Vapenskrammel

Ännu grått, så här om morgonen, men det utlovas blå himmel och sol. I går promenerade vi i en dryg timme. Skönt att komma igång, att kunna slita sig loss från det förlamande vintermörkret.

Trump skramlar med vapen. Syrien ska bombas. Ryssarna käftar emot. En vind från kalla kriget. Ett enda felsteg och det brakar loss ordentligt och blir till ett tredje världskrig. Armageddon - det sista slagfältet mellan det goda och onda.Vilka som nu är vilka?

Det är dålig stämning i Svenska Akademien. Ledamöter som hoppar av, medan de som är kvar leker tysta leken. I botten finns den klantiga hanteringen av anklagelserna mot kulturprofilen Jean-Claude Arnault, som dessutom är gift med en av ledamöterna. I mina ögon känns det otidsenligt att vi ska omges av dylika ”hemliga klubbar”, där omvärlden måste gissa vad som hänt och vad som händer.

För övrigt översköljs vi av mat- och bakningsprogram. Alla kanaler kör någon form av mattävling. Man blir mätt bara att zappa mellan dem.

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>