Reklamfritt

Irriterande reklamavbrott, trailers som till stora delar avslöjar merparten av en kommande film – och för att få plats med denna så superviktiga information så skrider man över tiden för kommande program. Därför brukar jag någon kväll i veckan, strunta i de reklamfinansierade kanalerna och med ro i sinnet se på SVT 1 och 2, Kunskapskanalen och SVT 24. Helt fritt från irriterande reklamavbrott. I går såg en spännande dokumentär om ”Hitlers sista dag” och Dokument utifrån om krutdurken som finns i Mellanöstern.Fick en inblick om konflikten mellan sunni- och shiamuslimer.

Delningen mellan de två stora grenarna inom islam började långt tidigare. Shiamuslimerna menar att det är Ali som är Muhammeds rättmätige efterträdare medan sunnimuslimerna anser att det är Abu Bakr. I dag är det i Iran där flertalet Shia finns, 95 % Och här predikas att föra revolutionen vidare i arbabvärlden. Efter USA:s krig mot Irak (som var sunni), rustades  den Irakiska armen ner och det ledande partiet avskaffades. Detta blev ett gyllene läge för iranska miliser att ta sig i landet och sabotera för sunnimuslimerna, med tunga bilbomber, avrättningsskvadronerna ute på gatorna, där männen samlades ihop och avrättades. En avrättningsmetod var att med en borrmaskin göra hål i kroppen och i skallen. Allt detta vara USA:s fel som inte läst en enda poäng i ämnet ”Hur Islam är beskaffad.”

Har USA och Trump läst på denna gång, nu när de denna gång ska försöka stoppa Iran från att framställa kärnvapen. Det återstår och se.

Förövrigt är det väl i krig som en människa allra lättast att förlora sin världen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>