Ingvar Karlsson en etikriddare?

Såg igår på ett sammandrag över Ebbe Karlsson-affären efter mordet på Olof Palme.

Helt otroligt hur vilsna och okunniga den högsta ledingen för rättsordningen var, där både rikspolischefen, justitieminsitern, utredningsledningen och andra socialdemokrater i vänkretsen kring Olof Palme inlät sig till att hely åsidosätta den rättsordning de var satta att upprätthålla!

Det gick ju faktiskt så långt att man inom ramen för lagens tillämpning godkände att man planlade och genomförde brottsliga handlingar enligt devisen ”ändamålet helgar….”, när man smugglade olaglig buggningsutrustning..

Den ende som tycktes ha omdömet i behåll var tydligen dåvarnade vice statsministern Ingvar Karlsson.

Han ifrågasatte från första stund det upplägg med privat spaningsledning, där Ebbe Karlsson som chefsredaktör och bokförläggare utan befogenheter tilläts blanda sig i och störa mordutredningen.

Min bild av Ingvar Karlsson som en menlös och slätstruken marionett måste definitivt omvärderas efter detta!

Synd att det inte finns fler som han inom den socialdemokratiska toppen.

Då skulle vi slippa mycket av mygel och olika skamliga ”affärer” som tycks så intimt förknippade med mycket av det som socialdemokraterna företar sig.

Bra jobbat Invar Karlsson, du stiger i min aktning!

2 kommentarer

  1. Patrik

    Hej Göran.

    Håller med dig att Ingvar Carlsson var den sista riktiga, höll på att skriva hederliga, socialdemokratiska partiledaren. Hans efterträdare sa åt Margaretha Vinberg att hon skulle rösta som han ville inte som hon själv tyckte i fallet med euron. Men det största beviset på maktfullkomlighet är väl när styrelsen till systembolaget byts ut för att de ville avskeda hans älskarinna.
    Detta är väl bara toppen på ett isberget vilket kanske kan förklara hur det ser ut längre ner i hierarkin.
    Jag hoppas dock att det faktiskt är bättre hos de andra partierna och inte att de bara bättre på att dölja maktfullkomligheten.

    Med vänlig hälsning

    Patrik Marthin

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Patrik Marthin !
      Det sorgligaste är att vi har fått personer som inte kan skilja mellan etik och lag.
      När man inte längre förstår att allt som oetiskt inte med nödvändighet också är olagligt, blir följden att man helt förlorar den kompassriktning som alltid ska stå överordnat alla beslut och ageranden.
      Vilhelminas lilla kommunstyre utgör där ett dystert exempel på just detta.
      Intriger och olika utspel för att sabotera oppositionen har dominerat bilden av hur man anstränger sig mer för sin maktposition än för den kommuns intresse man är satt att förvalta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.