Att gapa och peka finger för inte saken framåt

En del debattörer tycker uppenbarligen att det räcker som inträdesbiljett att bara kunna betydelsen av två enskilda ord?
Rasist
Källkritik
Så fort något stöter mot deras egna förkrymta verklighetsbilder, då avfärdas allt och alla med dessa två uttryck!
Men om vi för en sekund stannar upp i eftertanke under frågeställningen:
-Finns det en enda person på denna planet, som aldrig någonsin gjort en felbedömning, ljugit, överdrivit eller slarvat med faktagranskningen?
Ska vi enbart lyssna på någon den är helt befriad från någon av dessa ofullkomligheter, då tror jag det blir tyst i det offentliga rummet, väldigt otäckt tyst!
Själv har jag ambitionen att lyssna på ALLA.
Det medför givetvis att det följer en hel del klumpar med i den soppan, men utgör det egentligen något nytt problem, som vi inte lärt oss hantera i vår vardag?
Det förekommer nog nästan lika många falska utsagor och rykten som det finns faktasubstans i det du möter i din vanliga tillvaro. Men vi gör så gott vi kan med att hjälpa varandra att sortera vad som är falskt från det som är sant och silen utgörs av det offentliga samtalet!
Låt inte dessa självpåtagna åsiktsdomare avskräcka dig från att delta i detta offentliga samtal. Åsiktsdomarna själva må hojta ”RASISTER” och ”KÄLLKRITIK” hur mycket de orkar, men till vad nytta, så länge de själva är för lata att faktiskt anstränga sig med att sanera falskt från sant?
 Kapten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.