65000 tankar per dag

Grått, grått. En ynka plusgrad. Hoppas att det inte fryser till, då jag och dottern ska åka till Norums bygdegård. Det är dags för finalen i ”Mitt ibland oss – rätten att få vara annorlunda”; berättarföreställningen som jag och Linda Marklund turnerat med i ett drygt år. Har gått runt på golven och pratat högt, för att memorera mina texter. Det är ändå ett drygt halvår sedan jag pratade högt om Konungen och Ester inför en publik.

Det lär vara så att vi i snitt tänker 65000 tankar per dygn och av dem är 95 procent är tankar från gårdagen. Det finns ett tillbakablickande i vårt tänkande. Man kan likna tankar som våra ”motorvägar” i hjärnan och hjärnan skiljer inte på sanning och fantasier. Den är usel på att veta vad som är verkligt. Vi ska med andra ord inte lita så mycket på hjärnan.

För övrigt måste vi odla och vårda kärleken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>