörren.
  Jag antar att min IP-adress just nu är 5.254.147.51.
  Slutsats: IP-adresser säger ingenting, inte ens när de råkar vara samma som i exemplet ovan.
  På vilket konkret sätt har signaturen Carl hotat dig? Det verkar mest vara allmänna mummel och knutna nävar i byxfickan. Att folk har andra uppfattningar än du i olika frågor må väl vara tillåtet i en demokrati.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Då någon säger att den personen tänker se till att jag ställs inför rätta som ”FÖRRÄDARE” samt utdömer ett rätt långt straff (6 miljoner dagar) uppfattar jag detta som hotfullt. Däremot har jag inte påstått att personen har begått något brott. Och själv är jag inget offer. Jag slåss mot nazister och deras medlöpare. Att publicera denne nazists IP-adress visar just detta. När någon uppträder hotfullt och obehärskat mot mig så ”slår” jag tillbaka. Vill nazisten sedan trappa upp kommer han/hon att tvinga mig att göra detsamma.

   En fråga: Anser du att nazistens tonfall hör hemma i en seriös diskussion om svensk flyktingpolitik?

   • Helena Siösteen

    En motfråga Jan:
    Anser DU att Carls uttalande är seriöst? Det verkar åtminstone så, eftersom du väljer att ta illa vid dig och inte bara rycker på axlarna åt det. Det betyder att du tar det på allvar och väljer att känna dig hotad. Därmed väljer du också att göra Carls tonfall seriöst. Det är DU SJÄLV som ger legitimitet åt Carls tonfall. Du har gått i hans fälla, och det var väl onödigt.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Helena,
     Du måste skilja på två saker. Det ena är att publicera någons kommentarer. Det andra är att ta någon seriöst. Först publicerade jag Carls kommentarer. De utgör ett utomordentligt bra exempel på de indirekta hot som många utsätts för och som gör folk rädda och tysta. Jag publicerade Carls två första kommentarer för att visa upp de indirekta hot som utgör en styggelse i debatten.

     Sådana som Carl måste uppmärksammas för att bekämpas. Om Carl har medlemskort i den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen (förkortas NMR och är Sveriges mest våldsbenägna nazister) vet jag inte. Men Carl är typisk för de personer som tillhör det som brukar kallas för en ”nazistisk miljö”. Där träffas fullblodsnazister som är med i NMR, deras medlöpare och vilsna högstadieelever. Utan en nazistisk miljö skulle fullblodsnazisterna i NMR isoleras och dö ut. Men genom de olika kontaktnät som utgör en del av den nazistiska miljön kan NMR få ut sina idéer och växa medlemsmässigt.

     Carl hotar, men han gör det på ett medvetet intellektuellt slafsigt sätt som lurar människor som dig. Carl utgör en av de stödjepunkter som NMR har. Ju fortare du inser det, desto bättre. Varför jag har skrivit så långt till dig beror på att jag skriver till en bredare krets av läsare. Men din naiva fråga rörande Carl gav mig ett tillfälle att beskriva ett allvarligt fenomen. När det gäller dig som person så ska du ta och tänka igenom det som jag har skrivit om nazistisk miljö och den funktion som sådana som Carl fyller. För även om jag inte skriver till dig, utan till en bredare krets, så ingår du också i den kretsen. Skillnaden är att du är naivare än de flesta. De flesta som jag skriver till blir skrämda, på allvar, av sådana som Carl.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

     Helena, du kanske tycker att jag är hård. Men i så fall är det för din egen skull. Man ska inte bli så bländad av den nya tekniken (datorer, nät och ip-adresser) att man glömmer den gamla tekniken. Jag har bott i Umeå i hela mitt liv och gått mellanstadiet på Sofiehemsskolan. Det sätt på vilket du stavar ditt efternamn innebär att jag, bokstavligen, kan promenera från där jag sitter nu och hem till dig och fråga om vi kan dricka en kopp kaffe tillsammans och prata vidare om den här saken öga-mot-öga – på mindre än tio minuter. Trots snöstorm. Men tänk dig nu att jag bodde där du bor och att någon ville mig illa. Då skulle det bara ta den människan tio minuter att söka upp mig – kanske i helt andra syften än att dricka en kopp kaffe och för att i all vänskaplighet diskutera om problemen med en nazistisk miljö. Eller om vad som är hot.

     Under 1990-talet, medans mitt barn endast var tre år gammalt, smög nazister omkring på loftgången där jag bodde och klistrade hakkors på min dörr. Polisen kontaktade mig vid tre olika tillfällen för att varna mig eftersom mitt namn hade hittats i olika nazistorganisationers register över ”icke önskvärda” personer. I tidningarna fanns rubriken ”Hägglund på nazistisk dödslista”. Du tar lätt på saker och ting. Jag är inte elak när jag säger att du är naiv. Jag säger det för ditt eget bästa. Du är inte ensam om att vara naiv.

 2. Daniel

  Jag kan tycka att det är fullt tillräckligt att polisanmäla det man anser vara ett olaga hot. Varför hänger du ut detta här? Om syftet är det som du så dramatiskt skriver så vore en polisanmälan en bättre ”försäkring”. Betänk att med din blogg har du en plattform med större makt att sprida åsikter och uppgifter än många andra. Med detta följer även ett ansvar att bete sig omdömesgillt och ansvarsfullt. En IP-adress kan delas av tex av en hel familj där bara en är ansvarig. De flesta torde inte kunna spåra adressen till en abonnent, men många kan.

 3. Björn

  Polisanmäl. Polisen gör faktiskt något åt det, har sett av egen erfarenhet. Ibland hittar de till och med rätt person tack vare ip-numret. Långt ifrån alla vet att man kan spåra ett ip-nummer. En VPN hjälper inte heller alltid eftersom de också går att spåra med rätt utrustning, tar bara lite mer tålamod och kontakter.

 4. erot

  Hägglund, var det där hot? menar du ordet förrädare?
  och 6 milj dagars fängelse!? det ser ut som att det är nån som jobbade på tidningen MAD
  Nån som tycker om att driva med folk

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Du underskattar den negativa effekt som blir resultatet då man inte ”slår tillbaka”. Jag har aldrig varit något ”offer” och jag tänker inte bli det. Därför måste den som bekämpar nazister och deras medlöpare, och inte är anonym, visa att han/hon är beredd att slå tillbaka.

 5. Erik

  Sjukt pinsam snyft historia från lätt kränkt vänster man. Ser absolut inga hot någonstans. Dessutom så har han ju helt rätt, du verkar älska övergrepp av alla former på den svenska befolkningen. Ser inga problem med att straffa sånt beteende och då menar jag med ett demokratiskt fängelsestraff.
  Ska du snyfta om detta inlägg också?

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Jag utmanar dig Erik. Just dig.

   Klarar du av att besvara dessa två frågor:
   1. Vad i de två blogginlägg som jag skrivit om effekterna av omläggningen av den svenska flyktingpolitiken tyder på att jag ”verkar älska övergrepp av alla former på den svenska befolkningen” (som du påstår att jag gör),

   2. Kan du hitta några fel i de fakta eller i de resonemang som jag presenterar i de två inlägg jag skrivit om den nya flyktingpolitiken efter omläggningen den 24 november 2015.

   Eller är du lika feg som den ”vänster” jag ständigt möter och som ofta häver ur sig ordet ”rasism” – för att sedan springa – när en faktabaserad beskrivning av verkligheten inte passar dem.

   Är du KARL NOG för att besvara mina två frågor. Det räcker med ett seriöst försök från din sida.

   Du har chansen nu Erik.
   Men vågar du ta den?

 6. Erik

  Jag svarar gärna på dina frågor Jan.
  1. Med tanke på din agenda som genomsyrar i princip varje blogginlägg där ”nazister och rasister” ska tystas till varje pris så ser jag det som självklart att du föredrar en svensk kvinna bli utsatt för övergrepp istället för att låta ättlingarna till dom som byggt landet och välfärden komma till tals. Du är en svenskfientlig människa helt enkelt.
  2. Jag har inte läst att du varken vill stoppa invandringen eller för den delen sända tillbaka något av det överflöd av problem som importerats
  till Sverige. Så mitt svar blir: Ja jag ser minst två gigantiska fel.

  Nu vill jag att du svarar på dessa frågor:
  1. Varför vill du tysta oliktänkande med ”slåss mot nazister” som ett argument. Är det förresten ett hot mot demokratin att du ska ta till våld för att tysta?

  2. Varför vill du att kvinnor ska utsättas för övergrepp och våra barn riskera att bli dödade i terrorattacker och liknande?

  Du representerar den ”fega vänstern” som du själv nämner med ditt yttrandefrihets hatande motiv.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Erik du fick chansen men du sumpade den.

   Du klarade inte av att MED ETT ENDA ORD beröra omläggningen av den svenska flyktingpolitiken som jag skrivit om i två blogginlägg.

   Känns det inte pinsamt.

 7. Anders

  Stöder dig helhjärtat i denna fråga Jan. Ser inget fel i att hänga ut vederbörande. Tycker du ska polisanmäla hotet för att markera att det inte är OK. Hot ska aldrig få förekomma men det visar tydligt vilken väg nationalsocialisterna vill gå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>