Rekord i inkompetens och underlåtenhet att ta ansvar

”Barn har ignorerats, i bland till och med anklagats, och frågor har sopats under mattan – ofta på grund av en skev och missledd känsla av politisk korrekthet. Den kultur av förnekelse som svikit dem så djupt måste utraderas”, kommer Cameron att säga enligt utdrag ur talet som offentliggjorts i förväg.

Bakgrunden är en rad avslöjanden som skakat Storbritannien. Bland annat utredningen kring hur runt 1 400 barn, några så unga som elva år, har utnyttjats sexuellt av en grupp män i Rotherham i norra England.

Läs mer

Englands regering har sparkat hela kommunledningen i staden Rotherham för deras totala underlåtenhet att reagera, trots en uppsjö av anmälningar.

Nu vill premiärministern införa straffansvar för politiker och myndighetspersoner, som inte tar anmälningar om brott mot barn på allvar och reagerar. Även i Sverige finns det ett akut behov av att återinföra tjänstemannaansvaret. Men så här blir det när rasistskrikorna tillåts bestämma tonläget i den offentliga debatten.

Anledningen bakom underlåtenheten i Ritherham är nämligen att den liga av pedofiler som legat bakom illdåden, utgjorts av en grupp män med Pakistanskt ursprung och rädslan från tjänstepersonerna att bli beskyllda för rasism ifall de tagit tag i anmälningarna.

Känns mönstret igen från våra svenska kommuner ?

Även här har vi gott om vänsterfolk som anser sig kunna genomföra gatans disputationer i politisk korrekthet och aldrig försitter en chans att vinkla om varje form av kritisk granskning av en inflyttares olika kulturella särarter. Vi måste kunna hantera varje individ för sig och på likvärdiga grunder oavsett etnisk härstammning, relionstillhörighet, kön eller vilken annan särart som helst.

Så här ser vi ett tydligt exempel på vilket ansvar jag anser de ha som tagit på sig uniforma attityder av politisk korrekthet. 1400 ungas liv som skadats är ingen liten nota att betala.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.