60 år

Denna dag har jag varit på jorden i 60 år. Det är en svindlade tanke. 60 år. Inuti denna feta kropp bor ännu en pojke; liten och blek, ständigt på språng. Allt oftare återvänder jag i minnet till pojkåren i Bäckmyran utanför Lycksele. I en återkommande dröm kliver jag ut på farstubron och möts av sommarvärmen. Jag går barfota över gårdsplanen och sedan ner mot vägen. Det kittlas under fotsulorna. Väl nere på vägen ser jag hässjorna ner på myren, men i övrigt är det tomt. Jag börjar springa längs grusvägen, uppför backen. Jo, jag är säker att detta har hänt på riktigt.

I söndags bjöd jag in mina vänner på tårtkalas och fritt antal varmkorvar med bröd. Det blev en lyckad tillställning.

0

För övrigt kan man inte på 60 årsdagen säga: Nu har jag kommit halvvägs.

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>