Se upp för skojare!

Varning! Nu är skojarföretaget Bolagsupplysningen igång igen. Ni vet de som skickar ut myndighetsliknande försändelser där man uppmanas att skyndsamt komplettera en del företagsuppgifter. Själv trodde jag att det var Bolagsverket och skickade iväg uppgifterna i det medföljande, frankerade kuvertet.

Sedan visar det sig att man köpt ett tvåårigt abonnemang på deras skitwebb – där det står att jag har ett företag. Kostnad 11 000 kr. Rena skojarmetoderna. Bestred det sk avtalet tre gånger, gjorde en polisanmälan, kontaktade kronofogden. Där var de ökända.

villain-2103500_960_720

Nu har de förlagt verksamheten i Estland (men med tel.nr och epost i Stockholm) – men de kör samma fulspel. Har inte hört nåt sedan i februari. Men denna vecka kom ett inkassokrav. Kollade upp företaget ESB Inkasso – som håller till i Estland – och som har två chefer från Bolagsupplysningen som ledamöter i inkassobolagets styrelse. Fiffigt, va? Skojarna kliar varandras ryggar.

Bestrider på nytt – nu till ett nytt skojarbolag. De byter bara av varandra. Idag har Svensk Handel lagt upp båda bolagen på sin ”Svarta lista” med röda utropstecken efter.

Finns det ingen kry, tuff journalistkollega som kan börja gräva i detta. Det talas om tusentals drabbades – och del orkar inte stå emot utan betalar 11 000 för en totalt värdelös tjänst. Själv mår jag ganska dåligt av denna ekonomiska ”mobbing”.

Etiketter: ,

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>