Glada men aldrig nöjda

Kiruna IF-IF Björklöven 2-3
(1-1, 0-0, 1-2)
Första perioden: 1-0 (2.59) Oscar Fredriksson (Viktor Mikko; Joel Törmä), 1-1 (5.40) Joakim Vikström (Linus Boström; Stefan Andersson)
Skott: 7-4.
Andra perioden:
Skott: 4-8.
Tredje perioden: 1-2 (4.40) Jon Palmebjörk (Olof Mårs; Viktor Ekeståhl-Jonsson) spel fem mot fyra, 1-3 (11.24) Olof Mårs (Jon Palmebjörk; Karl-Johan Lundström), 2-3 (19.54) Viktor Mikko (Oscar Fredriksson; Joel Törmä)
Skott: 10-10. Totalt: 21-22.
Utvisningar: Kiruna IF 2x2 min. IF Björklöven 3x2
Domare: Magnus Mäki, KIRUNA
Publik: 577  * * *

Kiruna är aldrig vackrare än i backspegeln med tre poäng i bagaget.

Citatet är från William Quists twitter efter bortapremiären mot Kiruna.

I skrivande stund har Löven sisådär sex timmar kvar till Umeå.

Det är en djävla resa så är det.

Ska vi sammanfatta matchen så gör vi det så här:

Björklöven började segt som tusan. Kiruna tog ledningen efter mindre än tre minuter, Björklöven kvitterade på en slumpchans och sedan bytte lagen lägen resten av perioden.

Jens Öhman gick lös i periodpausen och Löven kom ut som ett nytt lag.

Skapade chanser som aldrig förr men brände allt. I ett powerplay hade Björklöven så bra puckkontroll att dom bytte alla fem seplarna trots att dom ahde puckenh i kontroll i anfallszon hela tiden.

Jon Palmebjörk missade ett par jättelägen.

Sedan i tredje perioden kom målen istället. först Jon i PP och sedan bökade Mårs in en puck.

Måki klev in i matchen och gav Löven tre utvisningar sista tio och Kiruna fick leva i PP men Lövens BP var så pass bra att det stängde matchen.

Kiruna petade in en puck men med sex sekunder kvar kunde Löven i princip lägga sig på pucken och låt tiden gå.

Vad sa då Jensa om matchen?

– Vi är lete väl breda och långa som lag från start. Vi bjuder på många fler chanser än normal i första perioden. Vi var ganska överrens om att så här går det inte att fortsätta.

– Vi tar tag i det hela bra i andra perioden och även när vi inte får utdelning bara jobbar vi på. Målen kommer till slut.Så har det gjort i alla matche utom Teg i år.

– Vi hittar ett sätt att vinna och det är bra. Vi är alltid glada när vi vinner men inte nöjda på något sätt. Det finns mycket att jobba på men vi vinner och det är alltid nummer ett.

Vad säger du den här matchen ?

Egentligen inte så mycket. Den bara fastslår vad vi redan har fattat.D et är så här det kommer att se ut. Björklöven gnetar sig till segrar. Det ser inte alltid snyggt ut, det är inte alltid överlägset men man gör det som krävs, gång efter annan.

Sedan har vi det där med tredje perioden. Så här långt har Björklöven vunnit 12 av 13 tredjeperioder.D en de inte vann var mot Teg och då var laget helt överlägsna i just tredje perioden men Marcus Evertsson räddade Teg.

Det är imponerande att ALLTID vara så bra i just tredje perioden. Kan det vara Lövens vapen för att lyckas i år?