Vad är det som behöver sätta sig?

Thorens sportchef Peter Sjöström kommenterade efter förra förlusten att en förklaring kan vara att organisationen inte satt sig. Det som visat sig många gånger genom åren är att en sammanslagning av två lag sällan leder till något väldigt positivt. 1+1 blir sällan 3. Jag undrade i våras om vi i alla fall kunde förvänta oss att 1+1 åtminstone skulle bli 1,5. Just nu verkar vi vara 0,8, dvs ett stort tapp i styrka hos förstalaget Thoren samtidigt som City verkar ha övergivits. Dom har inte fått någon förstärkning från Thoren. Finns målsättningen fortfarande med ett City i Allsvenskan?

Thoren tappade några toppspelare från fjolåret med Wiktor Johannesson i spetsen. Men huvudparten finns kvar. Den truppen gick till SSL-kval. Inför denna säsong har Thoren fått alla toppspelare från City. Man kunde förvänta sig ett minst lika, om inte bättre, resultat än vad Thoren presterade ifjol. Men det har gått totalt åt skogen hittills. Jag förstår att det inte är lätt att få ihop hopslagna spelare till en fungerande grupp. Men så här illa får det bara inte gå.

Det verkar mycket oklart vilka som ska spela från match till match och med vem. Nya konstellationer provas från match till match. Förvånande nog valde man senaste matchen att plocka över ännu en, väldigt oprövad, spelare från City i form av Johan Bergstrand. Ok då, men samtidigt innebär det att ytterligare en spelare av det gamla gardet förvisas till bänken. Vad händer med lagmoralen?

Organisation och spelarmaterial är förstås viktigt. Men det som händer på plan avgör. Här står sig Umeås båda storlag bland herrarna slätt. Defensiven blöder verkligen. Matchinledningarna är en katastrof i match efter match. Så här ser siffrorna ut de tre senaste omgångarna:

Dalen
1-5 efter 28 min
0-6 efter 32 min
1-4 efter 32 min

Thoren
1-3 efter 24 min
1-5 efter 28 min
1-3 efter 12 min

Problemet sitter nog inte i organisationen utan väl i försvarsspelet. Jag är ju naturligtvis inte experten där. Men tränarna ska ju vara det.
Kanske dags för en ny sammanslagning där sportchefs-och tränargängen i Dalen och Thoren sätter sig ner gemensamt för att diskutera försvarsspel?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.