Sossarnas enda lösning – mer byråkrati!

Nu ”lovar” Lövén 5000 nyanställningar inom offentliga sektorn och med full lön oavsett kompetens eller avsaknad av sådan.

Men inte ett enda förslag om hur den betalande sektorn ska stärkas!

Han har inte någon idé om hur vi ska få fram mer exportproduktion, utan räkningen ska antingen betalas via din och min skattsedel, alternativt genom upplåning som drabbar våra barns skattenota.

Socialism genom storskaliga Lyxfällan.

Bi har ca 400 000 arbetslösa och om något år tillkommer ytterligare något 100 000-tal som dessutom knappt kan tala och skriva svenska.

Det löser han genom att skapa 5000 skattefinansierade löneanställningar inom offentliga sektorn.

Varsågod och skölj alla svenska socialistväljare. Vad ni såg är precis vad ni fått!

7 kommentarer

  1. Magnus Johansson

    Hej Göran!
    Vad du gnäller.

    * Vi har högst sysselsättningsgrad i Europa: http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/7240293/3-26042016-AP-EN.pdf/2be72dc1-dcbd-4beb-bad2-42c3ab792e62

    * Arbetslösheten har minskat sedan de rödgröna tog makten: http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet/

    * Handelsbalansen (Skillnaden mellan import och export) som föll i princip hela den borgerliga regeringsperioden perioden 2006 – 2014 (från 7, 1 % 2006 till 2,9 % 2014) ligger nu på samma nivå, men börjar sakteliga klättra uppför: http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet/

    Allt detta har de rödgröna lyckats vända sedan 2014 trots att vi haft en svår tid med ett år av borgerlig budget och flyktingströmmar.
    Men dåligt är det enligt dig. Nä. Blå dunster är vad du försöker slå i folk.
    Ha det gott!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Magnus!
      Den som försöker slå dunster är den som försöker inbilla väljarna att en normal konjunkturuppgång är resultatet av att en vänsterregim tillträtt som regering !
      Gör du ett tappert försök att ge en logisk härledning till exakt vilka socialistiska beslut som vänt konjunkturen ?
      Det är inga ”blå dunster” utan billigt halvgenomskinligt röda sådana du pressar fram i din kommentar Magnus.
      Och ihopblandat med det nya vänsterorienterade miljöpartiet blir det mer rosa än rött.
      Dessutom ogillar jag att du inte kan avhålla dig längre från nedlåtande invektiv i dialogen.
      Vem tror du dig vara att ta dig friheten att avgöra vad som ska kallas ”gnäll”?
      Att du är orolig för vartåt er regeringspolitik bär hän, har jag full förståelse för. Men låt det för den skull inte gå ut över mig i form av nedsättande omdömen. Låt oss inte hänfalla tillbaks till den stämning som rådde i den gamla Vilhelminabloggen, där jag blev kallad saker som inte lämpar sig att återge.
      Som lärare för våra barn har du ett visst ansvar att hålla debatten på en balanserad nivå Magnus.

      • Patrik

        Hej Göran.

        Påminner lite om den Bos(S)e som undrade när satsningar på skolan skulle genomföras en vecka innan Reinfeldt och Co hade lämnat in regeringsförklaringen. Eller som när de slog sig för bröstet någon månad innan de fick regera på egen budget om hur bra det gick för Sverige.
        Men vad kan man annat vänta?

        Med vänlig hälsning

        Patrik Marthin

  2. Leif Danielsson

    Jag antar att du finner det betydligt vettigare att göra som alliansen. Som första land i världen fickarbetsgivare betalt för att ”anställa” arbetslösa. Företag växte upp som svampar ur jorden, man kan väl lugnt säga att det var en riskfri investering. Säkert lätt att få ett banklån. Alliansens Sverige var fantastiskt.
    De privata jobb-coacherna skar också guld med täljkniv. Miljarderna försvann i rasande takt till synbart ingen nytta.
    Slutligen en sak jag egentligen inte har med att göra, men när du anklagar Magnus för att använda
    nedlåtande invektiv, kastar du sten i glashus. En arrogantare person än du är svår att finna. Alla som inte delar dina åsikter kapar du jäms med fotknölarna. Jag vet att du skiter i vad andra tycker om dig, men är inte detta i sig själv den största arrogansen?

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      När du inte har något konkret att tillföra i sak, då övergår du till samma slags beteende som Suzanne Sellin, att vända sig till läsarna och tala om för dem hur jag egentligen tänker och vad jag tycker.

      Jag tackar för omtanken, men skulle helst själv vilja föra min talan Leif!

      Om du anser att jag är arrogant, så beklagar jag detta, men det är inte mycket jag kan göra för att ändra på den saken. Så långt kan jag nog hålla med dig, att jag sällan finner skäl att underordna mig andras uppfattningar, så länge dessa inte stämmer överens med analytisk argumentation eller vanlig bondelogik. Du har alldeles rätt i att jag totalt struntar i hur många jag får med mig eller mot mig och att jag i alla lägen förlitar mig på resonabla förklaringar oberoende av grupptryck.
      Det känns inte trevligt att bli kallad arrogant, men jag har blivit kallad betydligt värre saker.

      Att du kallar mig arrogant betyder att du utnyttjar din rätt att ha en personlig åsikt, vilket jag respekterar. När Magnus Johansson kallar mig ”gnällig” däremot, så är det en stämpling av mer objektiv karaktär och det har han varken befogenhet eller kompetens att avgöra ovan mitt huvud.
      Det ena är ett uttryck för personlig upplevelse. Det andra är en nedlåtande attityd och ett uttryck för härskarteknik, som saknar respekt för motpartens argument.

      Det anstår inte en gästtyckare att i en kommentar på min blogg sätta sig över vanlig respektabel hövlighet. Argumentation må bli hur skarp som helst, men invektiv och etiketterande av mig som person undanber jag mig, även om det oftast kan ses som ett uttryck för underutvecklad argumentativ förmåga.

      • Kenneth Hellberg

        Hahahahaha, ja du är rolig du, för du har ju aldrig satt etiketter på andra eller använt härskarteknik….eller uttryckt dig nedlåtande om dina medmänniskor 🙂

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Det är ju trevligt att jag lyckas roa någon.
          Du får gärna hjälpa mig genom att påminna mig om och när jag gör övertramp Kenneth.
          Jag är absolut ingen ofelbar, men tillsammans hjälps vi åt att vakta på varandras mörka sidor, så att vi slipper upptäcka att vi hamnat alldeles för långt bortom heder och ära.
          Därför välkomnar jag all saklig kritik och försöker ta den till mig.
          Svepande omdömen och tyckande utan konkreta exempel är däremot bara vilseledande och hjälper ingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.