Locket på från Löven

I går kom första och andra omgången av allsvenskans lottning.

För den som missade det så inleder Björklöven mot Malmö, precis som i fjol., torsdag 11 September 19.00 på bortais.

Sedan står Rögle för motståndet tre dagar senare 16.00 söndag 14 September i hemmadebuten.

Om inget händer under sommaren så siktar  loggen på att vara på plats på premiären i Malmö.

Jag har aldrig besökt den arenan.

Malmö är bland de tuffaste motstånden Löven kunde fått. Det finns som bekant fyra platser i SHL att slåss om kommande säsong och förutom Södertälje som ökar budgeten med 50% är Malmö en av klubbarna som storsatsar.

* * *

Silly season är igång, men från Björklövens sida så är det tyst.

Det är fullständigt locket på. Ingen uttalar sig om någonting.

Bloggens källor antigen svarar inte i telefon eller vill inte uttala sig.

Jimmy Blixt, som enligt uppgifter redan ska ha kommit överens om att kliva av sköter inte längre förhandlingarna med spelare.

Enligt kollega Johnsson i dagens VK/Folkbladet är det VD Fredric Åkerblom som gör det.

Åkerblom har fört samtal med Jon Palmebjörk, Stefan Andersson och Tommy Wargh av Lövenspelarna med utgående kontrakt.

Om det nu är så att Jimmy redan är bortkopplad har jag full förståelse för att Löven inte vill gå ut med detta innan en ny sportchef är rekryterad och kan presenteras. Dock känns det som att det borde varit klart tidigare så att personen i fråga kunde börja jobba senast efter slutsignalen efter Trojamatchen.

Den här veckan då det är påsk kommer dock inget att hända (om inte Palme bestämmer sig). Styrelsen har inte samlats än för att ta beslut om vad som ska hända med organisationen och det beror i grunden på att ordförande Bertil Hammarstedt varit bortrest. Jag klagar ju mycket på Löven, men Bertil Hammarstedt har jag största respekt för, men det har även de flesta andra i Björklöven också. Är ordförande Bertil borta tas inga avgörande beslut.

13 kommentarer

  1. Målis

    Om klubben klarar att göra ett plusresultat utan trixande med siffror är det mycket glädjande. Men hur fungerar arbetet i övrigt? Jag skulle vilja att du ställer följande frågor. Varför är inte styrelsen färdig med sitt arbete inför nästa säsong trots att de haft rekordlång tid på sig (kvalserie) så att en organisation och målsättning för kommande säsong kan redovisas till spelare, sponsorer och fans? Saknar styrelsen fundamental kunskap om branschen? Anser styrelsen att de gör ett bra jobb avseende planeringen av klubbens verksamhet? Anser styrelsen att de har mer tid på sig att fatta beslut än övriga hockeylag i Sverige? Skulle föreningen tänka sig att få träning i hur man kommunicerar med olika intressenter?

  2. Tompa

    Men hallå, vilket annat företag/organisation skulle vänta på att chefen/ordföranden kom hem från semestern innan de agerar?! Det finns Skype! Pinsamt att inget händer, kolla på MrMadhawk om alla andra klubbars förlängningar.

    Om jag vore sponsor skulle jag dra öronen åt mig. Nästa år har vi ju värsta chansen om det är så att det finns fyra platser till SHL. Satsa nu för sjutton!

  3. Leif

    Prata med samma kille som du gjorde angående Blixt och Nylander. Då har du nog något att skriva om, sanningen verkar ju inte direkt spela någon roll på din blogg

  4. Torbjörn

    Avgörande tiden för företaget Björklöven. Mycket hänger på vad som sker just nu. Björklöven är ett företag liksom många andra men det är bara i Björklöven som VDn passar på att åka på semester till USA när det blåser som mest.

  5. Mangan

    Härliga Nordkoreavibbar på den där Bertil. Ju mer som kommer fram om hans ledarstil desto större förståelse för hur hans gossar Blixt och Åkerblom agerat.

    I övrigt så är det som vanligt Löven ledningens ryggdunkande crew som gör allt för att strypa den obekväme Gurras åsikter.

    Stå på dig Gustav och låt inte de onda makterna segra!

  6. Hasse

    Varför är Åkerblom på semester i USA? Snälla Gustav, gräv i detta!
    Vi ligger sist i planeringen och då drar VDn till USA. Parodi. Hur kan detta stämma?

    Kolla upp detta Gustav!

    • P2

      Varför då? Han skrev ju uttryckligen ”Den här veckan då det är påsk kommer dock inget att hända (om inte Palme bestämmer sig).” Allt annat stämmer ju också, inget har hänt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.