Osvenskt väder

Två timmar på en strand utanför Obbola. Det fläktade skönt, men som den troglodyt jag trots all tär, lyckades jag bränna mig på min trinda mage och uppe på flinten. Därför blir det inomhusaktiviteter en dag som denna. Typ besök på Biltema och Rusta.

solbad

Hörde en meteorolog som menade att vädret var ”osvenskt”. Så hett, så torrt ska det rimligtvis vara i Grekland, inte i Sverige. Undrar hur nationalisterna och nassarna ska tackla ett osvenskt väger. Det torde ju knappast gå att förvisa dit det hör hemma – utomlands. Inte heller går det att kidnappa ett kallare och blötare klimat från typ Svalbard där man har ett mer ariskt vikingaväder. Men de kommer säkert på nåt, dessa skarpsinniga hjärnor.

Ingmar Bergman 100 år. För mig är hans riktigt stora mästerverk ”Fanny och Alexander”. Trots att jag sett den 4-5 gånger, satt jag i julas och så 5 timmars-versionen; uppslukad, förfärad som om det vore första gången jag såg filmen. Inte heller ”Det sjunde inseglet” går av för hackor. Vem har inte, någon gång, sett scenen när riddaren spelar schack mot Döden.

För övrigt så kan jag tala inför hundratals människor, men går vilse på ett mingelparty med fler än tio personer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.