Ny roman på G

En trist period. Mörkt, det blåser spik, uselt med pengar, dipp i humöret. Efter en lång period då vi inte träffats, så tog jag med dottern i bilen och rattade bort till Lycksele, där vi hälsade på mor Gunhild i hennes nya lägenhet. God mat, trevligt samtal samtidigt som vi tittade på en hel del vintersport.

0

Det är turbulens på den politiska arenan och emellanåt är svårt att sätta sig in hur de har tänkt. Lite märkligt är det att sossarna ska sjösätta liberalernas och centerpartiets politik, samtidigt som S inte fått igenom särskilt många sakfrågor. Men de får ju statsministerposten – och ”makten”. Sedan lägger samarbetspartierna en skrivning om att V inte ska få säga ett knyst – trots att de fyra regerande partierna kommer att vara beroende av V vid omröstningarna. Det är inte klokt. Men det som lockar är att en gång för alla knäcka Alliansen. Bara inte S blir så förtjust i centerpartiets och liberalernas politik, att S blivit ett borgerligt parti efter fyra år. Om nu inte Jonas Sjöstedt puttar den tänkta mittenregeringen utför stupet.

Förlaget har meddelat att min femte roman som utspelar sig i Baklandet, ska publiceras vad det lider. När jag började skriva i slutet av 90-talet, skulle det bli fem romaner som utspelar sig i Baklandet (det har dessutom blivit en självbiograf: ”Spring Kent, spring!” (2016). Nu väntar ett intensivt korrekturjobb där allt från små stavfel till grova syftningsfel och kantiga dialoger ska fixas till.

För övrigt är det en dålig idé att verka ointresserad, om man i själva verket vill framstå som attraktiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.