Ryska hackers

Det regnar. Jag som tänkte ta mig en en uppfriskande promenad till ICA Kvantum för att hämta ut min nya mobiltelefon. Nu blir det istället att gulla med polarna och be om skjuts. Gårdagens röjande på mitt arbetsrum resulterade att jag hittade fyra-fem ”borttappade” viktiga brev och handlingar, och att jag kunde kasta gamla försäkringsbrev från 1999, och dubbletter på texter jag skrivit – och en massa annat skräp. Så nu är det ordning och reda i herr Lundholms skrivarlya. Allt på sin plats.

Läser att CNN luskat ut att Trumps rådgivare stått i nära samarbete med ryska regeringen under fem års tid. Detta blir mer och mer knäppt – och obehagligt. Dessutom ska ryssarna ha hemliga uppgifter om den blivande presidenten, något som rör hans sexliv, vilket skulle få dem att utöva utpressning. I går avslöjade svenska försvaret att ryssarna hackat sig in på ställen som i en krigssituation skulle kunna slå ut all elkraft i Sverige. Nog känns det (om nu allt stämmer) som att det är förberedelser till en krigssituation. Obehagligt.

alkis

GW Persson talar ut i Expressen om sin svåra ångest och flitiga självmedicinering med alkohol och piller, vilket torde skapa än mer ångest och än mer drickande. Känner empati för honom, för en gång i livet levde jag ett sådant smärtsamt liv, totalt styrt av rädsla och panik. Det jag lärt mig är att det inte finns något mer nedbrytande för känslolivet och kroppen är alkoholen, särskilt som vi vet att man med tiden behöver mer och mer av detta gift och till slut inbillar man sig att man ”Lider stor brist” på alkohol och ”måste” dricka sprit varenda dag. Ett ekorrhjul som leder rakt ner i det svarta hålet. Förutom att helt och hållet sluta med alkohol, så måste man utredas ordentligt, psykiskt som fysiskt, för under ångestdimman finns ofta en diagnos, en orsak.

Nu ska jag ska jag koka kaffe och rosta ett par brödskivor och sedan skriva en stund på romanen och redigera pjäsen jag skrivit.

För övrigt kan man bara känna sig riktigt stark, om man också vågat visa sig svag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.