Viktigt samrådsmöte om Vojmån/Ångermanälven

Samrådsmöte Vilhelmina Startar: 2015-02-23 18:00 Slutar: 2015-02-23 20:30

Mellan 1 november 2014 och 30 april 2015 pågår samråd kring vad som behöver göras för att få bättre vatten i vårt land. Vattenmyndigheten i Bottenhavet sänder ut Åtgärdsprogram med Miljökonsekvensbeskrivning, Miljökvalitetsnormer och Förvaltningsplan.

Dokumenten visar hur våra vatten mår, vilka vatten som behöver åtgärdas och vem som behöver vidta åtgärder.

Vi välkomnar dig på samrådsmöte i Vilhelmina. När: 23 februari 2015, klockan 18.00-20.30 Var: Hotell Vilhelmina, Volgsjövägen 16, Vilhelmina

Mötet är öppet för alla

Bryr vi oss om vad som händer med livet i våra reglerade vattendrag, bör vi ta del av och påverka Havs-och Vattenmyndighetens arbetemed klassningen mot EU:s ramdirektiv för vatten.

Stadspolitikerna tycks inte bry sig ett vitten om hur Norrlandssjöarna och älvarna fördärvas, så trycket måste komma underifrån.

2 kommentarer

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Jättebra Östen !
      Jag misstänker att de skickar den förbannade Joakim Kruse för att tala om för oss att just Ångermanälven är så demolerad att det inte är någon ide att vi kräver åtgärder där.
      Denne Kruse tycks göra vad som helst för att få ett erbjudande om anställning hos sina kompisar inom E-ON.
      Men vi sitter nu på enderlag från en helkarterad älv med bevisligen utmärkta förutsättningar att återskapa stora delar av den suveräna lax- och öringälv den en gång varit. Kanske inte fullt ut som landets förnämsta sådan, men en god bit på den vägen.
      Om ingen bryr sig och om landskampen på skidor är viktigare, då fortsätter vi att vara en undanskuffad trött befolkning med vilken kolonialmakten kan leka och göra precis som den behagar. Där blir små lakejer som J.Kruse man med oerhört makt trots sin ynklighet i själ och sinne.
      Skulle Vilhelminaborna göra som de i Dorotea och skriva fuck-You på byråkratnäsorna, då skulle det bli en helt annan klang i skällan.
      Jag hoppas alla naturintresserade gör som du och ansluter till hotellet den 23:e dennes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.