Var inte självgod

Förmiddagen präglades av slipande och putsande, då Karlsson med allehanda burkar, trassel och maskiner försökte rädda lacken på min Skoda. Det blev riktigt bra. Det som är kvar är att gnida in lite vax, vilket ligger på min lott.

Förberedelserna inför mitt födelsedagsfirande i morgon är så gott som klara. Snart middag.

knight-2611672_960_720

Man ska akta sig för att bli självgod. Det då som man blir högfärdig och börjar inbilla sig att man är bättre än vad man egentligen är. Det då man börjar se ner på andra. Man får för sig att det är helt okej att sparka neråt, gärna på de som redan ligger ner. Det är i självgodheten som vi förlorar förmågan att förstå vad andra går igenom. Vi förlorar vår empatiska förmåga. Vi blir kalla, fåordiga och självupptagna. Vi börjar peta ludd i naveln.

För övrigt kan det göra jävligt ont att visa sin sårbarhet. Det krävs mod för att våga göra det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>