Vaccin mot lunginflammation

Redo att åka till Tegs Hälsocentral för att vaccinera mig mot lunginflammation. Bakterien pneumokocker är den vanligaste orsaken till att man insjuknar i lunginflammation. Pneumokockbakterier finns huvudsakligen i näsan och svalget, ofta utan att ge symtom, men de kan också orsaka olika sjukdomstillstånd såsom bihåleinflammation och öroninflammation. Pneumokocker kan även orsaka allvarligare infektioner, framför allt lunginflammation.

förkyld

Vår-vintern 2014 och året senare (2015) drabbades jag av först en Pneumokockbakterier som däckade mig totalt, inte blev det bättre när jag år därpå åkte dit på en Mykoplasmainfektion då jag höll på att hosta ihjäl mig. Jag blev båda gångerna ruskigt sjuk och blev liggande 3-4 veckor.

Ber om: Inga lunginflammationer vintern 2019.

Jag borde ha tagit influensavaccin, men det strulade till i planeringen, så det missade jag. Vaccinet tog helt sonika slut.Trots att jag är en högriskpatient med en svårtyglad diabetes, högt blodtryck, astma, stroke och lägg därtill att lider av bipolär sjukdom. Men influensavaccinet har jag inte tagit sedan grisinfluensans tider. Trots det har jag inte drabbats av någon svår influensa.

Nu när influensavaccinet är slut, ta en vaccination mot lunginflammation – det kan vara nog så viktigt att skydda sina lungor.

Sedan är vinterkräksjukan på gång.Läste att en av de värsta smittkällorna är de ändlösa hyllorna med burkarna fyllda med smågodis. För några veckor sedan såg jag en man plocka godis med händerna och längre bort nös en parant dam rakt ner i burken med lakrits. Är det nån som gör tester i dessa äckelburkar?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.