Ett enda ord….

I dagens fullmäktige ägnades en rätt omständig debatt och omröstning ifall ordet kunder ska finnas med i kommunens styrdokument för personalpolicy.
Från åskådarplats ser jag inte som det antyddes från K G Abramsson att det handlar om influenser från ett kapitalistiskt synsätt eller ej, utan det styrs av om personalpolicy enbart ska omfatta relationerna mellan arbetsgivare och arbetstagare, eller även innefatta hur kommunens anställda ska vårda sina relationer och sitt agerande mot medborgare och annorstädes mantalsskrivna köpare av kommunala tjänster?

Personligen ser jag inget fel i att kommunens personalpolicy förutom relationerna arbetsgivare-arbetstagare, även reglerar vad arbetsgivaren avkräver den anställde evad gäller uppträdande mot kommunens kunder, vilket även voteringsutfallet blev med röstsiffrorna 15 mot 12.

En kommentar

 1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

  Som vanligt är det vänsterfolket och märkligt nog även Sverigedemokraten Eric Axelssom som sätter sig på tvären mot varje formulerat arbetsgivarkrav på den anställde. Det är något gammalfackligt synsätt att det enbart är arbetsgivaren som har något ansvar mot kunder, medan den anställde i varje läge ska hållas ansvarslös.
  Detta har förföljt mig som företagare under hela min yrkesverksamma tid och utgör en tung faktor för min djupa antipati mot socialism och socialister.
  Den som följt mina inlägg kan nog inte ha undgått att förstå mitt framhållande av det PERSONLIGA ANSVARET i varje verksamhet och ärendehantering, privata såväl som offentliga.
  Jag menar att det är just glidningen bort från det personliga ansvaret under den svenska sekulariseringsprocessen, som lett till de flesta av de stora samhällsproblemen vi idag plågas utav, Detta i sin tur spåras direkt bakåt till den inställning som Margaretha Löfgren, KG Abramsson, Åsa Östberg och Eric Axelsson uppvisade i dagens fullmäktige.
  Så tungt kan ett enskilt ord verka, att det så tydligt markerar skillnaden mellan socialism och sunt förnuft!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>